Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze stresul

Angajații din spitale sunt la capătul puterilor. Psihologii OMS au venit în România să-i învețe cum să-și gestioneze str
📅 2024-09-08

Sufocați de toate aceste lucruri, uneori medicii și asistentii își pierd răbdarea și nu știu cum să se poarte cu pacienții. Este și motivul pentru care psihologii Organizației Mondiale a Sănătății au venit în România, ca să îi învețe pe angajații din spitale cum să-si gestioneze stresul.

Psiholog OMS:
„Pentru fiecare deget de la mână va rog să identifcați o persoană căreia doriți să-i cereți ajutorul. Pe cele două linii de la încheietură treceți 2 activități pe care v-ar plăcea să le faceți.”

Cu un astfel de exercițiu, personalul medical poate înlătura stresul, susțin psihologii de la Organizația Mondială a Sănătății.

Mihai Copăceanu, psiholog OMS: „Dacă mă gândesc la aceste persoane care mă ajută, pot să le dau telefon în secunda 2 și să fiu lângă ele, iar dacă aici scrie mai pot și mai pot poate ar trebui să adaug că trebuie să fac pauză și să mă opresc. Sunt momente, facem apel la acest simplu exercițiu prin care putem să ne echilibrăm emoțiile.”

Cursanții trebuie să răspundă la câteva întrebări simple: cum te-ai descrie atunci când ești stresat? Cum reactionează corpul tău? Sau cum interacționezi cu ceilalți?

Irem Umuroglu, psiholog OMS: „Cu cât descrii mai bine și mai precis emoțiile și gândurile pe care le ai, cu atât vei putea înlătura mai ușor stresul.”

Situații stresante care se pot transforma ușor în conflicte apar des în spitale. Sunt situații în care pacienții sau rudele lor își pierd răbdarea, iar personalul medical, ajuns la capătul puterilor, cedează nervos.

Dr. Beatrice Mahler, managerul spitalului Marius Nasta: „Să răspundem agresiv la o situație agresivă nu este deloc bine, dar trebuie pe de-o parte să știm cum facem față momentului și să comunicam adecvat, iar pe de altă parte, ce facem cu emoțiile pe care noi le simțim după astfel de situații.”

Un studiu făcut de Colegiul Medicilor România arată că 36% din personalul medical este la un pas de burnout.

Pe lângă numărul mare de pacienți, medicii din Românai sunt încărcați de birocrație. Zi de zi sunt obligați să compleze hârtii peste hârtii, inclusiv când este vorba de materialele pe care le folosesc în sălile de intervenție. E vorba chiar de cereri în care să justifice de ce au nevoie de acele materiale. Peste hotare nu se întâmplă acest lucru.

Caroline Clarinval, reprezentanta OMS în România: „În alte țări, sistemul are grijă de ei. Odată ce sunt spitalizați, spitalul se asigură că pacineții sunt îngrijiți și dacă e nevoie ca ei să meargă în anumite locuri și să fie consultați de anumiți specialiști. Apoi sistemul îi repartizează.”

Din sistemul românesc au plecat zeci de mii de medici, iar cei care au rămas trebuie să suplinească și munca celor care lipsesc. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Atac armat în SUA. Mai multe persoane au fost rănite pe o autostradă din Kentucky. Atacatorul e în libertate

Poliţia din Kentucky, Statele Unite, a raportat ”un incident armat în desfăşurare” pe autostrada I-75 în Londra (Kentucky), la sud de Lexington, în care ”mai multe persoane” au fost împuşcate în trafic, scrie The Guardian.

Alertă extremă în Constanța, după un nou atac al Rusiei lângă România. Oamenii au ieșit din case, după un mesaj RO-Alert

Locuitorii din județele Constanța și Tulcea au primit în noaptea de sâmbătă spre duminică un mesaj RO-Alert prin care au fost atenționați că ar putea să cadă obiecte din spațiul aerian, după un atac al Rusiei asupra Ucrainei.

Nicole Kidman şi Vincent Lindon au câştigat cele mai importante premii pentru actori la Festivalul de film de la Veneţia

Nicole Kidman a câştigat sâmbătă premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia pentru rolul din drama erotică „Babygirl”, în timp ce francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor în pelicula „Jouer avec le feu”.

Horoscop 8 septembrie 2024, cu Neti Sandu. O zi de sărbătoare cu interacțiuni plăcute

Horoscop 8 septembrie 2024, prezentat de Neti Sandu. Interacțiuni plăcute azi. O să fim plăcut surprinși de prezența unor oameni și o să visăm frumos, o să ne facem planuri care au acoperire în realitate.

Un bărbat a fost atacat de urs într-un parc naţional din Croația

Un urs a atacat un bărbat, pe care l-a muşcat de braţ, în Parc Naţional Lacurile Plitvice din Croaţia, a anunţat sâmbătă poliţia locală, relatează AFP.  

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..