Incendiile de vegetație devastează România. Zona în care a fost nevoie de intervenția unui elicopter Black Hawk

Incendiile de vegetație devastează România. Zona în care a fost nevoie de intervenția unui elicopter Black Hawk
📅 2024-09-16

În Mehedinți, doar în ultima săptămână au ars peste 1.500 de hectare. Într-o localitate din județ, focul a fost domolit cu apă aruncată din elicopter.

Problemele continuă și în Vâlcea, unde a izbucnit un nou incendiu.

Pompierii au fost chemați în mai multe localitați din Mehedinți unde s-au aprins arborii si iarba uscată. În comuna Podeni, un elicopter Black Hawk a făcut zeci de curse până la focarele izolate, din zone greu accesibile. În sprijin le-au venit și colegi din județele Dolj și Olt.

De la începutul verii, focul a mistuit mii de hectare în județul Mehedinți. Doar acum, în septembrie, au ars mai bine de 1.500.

Un incendiu masiv de vegetație a izbucnit, vineri, la amiază, și în Bihor, pe o pășune și intr-o pădure din comuna Holod. Pompieri, silvicultori și localnici s-au luptat cu flăcările ore la rând. Arde o pădure de foioase, însă printre arborii cu frunze mai sunt și pini, care se aprind ușor. Din fericire, focul n-a ajuns în zona caselor.

În Vâlcea, pompierii se luptă cu incendii uriașe de vegetație de aproape o lună. Vineri, la amiază, au fost anunțați că a mai apărut încă unul, în comuna Gușoeni.

Mr. Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea: „Incendiul se manifestă pe suprafață mare, circa 35-40 de hectare de vegetație uscată, iar în zona respectivă erau și gospodării. Intervenția este îngreunată de suprafața mare pe care se manifestă ardera, de vântul puternic, de uscăciune”.

De cinci zile încearcă să stingă pompierii și un incendiu de pe Valea Oltului. Focul a cuprins un versant muntos și a pârjolit deja peste 60 de hectare.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

O răfuială între clanuri s-a încheiat cu cel puțin 30 de morți. Polițiștii au primit permisiunea de a folosi forța letală

O serie de schimburi de focuri între triburi rivale, care își dispută o mină de aur, s-a soldat cu cel puțin 30 de morți în Papua Noua Guinee, a anunțat, luni, Poliția.

Horoscop 17 septembrie 2024, cu Neti Sandu. Apar niște bani care vă pot scoate dintr-o încurcătură

Horoscop 17 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile PRO TV. O zi cu provocări. O să ne descurcăm frumos dacă pășim cu grijă, că e teren minat pe ici, pe colo și prudența ne prinde bine.

O minoră de 13 ani din Botoșani a dispărut de acasă. Polițiștii cer sprijinul populației pentru a o găsi

Poliţiştii din Botoşani au demarat o anchetă pentru localizarea unei fetiţe de 13 ani, din municipiul Botoşani, care în cursul zilei de luni a plecat de acasă şi nu a mai revenit.

A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Fenomen astronomic rar. O eclipsă de lună parțială va putea fi văzută din România. Când are loc și de unde poate fi observată

Eclipsa parţială de Lună se produce în noaptea de 17 spre 18 septembrie (marţi spre miercuri), când Luna se va afla la graniţa dintre constelaţiile Aquarius şi Pisces.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..