Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze stresul

Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze str
📅 2024-04-12

Sufocați de toate aceste lucruri, uneori medicii și asistentii își pierd răbdarea și nu știu cum să se poarte cu pacienții. Este și motivul pentru care psihologii Organizației Mondiale a Sănătății au venit în România, ca să îi învețe pe angajații din spitale cum să-si gestioneze stresul.

Psiholog OMS:
„Pentru fiecare deget de la mână va rog să identifcați o persoană căreia doriți să-i cereți ajutorul. Pe cele două linii de la încheietură treceți 2 activități pe care v-ar plăcea să le faceți.”

Cu un astfel de exercițiu, personalul medical poate înlătura stresul, susțin psihologii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Mihai Copăceanu, psiholog OMS: „Dacă mă gândesc la aceste persoane care mă ajută, pot să le dau telefon în secunda 2 și să fiu lângă ele, iar dacă aici scrie mai pot și mai pot poate ar trebui să adaug că trebuie să fac pauză și să mă opresc. Sunt momente, facem apel la acest simplu exercițiu prin care putem să ne echilibrăm emoțiile.”

Cursanții trebuie să răspundă la câteva întrebări simple: cum te-ai descrie atunci când ești stresat? Cum reactionează corpul tău? Sau cum interacționezi cu ceilalți?

Irem Umuroglu, psiholog OMS: „Cu cât descrii mai bine și mai precis emoțiile și gândurile pe care le ai, cu atât vei putea înlătura mai ușor stresul.”

Situații stresante care se pot transforma ușor în conflicte apar des în spitale. Sunt situații în care pacienții sau rudele lor își pierd răbdarea, iar personalul medical, ajuns la capătul puterilor, cedează nervos.

Dr. Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta: „Să răspundem agresiv la o situație agresivă nu este deloc bine, dar trebuie pe de-o parte să știm cum facem față momentului și să comunicam adecvat, iar pe de altă parte, ce facem cu emoțiile pe care noi le simțim după astfel de situații.”

Un studiu făcut de Colegiul Medicilor România arată că 36% din personalul medical este la un pas de burnout.

Pe lângă numărul mare de pacienți, medicii din Românai sunt încărcați de birocrație. Zi de zi sunt obligați să compleze hârtii peste hârtii, inclusiv când este vorba de materialele pe care le folosesc în sălile de intervenție. E vorba chiar de cereri în care să justifice de ce au nevoie de acele materiale. Peste hotare nu se întâmplă acest lucru.

Caroline Clarinval, reprezentanta OMS în România: „În alte țări, sistemul are grijă de ei. Odată ce sunt spitalizați, spitalul se asigură că pacineții sunt îngrijiți și dacă e nevoie ca ei să meargă în anumite locuri și să fie consultați de anumiți specialiști. Apoi sistemul îi repartizează.”

Din sistemul românesc au plecat zeci de mii de medici, iar cei care au rămas trebuie să suplinească și munca celor care lipsesc. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Oficial american: China ajută Rusia să realizeze „cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică”

China ajută Rusia să realizeze "cea mai importantă expansiune militară de după epoca sovietică şi într-un ritm mai crescut decât credeam că este posibil" la începutul războiului din Ucraina, a avertizat vineri un înalt oficial american, relatează AFP.

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..