Potrivit celui mai recent studiu, întocmit de o companie de cercetare de piaţă, un sfert dintre cei chestionaţi plănuiesc să îşi schimbe locul de muncă.
Pe de altă parte, reiese că suntem ceva mai pesimişti, ca anul trecut.
Rezoluţiile nu sunt deloc de ordin material. De pildă, mai mult de jumătate dintre cei care au participat la cercetare îşi doresc să îşi schimbe stilul de viaţă şi să aibă obiceiuri mai sănătoase.
Tânăr: „Să mânânc mai sănătos, să fac mai multă mișcare, să mă las de fumat”.
Femeie: „Să fim sănătoși, dacă suntem sănătoți, restul vine de la sine”.
Femeie: „Nu e nimic mai important decât sănătatea”.
Aproape o treime dintre români îşi doresc să petreacă mai mult timp cu familia, şi cam tot o treime să călătorească mai mult.
Reporter: „Unde?”.
Femeie: „La prietenii noștri din Spania, în primul rând și fetița își dorește la Paris”.
Tânăr: „Sunt pe lista de dorințeși să călătoresc și să stau mai mult cu ai mei”.
Pe 40% dintre tinerii până-n 34 de ani, Anul Nou îi prinde cu dorinţa de a-şi schimba locul de munca. Pe de altă parte, numărul pesimiştilor la final de an este cu 8 procente mai mare decât in aceeaşi perioadă a anului trecut.
Bogdan Nadolu, sociolog: „Intrăm în 2025 cu mai multă precauție sau cu mai multă îngrijorare. Este semnificativ diferit acest început și sfârșit de an, comparativ cu anul trecut. Când lucrurile par că devin așa un pic mai grave, sănătatea este bineînțeles scosă în față”.
Acelasi studiu arată că 45% dintre români intră în 2025 fără perspective optimiste, dar nici pesimiste, ci mai degrabă cu încertitudine legată de viitor.