Românii dependenți de jocuri de noroc cer să fie interziși în cazinouri. „Am pierdut mai bine de un apartament”

Românii dependenți de jocuri de noroc cer să fie interziși în cazinouri. „Am pierdut mai bine de un apartament”
📅 2025-02-03

Potrivit legii, cei care își declară dependența apar într-un registru național și nu mai sunt lăsați în sălile de jocuri, temporar sau pentru totdeauna, în funcție de solicitare. Deocamdată, cererile pot fi depuse doar fizic, la sediul Oficiului sau la operatori. Recent, a fost dezvoltată și o platformă care va conține baza de date, dar încă nu este funcțională.

Aproape 100 de solicitări pe zi sunt primite de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc de la persoane care nu mai vor să intre în sălile de joc, spun reprezentanții instituției. Un tânăr se confruntă cu dependența de peste un deceniu. Recent a cerut să fie exclus din sălile de joc.

Fost dependent de jocuri de noroc: „La început prinzi adrenalina aia, ai senzația că mereu o să prinzi un câștig bun. Trebuia să fac rost de bani să joc în fiecare zi. Toată lumea fugea de mine, la toată lumea aveam datorii. Am pierdut mai bine de un apartament, două, la jocurile de noroc.”

Cei care au acest viciu și vor să se autoexcludă de la jocurile de noroc, pot intra pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, unde vor accesa secțiunea "Joc Resposabil". Acolo există o cerere de autoexcludere care, după ce va fi completată, se poate depune doar fizic. Fie la sediul ONJN, fie direct la operatorii de jocuri de noroc.

Platforma prin care jucătorii vor putea depune cererea de excludere online este încă în teste. Prin aceasta, operatorii vor avea acces mai ușor la baza de date cu cei care au solicitat acest lucru. Acum, centralizarea datelor durează mai mult.

Doru Gheorghiu, Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc: „Fiecare se organizează deocamdată așa cum poate, sunt recepționate acele solicitări, dar o centralizare și o uniformizare a acestui mod de lucru o vom obține când va fi funcțională acea platformă. Vom avea o adresă web pe care jucătorii vor putea să o acceseze și să se autoexcludă online.”

Potrivit datelor Băncii Naționale române, anul trecut, cele mai multe plăți online făcute de români au fost în cazinouri și case de pariuri. În 2023, românii au cheltuit la jocuri de noroc online aproximativ 2,5 miliarde de euro, din peste 80, la nivel mondial.

În România, sunt în prezent în jur de 100.000 de jucători frecvenți. Acestea sunt doar statisticile oficiale oferite de cei din industrie. În realitate, numărul lor este mult mai mare. Subiectul va fi dezbătut pe larg într-o nouă campanie marca Știrile Protv.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Românii dependenți de jocuri de noroc cer să fie interziși în cazinouri. „Am pierdut mai bine de un apartament”

Crește îngrijorător numărul românilor care cer să fie excluși din sălile de joc sau cazinouri. În ultima jumătate de an, aproape 12.000 au solicitat acest lucru, de la 2.500 până atunci, conform Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.

Tragedia de la Natisone, unde 3 români au murit. Dacă autoritățile din Italia ar fi acționat prompt, tinerii ar fi trăit azi

Rudele tinerilor români care au pierit în vara anului trecut în apele crescute brusc ale râului Natisone, din Italia, îi plâng și acum.

O mare companie din România se pregătește să concedieze o treime din angajați. Industria, afectată de dificultăți economice

Sute de români sunt concediați din industria componentelor auto, care se confruntă cu mari dificultăți economice.

Cum a pornit cearta dintre David Popovici și vecinul care s-a ales cu ordin de protecție. „A zis să îl trimit la adăpost”

David Popovici a convins judecătorii să emită un ordin de protecție împotriva unui vecin. Acesta l-ar fi amenințat acum două săptămâni că îi va incendia mașina pe care tocmai și-a cumpărat-o.

Profesorii de istorie, geografie, chimie și latină nu sunt de acord ca disciplinele lor să piardă statutul obligatoriu

Noile planuri cadru pentru elevii de liceu sunt intens dezbătute. Profesorii de istorie, geografie, chimie și latină nu sunt de acord ca disciplinele lor să piardă statutul obligatoriu, în ultimii doi ani de liceu.

Cum să îți dezinfectezi corect locuința după gripă și răceală: ghid complet pentru un mediu sigur și sănătos

Gripa și răceala sunt afecțiuni extrem de comune, în special în sezonul rece, dar și în perioadele de tranziție dintre anotimpuri.

Simona Halep și Ana Bogdan, eliminate din primul tur la Transylvania Open. Turneul este LIVE pe VOYO și Pro Arena

Simona Halep şi Ana Bogdan au fost eliminate, luni, în primul tur al probei de dublu de la Transylvania Open, cu premii de 275.094 de dolari.  

Codul Rutier 2025. Schimbări importante pe care trebuie să le știe șoferii din România legate de Codul Rutier

Codul Rutier 2025 vine cu schimbări importante pentru șoferi, inclusiv majorarea punctului de amendă și o serie de proiecte de lege menite să modifice legea cu reglementări care pot afecta toți șoferii, dacă sunt aprobate.

Vlad Oprea a pierdut apelul la Tribunalul București. Restricțiile impuse de DNA primarului din Sinaia rămân în vigoare

Tribunalul Bucureşti a respins luni plângerea primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea, împotriva ordonanţei DNA prin care a fost plasat sub control pe cauţiune în dosarul în care este acuzat că a primit mită de la patronul companiei Nordis.

Bărbat din Republica Moldova, prins în Timiș cerșind într-un scaun cu rotile, deși era sănătos tun. Câștiga zilnic o avere

Un bărbat din Republica Moldova a fost reținut de poliţiştii din Timiş, pentru că cerșea, într-un scaun cu rotile, deși este perfect sănătos. Şi alte persoane sunt vizate de anchetă.

Good News

Only good and positive news.