Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze stresul

Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze str
📅 2024-07-27

Sufocați de toate aceste lucruri, uneori medicii și asistentii își pierd răbdarea și nu știu cum să se poarte cu pacienții. Este și motivul pentru care psihologii Organizației Mondiale a Sănătății au venit în România, ca să îi învețe pe angajații din spitale cum să-si gestioneze stresul.

Psiholog OMS:
„Pentru fiecare deget de la mână va rog să identifcați o persoană căreia doriți să-i cereți ajutorul. Pe cele două linii de la încheietură treceți 2 activități pe care v-ar plăcea să le faceți.”

Cu un astfel de exercițiu, personalul medical poate înlătura stresul, susțin psihologii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Mihai Copăceanu, psiholog OMS: „Dacă mă gândesc la aceste persoane care mă ajută, pot să le dau telefon în secunda 2 și să fiu lângă ele, iar dacă aici scrie mai pot și mai pot poate ar trebui să adaug că trebuie să fac pauză și să mă opresc. Sunt momente, facem apel la acest simplu exercițiu prin care putem să ne echilibrăm emoțiile.”

Cursanții trebuie să răspundă la câteva întrebări simple: cum te-ai descrie atunci când ești stresat? Cum reactionează corpul tău? Sau cum interacționezi cu ceilalți?

Irem Umuroglu, psiholog OMS: „Cu cât descrii mai bine și mai precis emoțiile și gândurile pe care le ai, cu atât vei putea înlătura mai ușor stresul.”

Situații stresante care se pot transforma ușor în conflicte apar des în spitale. Sunt situații în care pacienții sau rudele lor își pierd răbdarea, iar personalul medical, ajuns la capătul puterilor, cedează nervos.

Dr. Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta: „Să răspundem agresiv la o situație agresivă nu este deloc bine, dar trebuie pe de-o parte să știm cum facem față momentului și să comunicam adecvat, iar pe de altă parte, ce facem cu emoțiile pe care noi le simțim după astfel de situații.”

Un studiu făcut de Colegiul Medicilor România arată că 36% din personalul medical este la un pas de burnout.

Pe lângă numărul mare de pacienți, medicii din Românai sunt încărcați de birocrație. Zi de zi sunt obligați să compleze hârtii peste hârtii, inclusiv când este vorba de materialele pe care le folosesc în sălile de intervenție. E vorba chiar de cereri în care să justifice de ce au nevoie de acele materiale. Peste hotare nu se întâmplă acest lucru.

Caroline Clarinval, reprezentanta OMS în România: „În alte țări, sistemul are grijă de ei. Odată ce sunt spitalizați, spitalul se asigură că pacineții sunt îngrijiți și dacă e nevoie ca ei să meargă în anumite locuri și să fie consultați de anumiți specialiști. Apoi sistemul îi repartizează.”

Din sistemul românesc au plecat zeci de mii de medici, iar cei care au rămas trebuie să suplinească și munca celor care lipsesc. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Hamas anunță un nou masacru israelian în Fâșia Gaza. Zeci de persoane au fost ucise într-un atac care a vizat o școală

Ministerul Sănătăţii al Hamas din Fâşia Gaza a anunţat, sâmbătă, că un atac israeliană care a vizat o școală din centrul teritoriului palestinian s-a soldat cu 30 de morţi şi peste 100 de răniţi, relatează AFP.

„Planul de pace” din cinci puncte al lui Trump pentru Ucraina, prezentat: „Războiul se oprește imediat”

Un fost secretar de stat al Statelor Unite a dezvăluit planul de pace al lui Donald Trump pentru Ucraina, pe care republicanul l-ar putea prezenta în cazul în care redevine președinte al țării.

Rucsacul pentru drumeție. Ce să iei cu tine atunci când mergi pe munte și sfaturi pentru a avea tot ce ai nevoie

Indiferent că mergi în fiecare zi pe munte sau faci asta doar pentru prima dată, vei avea nevoie de echipament specific pentru a fi mai bine pregătit în caz de urgență.

Poliția Română a depistat aproape 500 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, în ultima săptămână

Aproape 500 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), au fost localizate pe teritoriul România în perioada 19 - 25 iulie, a informat, sâmbătă, Poliţia Română.

Trei membri ai unei trupe nominalizate la Grammy au murit într-un accident aviatic. Toți erau rude

Un accident aviatic care a avut loc recent în SUA s-a sodat cu cel puțin șapte victime. Trei dintre acestea făceau parte din familia Nelon.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..