Platforma de foraj „Neptun Deep” pornește în Marea Neagră: 140 de angajați și 10 sonde pentru extracția gazelor naturale

Platforma de foraj „Neptun Deep” pornește în Marea Neagră: 140 de angajați și 10 sonde pentru extracția gazelor naturale
📅 2025-02-22

În total 10 sonde vor extrage din 2027 gaze naturale din zăcământul „Neptun Deep”. Echipajul este format din 140 de oameni care vor lucra și își vor petrece timpul liber împreună la zeci de metri înălțime deasupra apei mării. Platforma va ancora în larg, în dreptul localității Tuzla.

Din 140 de angajați, doar 20 de români lucrează pe platforma care va fora în Marea Neagră și va extrage gaze din perimetrul Neptun Deep. În total sunt 36 de naționalități care trăiesc în bună înțelegere, ca într-o familie.

Pierre Gully, managerul platformei: „Depindem unul de celălalt în sarcinile zilnice. Avem grijă unul de celălalt. Ne strângem să ne jucăm jocuri video, ne uităm la filme, unii dintre noi sunt mai în formă decât alții și merg la sală.”

Iar pe platformă este nevoie de condiție fizică. Pentru a ajunge - de pildă - pe prima punte a acestui colos, angajații trebuie să urce 160 de trepte. Platforma este organizată pe 4 niveluri și are 140 de cabine individuale, o sală de cinema, una de fitness și o sală de muzică în care angajații se pot relaxa după turele lungi.

Svein Jonassen, superindependentul stației de foraj: „Viața e foarte bună, avem mâncare bună, ni se spală hainele, suntem tratați bine. E un loc foarte bun în care să fii.”

Se va lucra în ture de 12 ore pentru că forarea se va face fără oprire zi și noapte. Până când platforma va ieși în larg, peste câteva săptămâni, se fac ultimele pregătiri.

Cristian Hubati, director explorare și producție: „Totul de aici a fost demontat, turla pusă jos și acum îl repunem înapoi, d-aia durează atât. Fiind echipamente care lucrează la presiuni foarte mari, trebuie recertificate, trebuie reverificate, astfel încât să te asiguri că nu ai incidente și, de asemenea, nu ai întreruperi în perioada de foraj.”

Platforma va ancora și începe forajul la aproximativ 160 de km de țărm, în dreptul localității Tuzla.

Cristian Hubati, director explorare și producție: „Vom extrage aproximativ 100 de miliarde de metri cubi din rezervoare cu o rată medie de 8 miliarde de metri cubi pe an, lucru care va asigura cu prisosință consumul energetic al României.”

Astfel, țara noastră va fi unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale din Uniunea Europeană, care ar urma să aducă statului român un câștig total de 20 de miliarde de euro, sunt de părere oficialii noștri. Primele gaze vor fi extrase în 2027. Investiția se ridică la 4 miliarde de euro.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Elon Musk atacă din nou România: „Soroș și USAID subminează democrația”

Miliardarul Elon Musk a postat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă pe reţeaua X, pe care o deţine, un mesaj potrivit căruia „Soros şi USAID subminează democraţia în România".

Jocul săptămânii: Game Dev Tycoon, simulatorul perfect pentru fanii industriei gamingului

Dacă ar fi după mine, aș vorbi și săptămâna asta despre Kingdom Come: Deliverance 2. Dar nu avem cum. Însă mi-am luat timp să scriu despre un alt joc care îmi place foarte mult, pentru mobil: Game Dev Tycoon.

Cum devine curiozitatea unui copil o pasiune creativă. De la jucării printate 3D la soluții ingenioase pentru viața reală

De ce să mergi la magazin să-ți cumperi ce-ți trebuie când poți să scoți la imprimantă? Despre această tehnologie – cât costă, la ce folosește, aflăm acum de la Alin și Radu.

Alegeri tensionate în Germania. Pricipalele partide pierd teren, iar AfD crește în sondaje. Cum ar putea fi afectată țara

Principalele partide politice din Germania au pierdut sprijin, în timp ce partidul de extremă-dreapta AfD a câştigat teren, arată cel mai recent sondaj publicat înainte de alegerile de duminică.

Inovații tehnologice în medicină prezentate la CES 2025. Dispozitive revoluționare pentru sănătatea mintală și fizică

Casca neuronală prin care sunt depistate semnele incipiente de demență sau epilepsie, câinele robot care tratează pacienții cu Alzheimer sau ghidul autonom pentru nevăzători.

Emil Hurezeanu explică ce se va întâmpla cu bazele americane din România, după discuții cu senatori republicani și democrați

Bazele militare americane din România nu vor fi desființate, ba chiar „își vor spori importanța” declară ministrul de Externe Emil Hurezeanu, după discuții cu mai mulți senatori republicani și democrați.

Mega Image retrage un sortiment de brânză din cauza suspiciunii de E. Coli. Cum pot returna oamenii produsul

Mega Image a retars de la comercializare un sortiment de brânză cu valabilitate 14.03.2025, având în vedere suspiciunea de prezenţă a E. Coli.

Medicii îl mai țin internat pe Suveranul Pontif încă o săptămână, „ca să nu muncească din nou ca înainte”

Papa Francisc va rămâne internat și săptămâna viitoare. Într-o conferință de presă la spitalul Gemelli din Roma, medicii au transmis că Suveranul Pontif nu este încă în afara oricărui pericol. Și că starea lui de sănătate rămâne complexă.

Momentul în care un polițist și un pompier salvează o femeie dintr-o mașină în flăcări, în Arizona

Un polițist și un pompier au salvat viața unei femei blocate într-o mașină în flăcări, pe o șosea din Arizona.

Berea și cârnatul electoral. La alegerile din Germania, locuitorii unui oraș sărac, Duisburg, au fost convinși să voteze

În Germania, liderii politici și-au încheiat campania pentru alegerile de duminică cu mesaje legate de Ucraina și de provocările aduse de noua administrație americană.

Good News

Only good and positive news.