Sunt vizate servicii de mentenanţă preventivă, corectivă, evolutivă şi monitorizare SoC pentru sistemul informatic RoeID. Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 329.000 - 20.700.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10 februarie 2025, iar durata contractului este de doi ani.
„Pentru menţinerea componentelor soluţiei informatice, care stau la baza sistemului ROeID, la parametri optimi şi în condiţiile de performanţă şi disponibilitate în care au fost implementate, serviciile ce urmează a fi achiziţionate trebuie să acopere cel puţin următoarele arii: servicii de mentenanţă preventivă şi corectivă a sistemului informatic (a tuturor componentelor menţionate în caietul de sarcini), pe bază de abonament lunar; servicii de monitorizare pentru securitate cibernetică de tip SOC; servicii de mentenanţă evolutivă la cerere a sistemului informatic, respectiv: integrarea noilor furnizori de servicii electronice în platforma ROeID; realizarea upgrade-ului tehnologic pe măsură ce noi versiuni software ale componentelor platformei sunt publicate de producătorii acestora; servicii de mentenanţă preventivă şi corectivă pentru infrastructura hardware, inclusiv pentru centrul de date, care asigură funcţionarea platformei", se explică în anunţ, conform Agerpres.
În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară va avea o pondere de 40%, termenele de intervenţie în cazul incidentelor sau al disfuncţionalităţilor vor fi punctate cu 20%, termenele de garanţie vor reprezenta 20%, iar alţi factori tehnici vor totaliza 20%.
Ofertanţii trebuie să facă dovada că în ultimii trei ani au implementat, la nivelul a maxim trei contracte, sisteme informatice ce au presupus activităţi de dezvoltare software de emitere şi gestionare a minim 2.500.000 de identităţi electronice în sisteme LDAP, funcţionalităţi de single sign-on cu sisteme terţe prin intermediul protocoalelor OpenID şi SAML, din care minim unul să fi inclus dezvoltarea de aplicaţii mobile cu rol de înrolare, autentificare şi 2FA, precum şi modul de backoffice pentru verificarea similarităţii pozelor şi liveness detection.
La sfârşitul lunii mai 2023, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţa lansarea aplicaţiei RoeID care permite folosirea unui singur set de credenţiale în raport cu platformele online furnizate de statul român.
Aplicaţia se interconectează cu platforma ghişeul.ro şi poate fi folosită inclusiv de către românii din diaspora.