Ce se afla la subsolul casei din Dolj care a sărit în aer, rănind proprietarul. Descoperirea făcută în urmă cu 2 ani

Ce se afla la subsolul casei din Dolj care a sărit în aer, rănind proprietarul. Descoperirea făcută în urmă cu 2 ani
📅 2024-04-12

A ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini. Familia descoperise o pungă de gaz în subteran, în curtea gospodăriei, în urmă cu 2 ani.

Gura puțului respectiv a fost cimentată, dar acum pompierii care investighează deflagrația trebuie să afle dacă explozia are legătură cu acest lucru.

Alarma a fost dată dimineaţă, în jurul orei 8, când din locuinţă s-a auzit o bubuitură puternică, după o explozie produsă la soba cu lemne, din casă.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri dar şi un echipaj de prim ajutor. Proprietarul, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat, rănit, la spital.

Dan Diaconu, prefect Dolj: „Bătrânul care locuia în casă este la spital în momentul de față, are arsuri de gradul 2 la membrele superioare și arsuri de gradul 1 la față, este în afara oricărui pericol.”

Militarii au început imediat măsurătorile, pentru că în septembrie 2022, proprietarul a dat peste o pungă de gaz, la o adâncime de 75 de metri, în timp ce fora pentru o fântână, la o distanţa de 20 de metri de casă.

Acum aparatele au indicat prezenţa unor emanaţii de gaz, tot în zona puţului, între timp cimentat.

Col. Vlăduț Minciună, prim adjunct ISU Dolj: „Probabil e o acumulare de gaz, din măsurătorile noastre avem cca 10 metri de la clădire. Atât, în zona asta unde a fost și puțul, se pare că a apărut o nouă acumulare de gaze”.

În 2022, focul a ars timp de câteva zile, până când puţul a fost acoperit de o firmă specializată.

Daniel Bobin, primar Calopăr: „Noi am făcut adresă către toate instituțiile statului, au venit, s-au făcut măsurători de-a lungul timpului. Nu au mai fost scurgeri după ce a fost astupat acel puț”.

Localitatea, care nu este racordată la reţeaua de gaz, este monitorizată atent de pompieri. Specialiștii se vor retrage doar dacă aparatele indică valori nule.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..