61 de câini, găsiţi într-o gospodărie din Alba. Amenda uriașă primită de proprietară

61 de câini, găsiţi într-o gospodărie din Alba. Amenda uriașă primită de proprietară
📅 2024-07-27

Poliţiştii efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor şi intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, începând cu data de 13 februarie, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au efectuat demersuri pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor de protecţie privind 61 de câini aflaţi la o locuinţă din oraşul Teiuş.z

„În urma verificărilor efectuate împreună cu Direcţia Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Oraşului Teiuş, a fost evaluată starea de sănătate a fiecărui animal, iar cu sprijinul mai multor asociaţii pentru protecţia animalelor, 41 de exemplare au fost plasate în adăposturi din judeţele Alba şi Sibiu. În legătură cu alte 20 de animale, a căror stare de sănătate este corespunzătoare şi a căror hrănire şi îngrijire este asigurată de către o persoană din localitate, sunt efectuate, în continuare, demersuri, pentru a fi plasate în adăposturi", se menţionează în comunicat.

Potrivit IPJ Alba, întrucât, în urma controlului efectuat, au rezultat şi aspecte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracţiuni, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea cu intenţie, fără drept, a animalelor şi intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului animalelor.

„Totodată, proprietara animalelor a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei, pentru că nu a asigurat condiţii de viaţă, bunăstare şi asistenţă medicală corespunzătoare şi pentru că a omis să sterilizeze şi să microcipeze o parte din animale", se mai arată în comunicatul IPJ Alba. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Hostel vs. hotel. Care sunt diferențe dintre cele două, dar și avantajele și dezavantajele pentru turiști

Când vine vorba de călătorii, una dintre cele mai importante decizii de luat este alegerea locului de cazare. Există multe opțiuni disponibile, de la hoteluri la hosteluri, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje.

Georgianca Nino Salukvadze, prima femeie care a participat la zece ediţii ale Jocurilor Olimpice

Georgianca Nino Salukvadze, specialistă în tir sportiv, devenit sâmbătă prima femeie care a participat la zece ediţii ale Jocurilor Olimpice, egalând totodată recordul absolut al călăreţului canadian Ian Miller.

Ce miracol! O tânără s-a trezit din comă chiar când familia îi pregătea înmormântarea: „Nu am plâns niciodată atât de mult”

O femeie pe care medicii au declarat-o în moarte cerebrală a revenit la viață chiar cu câteva ore înainte ca specialiștii să o deconecteze de la aparatele care o ajutau să respire.

Ana Bogdan și Irina Begu, eliminate în primul tur al probei de simplu de la Jocurile Olimpice 2024

Jucătoarele românce de tenis Ana Bogdan (locul 96 WTA) și Irina Begu (136 WTA / foto) au fost eliminate, sâmbătă, în primul tur al probei de simplu, din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice 2024.

Hamas anunță un nou masacru israelian în Fâșia Gaza. Zeci de persoane au fost ucise într-un atac care a vizat o școală

Ministerul Sănătăţii al Hamas din Fâşia Gaza a anunţat, sâmbătă, că un atac israeliană care a vizat o școală din centrul teritoriului palestinian s-a soldat cu 30 de morţi şi peste 100 de răniţi, relatează AFP.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..