61 de câini, găsiţi într-o gospodărie din Alba. Amenda uriașă primită de proprietară

61 de câini, găsiţi într-o gospodărie din Alba. Amenda uriașă primită de proprietară
📅 2024-04-12

Poliţiştii efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor şi intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, începând cu data de 13 februarie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au efectuat demersuri pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor de protecţie privind 61 de câini aflaţi la o locuinţă din oraşul Teiuş.z

„În urma verificărilor efectuate împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Oraşului Teiuş, a fost evaluată starea de sănătate a fiecărui animal, iar cu sprijinul mai multor asociaţii pentru protecţia animalelor, 41 de exemplare au fost plasate în adăposturi din judeţele Alba şi Sibiu. În legătură cu alte 20 de animale, a căror stare de sănătate este corespunzătoare şi a căror hrănire şi îngrijire este asigurată de către o persoană din localitate, sunt efectuate, în continuare, demersuri, pentru a fi plasate în adăposturi", se menţionează în comunicat.

Potrivit IPJ Alba, întrucât, în urma controlului efectuat, au rezultat şi aspecte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor şi intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

„Totodată, proprietara animalelor a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei, pentru că nu a asigurat condiţii de viaţă, bunăstare şi asistenţă medicală corespunzătoare şi pentru că a omis să sterilizeze şi să microcipeze o parte din animale", se mai arată în comunicatul IPJ Alba. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul „în curând”: „Vom ajuta Israelul să se apere şi Iranul va eşua”

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat vineri, ca răspuns la o întrebare despre ameninţările iraniene cu represalii împotriva Israelului, că se aşteaptă ca Iranul treacă "în curând" la acţiune şi a lansat un apel Teheranului să nu atace, scrie AFP.

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă

Un avion Turkish Airlines a aterizat de urgență la București, vineri seara, din cauza unei amenințări cu bombă.

Cadavrele a patru femei au fost găsite pe o barcă în derivă, în largul coastei Spaniei, în apropiere de Cartagena

Serviciile de salvare au anunţat vineri că au localizat o ambarcaţiune aflată în derivă în apropierea coastei de sud-est a Spaniei, la bordul căreia se aflau patru cadavre de femei.

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa de discuri se luptă pentru compensarea artiştilor

Muzica lui Taylor Swift a revenit pe TikTok, în ciuda faptului că casa de discuri a cântăreţei Universal Music, şi aplicaţia chineză de videoclipuri scurte rămân în conflict.

Angelina Jolie, alături de fiica ei Vivienne, de 15 ani, la lansarea unui nou musical. FOTO+VIDEO

Fiica adolescentă a Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt și-a însoțit mama la lansarea unui nou musical pe Broadway, „The Outsiders”.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..