Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze stresul

Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze str
📅 2024-12-10

Sufocați de toate aceste lucruri, uneori medicii și asistentii își pierd răbdarea și nu știu cum să se poarte cu pacienții. Este și motivul pentru care psihologii Organizației Mondiale a Sănătății au venit în România, ca să îi învețe pe angajații din spitale cum să-si gestioneze stresul.

Psiholog OMS:
„Pentru fiecare deget de la mână va rog să identifcați o persoană căreia doriți să-i cereți ajutorul. Pe cele două linii de la încheietură treceți 2 activități pe care v-ar plăcea să le faceți.”

Cu un astfel de exercițiu, personalul medical poate înlătura stresul, susțin psihologii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Mihai Copăceanu, psiholog OMS: „Dacă mă gândesc la aceste persoane care mă ajută, pot să le dau telefon în secunda 2 și să fiu lângă ele, iar dacă aici scrie mai pot și mai pot poate ar trebui să adaug că trebuie să fac pauză și să mă opresc. Sunt momente, facem apel la acest simplu exercițiu prin care putem să ne echilibrăm emoțiile.”

Cursanții trebuie să răspundă la câteva întrebări simple: cum te-ai descrie atunci când ești stresat? Cum reactionează corpul tău? Sau cum interacționezi cu ceilalți?

Irem Umuroglu, psiholog OMS: „Cu cât descrii mai bine și mai precis emoțiile și gândurile pe care le ai, cu atât vei putea înlătura mai ușor stresul.”

Situații stresante care se pot transforma ușor în conflicte apar des în spitale. Sunt situații în care pacienții sau rudele lor își pierd răbdarea, iar personalul medical, ajuns la capătul puterilor, cedează nervos.

Dr. Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta: „Să răspundem agresiv la o situație agresivă nu este deloc bine, dar trebuie pe de-o parte să știm cum facem față momentului și să comunicam adecvat, iar pe de altă parte, ce facem cu emoțiile pe care noi le simțim după astfel de situații.”

Un studiu făcut de Colegiul Medicilor România arată că 36% din personalul medical este la un pas de burnout.

Pe lângă numărul mare de pacienți, medicii din Românai sunt încărcați de birocrație. Zi de zi sunt obligați să compleze hârtii peste hârtii, inclusiv când este vorba de materialele pe care le folosesc în sălile de intervenție. E vorba chiar de cereri în care să justifice de ce au nevoie de acele materiale. Peste hotare nu se întâmplă acest lucru.

Caroline Clarinval, reprezentanta OMS în România: „În alte țări, sistemul are grijă de ei. Odată ce sunt spitalizați, spitalul se asigură că pacineții sunt îngrijiți și dacă e nevoie ca ei să meargă în anumite locuri și să fie consultați de anumiți specialiști. Apoi sistemul îi repartizează.”

Din sistemul românesc au plecat zeci de mii de medici, iar cei care au rămas trebuie să suplinească și munca celor care lipsesc. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Descoperire de peste 220.000 de euro în aeroportul din Timișoara. Ce au găsit autoritățile în bagajul unui bărbat. FOTO

Autoritățile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara au descoperit, în bagajul de cală al unui bărbat, 42 de lingouri presupuse a fi din aur, pe care aceasta nu le-a declarat la ieșirea din țară.

CTP: ”Prin cum vorbește când te prostește, cg Nădragi Roșii seamănă bine cu patriotul Rareș Bogdan C…r Pictat”

Cristian Tudor Popescu îl vede pe Călin Georgescu, prin ”cum vorbește când te prostește”, aievea cu ”patriotul Rareș Bogdan Cur Pictat”. Pe de altă parte, CTP crede că Ilie Bolojan ar trebui să fie candidatul proeuropean la președinție.

China profită încă o dată de războiul Rusiei. Cum ajung companiile aeriene chineze să câștige în fața celor europene

Zborurile europene către China au devenit mai lungi, mai scumpe și chiar mai greu de găsit pe măsură ce tot mai multe companii aeriene anulează rute — însă companiile aeriene chineze nu se confruntă cu astfel de probleme.

Cele mai bune idei de cadou pentru Secret Santa. Ce cadou să cumperi pentru un coleg de birou

Secret Santa este o tradiție de Crăciun care se întinde de la familie, prieteni, până la colegii de la muncă. Sarcina nu e deloc ușoară.  

Târgul de Crăciun din Timișoara – program și activități. Ce prețuri sunt la mâncare

Târgul de Crăciun din Timișoara este unul dintre cele mai fermecătoare evenimente de iarnă din vestul României, transformând orașul într-un tărâm de poveste.

România a ajuns la un număr record de bugetari. Doar în ultima lună s-au angajat aproape 33.500

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în octombrie 2024, de 1.300.297, cu 33.489 mai multe comparativ cu luna anterioară, cea mai mare creştere fiind la Ministerul Educaţiei (plus 29.491 posturi).

Atenţie la mesajele prin care vi se cere actualizarea datelor de cont. Cum puteți deveni victima unei fraude online

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atrage atenţia în legătură cu mesajele prin care se cere actualizarea datelor de cont şi semnalează mai multe tentative de fraudă care folosesc identitatea ING România.

Fostul mercenar Horaţiu Potra, propus pentru arest preventiv, nu a dat declaraţii. Surse: 2 mil. € s-au găsit la percheziții

Procurorii ploieșteni cer arestarea preventivă a fostului luptător în Legiunea Străină, Horațiu Potra, dar și a tânărului prins alături de el sâmbătă noaptea, în drumul lor spre Capitală.

Cât de important este tipul de ciocolată pe care îl mănânci atunci când vine vorba de riscul de diabet

Cercetătorii au studiat efectul ciocolatei asupra organismului, atunci când vine vorba despre riscul de diabet, iar concluziile sunt cu adevărat interesante.

Cum răspunde SIE la acuzațiile că șeful Serviciului, Gabriel Vlase, a fost la curse de Formula 1 cu avion privat

Reprezentanţii Serviciului de Informaţii Externe (SIE) afirmă că deplasarea delegaţiei SIE la Baku a avut loc în cadrul unei misiuni externe, pentru a participa la Baku Security Forum. 

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.