Ce se afla la subsolul casei din Dolj care a sărit în aer, rănind proprietarul. Descoperirea făcută în urmă cu 2 ani

Ce se afla la subsolul casei din Dolj care a sărit în aer, rănind proprietarul. Descoperirea făcută în urmă cu 2 ani
📅 2024-07-27

A ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe mâini. Familia descoperise o pungă de gaz în subteran, în curtea gospodăriei, în urmă cu 2 ani.

Gura puțului respectiv a fost cimentată, dar acum pompierii care investighează deflagrația trebuie să afle dacă explozia are legătură cu acest lucru.

Alarma a fost dată dimineaţă, în jurul orei 8, când din locuinţă s-a auzit o bubuitură puternică, după o explozie produsă la soba cu lemne, din casă.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri dar şi un echipaj de prim ajutor. Proprietarul, în vârstă de 72 de ani, a fost transportat, rănit, la spital.

Dan Diaconu, prefect Dolj: „Bătrânul care locuia în casă este la spital în momentul de față, are arsuri de gradul 2 la membrele superioare și arsuri de gradul 1 la față, este în afara oricărui pericol.”

Militarii au început imediat măsurătorile, pentru că în septembrie 2022, proprietarul a dat peste o pungă de gaz, la o adâncime de 75 de metri, în timp ce fora pentru o fântână, la o distanţa de 20 de metri de casă.

Acum aparatele au indicat prezenţa unor emanaţii de gaz, tot în zona puţului, între timp cimentat.

Col. Vlăduț Minciună, prim adjunct ISU Dolj: „Probabil e o acumulare de gaz, din măsurătorile noastre avem cca 10 metri de la clădire. Atât, în zona asta unde a fost și puțul, se pare că a apărut o nouă acumulare de gaze”.

În 2022, focul a ars timp de câteva zile, până când puţul a fost acoperit de o firmă specializată.

Daniel Bobin, primar Calopăr: „Noi am făcut adresă către toate instituțiile statului, au venit, s-au făcut măsurători de-a lungul timpului. Nu au mai fost scurgeri după ce a fost astupat acel puț”.

Localitatea, care nu este racordată la reţeaua de gaz, este monitorizată atent de pompieri. Specialiștii se vor retrage doar dacă aparatele indică valori nule.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Plante de grădină „periculoase” care vă pot devaloriza casa cu mii de euro. Unele pot provoca probleme uriașe

Atunci când ne amenajăm grădina, adesea ne gândim la frumusețea și diversitatea plantelor pe care le alegem.

Patru copii dispăruți din Constanța sunt de negăsit. Poliţiştii îi caută în toate staţiunile de pe litoral

Patru copii dispăruţi din judeţul Constanţa – trei fraţi şi un văr de-al lor – sunt de negăsit, iar, sâmbătă, poliţiştii îi caută în toate staţiunile de pe litoral.  

Un nou val de căldură lovește România. Cod galben de caniculă în 12 județe. Temperaturile vor ajunge la 37 de grade | HARTĂ

Meteorologii anunţă un nou val de caniculă, fiind emisă o avertizare cod galben pentru zilele de duminică şi luni.  

Senecio rowleyanus – „Planta lanț de perle” – cum să ai grijă de ea și care sunt cele mai commune probleme

Senecio rowleyanus sau planta lanț de perle este o plantă suculentă de apartament foarte căutată. Tulpinile sale atârnătoare au frunze mici, rotunde, care arată ca niște perle mici – de aici și numele său comun.

Cinci obiceiuri zilnice care îți afectează grav sănătatea. De ce nu este bine să bem cafea dimineața

Cu toții ne dorim să trăim o viață sănătoasă și echilibrată, însă adesea nu suntem conștienți de micile obiceiuri zilnice care ne pot afecta grav sănătatea.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..