Angelina Jolie, nominalizată la Globurile de Aur 2025. Cum au decurs „antrenamentele” pentru rolul Mariei Callas

Angelina Jolie, nominalizată la Globurile de Aur 2025. Cum au decurs „antrenamentele” pentru rolul Mariei Callas
📅 2025-01-08

Această producție, una dintre cele mai așteptate ale anului, a atras atenția atât a publicului, cât și a criticilor. Pentru acest rol, Angelina Jolie a obținut o nominalizare la Globurile de Aur 2025, pentru premiul pentru Cea mai bună actriță într-un film – dramă.

Poți urmări Globurile de Aur 2025 LIVE pe VOYO! Ceremonia va fi transmisă live, în dimineața zilei de 6 ianuarie 2025, începând cu ora 03:00.

Premiera filmului

Lungmetrajul lui Pablo Larraín despre ultimele zile ale celebrei vedete de operă Maria Callas a avut premiera mondială la prestigiosul Festival Internațional de Film de la Veneția.

Reacția publicului la Veneția a fost copleșitoare, filmul fiind întâmpinat cu un val de aplauze ce a durat 10 minute. Emoția a fost atât de puternică încât Angelina Jolie a lăcrimat, la un moment dat.

„Acest film este cea mai personală lucrare a mea de până acum. Este o romanțare creativă și un portret psihologic al Mariei Callas, care, după ce și-a dedicat viața interpretării pentru publicul din întreaga lume, decide în cele din urmă să își găsească propria voce, propria identitate și să cânte pentru ea însăși”, a spus Angelina Jolie la conferința de presă ce a precedat proiecția filmului, conform procinema.protv.ro.

Drepturile de difuzare ale filmului „Maria” au fost deja achiziționate de o platformă de streaming.

Angelina Jolie, în rolul Mariei Callas

Povestea explorează ultimele zile din viața Mariei Callas, fiind o cronică a unei vieți marcate de geniu artistic și de zbucium personal. Angelina Jolie strălucește în rolul protagonistei.

„Pentru mine, a fost un privilegiu să încerc să o înțeleg pe această femeie extraordinară. M-am atașat profund de ea și simt că voi rămâne mereu o prietenă pentru memoria ei. Am creat o legătură emoțională profundă și am învățat multe de la ea, lucruri care mă vor însoți toată viața”, a declarat actrița.

Jolie a mărturisit că s-a regăsit în fragilitatea și singurătatea Mariei Callas.

„Cred că sufletul și inima ei erau mult mai complexe decât percepția publicului. A fost o persoană de o mare sensibilitate, iar această latură m-a făcut să o înțeleg mai bine. În adâncul sufletului, suntem amândouă fragile, dar ne luptăm pentru ceea ce iubim – fie că este vorba de artă, familie sau viață”, a spus Angelina Jolie.

Angelina Jolie a dezvăluit că interpretarea rolului Mariei Callas a fost mai mult decât o simplă provocare profesională, devenind o experiență profund transformatoare. Pentru acest rol solicitant, actrița a dedicat șapte luni de pregătire intensă, lucrând alături de antrenori de operă pentru a stăpâni tehnicile de respirație, postura și mișcările caracteristice unui cântăreț de operă.

Imersiunea în lumea operei a fost pentru mine o formă neașteptată de terapie”, a declarat Angelina Jolie, care a reușit să livreze o interpretare memorabilă în „Maria”. Această dramă biografică promite să fie una dintre cele mai remarcabile producții din cariera sa.

Filmul explorează complexitatea vieții Mariei Callas, incluzând relația tumultuoasă cu Aristotel Onassis și ultimii ani petrecuți în izolare la Paris, unde celebra soprană s-a stins din viață la doar 53 de ani.

Povestea ultimelor zile din viața Mariei Callas

Acțiunea filmului se concentrează pe ultimii ani ai sopranei, când, departe de strălucirea scenei, aceasta a ales să trăiască în izolare la Paris.

Până la moartea sa, în 1977, Callas a fost afectată de ruptura emoțională provocată de relația cu Aristotel Onassis, care a ales să se căsătorească cu Jacqueline Kennedy.

„Doamna este cea mai mare vedetă dintre toate”. Aceste cuvinte sunt rostite de Max Von Mayerling, majordomul vedetei în declin Norma Desmond, în filmul Sunset Boulevard. La fel de bine ar putea fi rostite de Ferruccio Mezzadri, majordomul timp de 20 de ani al divei Maria Callas care, după ce s-a retras de pe scena operei, a trăit o viață retrasă la Paris.

Mezzadri a rămas slujitorul devotat și de încredere până la sfârșit - și după aceea. La aproape o jumătate de secol de la moartea lui Callas, el nu a vorbit niciodată de rău despre ea și nici nu i-a dezvăluit secretele. Trăiește o viață liniștită în Italia, într-o casă plină de amintiri care este ca un altar al regretatei soprane. Dar acum, la vârsta de 93 de ani, Mezzadri se află din nou, în mod neașteptat, în lumina reflectoarelor.

El a împărtășit amintiri despre Maria Callas cu scenaristul britanic Steven Knight pentru un film biografic care explorează ultimele zile ale lui Callas la Paris, în septembrie 1977, în timp ce aceasta se gândește la trecutul ei și încearcă să își recupereze vocea. Filmul descrie o legătură unică între Callas și Mezzadri, care, la un moment dat, este prezentat agresând un jurnalist în încercarea de a o apăra.

Cine a fost Maria Callas

Maria Callas s-a născut la New York, în 1923, din părinți imigranți greci. La vârsta de 13 ani, s-a mutat la Atena împreună cu mama și sora ei și s-a înscris la Conservatorul din Atena, unde a urmat o pregătire vocală riguroasă în tradiția italiană „bel canto”. Și-a început cariera profesională la 17 ani, interpretând în cadrul Operei Regale din Atena.

La sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950, cariera lui Callas a înflorit în Italia. Descoperirea ei a avut loc în 1949, cu o reprezentație a operei La Gioconda la Arena din Verona, unde l-a cunoscut pe viitorul ei soț, Giovanni Meneghini. Reputația sa internațională s-a consolidat cu spectacole la Scala din Milano, Covent Garden din Londra și Metropolitan Opera din New York.

Cunoscută de fanii ei drept La Divina (Divina), Callas era renumită pentru agilitatea vocală, capacitatea de a transmite o gamă largă de emoții și angajamentul față de realismul dramatic. A fost o deschizătoare de drumuri care a dărâmat barierele pentru femeile din operă, cerând salarii egale și provocând status quo-ul.

A fost, de asemenea, o figură extrem de independentă și adesea controversată, cunoscută pentru izbucnirile temperamentale și standardele exigente.

„Voi fi întotdeauna atât de dificilă pe cât este necesar pentru a obține ce este mai bun”, a fost ea citată, conform The Guardian.

La mijlocul anilor 1950 a început să se confrunte cu dificultăți vocale care au dus la anulări de spectacole. Teoriile cu privire la cauza declinului ei au variat de la suprasolicitare la o pierdere drastică în greutate. Dovezile medicale sugerează că ar fi putut suferi de dermatomiozită, o boală autoimună care poate afecta funcția musculară, inclusiv corzile vocale.

Căsătoria lui Callas cu Meneghini s-a încheiat în 1959 și ea a început o relație cu magnatul grec al transporturilor maritime Aristotle Onassis. Relația lor pasională și furtunoasă a fost subiect de tabloide ani de zile, încheindu-se cu o inimă frântă pentru Callas, deoarece Onassis s-a căsătorit cu Jacqueline Kennedy în 1968.

Gala Golden Globes Awards 2025 va fi difuzată LIVE exclusiv pe VOYO în dimineața zilei de 06 ianuarie, cu începere de la ora 03.00 și va fi disponibilă AICI. 

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri protv

Ministrul Apărării spune cât de mari, sunt, de fapt pensiile din Armată: ”Vreau de demontez un mit”. Cât are un ofițer

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvar, a arătat că pensia medie pentru un soldat gradat depăşeşte puţin suma de 3.000 de lei şi a precizat că în Armată pensiile nu sunt uriaşe. Cea mai mare pensie este 38.998 lei, pentru generali.

Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia este închis, miercuri, pentru revizia instalaţiilor. Joi nu va funcţiona telecabina

Domeniul schiabil al staţiunii Sinaia este închis, miercuri, pentru desfăşurarea reviziei instalaţiilor care deservesc pârtiile.

SUA deschid o anchetă asupra a 2,6 milioane de vehicule Tesla. Care este motivul

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a anunţat marţi deschiderea unei investigaţii asupra a 2,6 milioane de vehicule Tesla din Statele Unite.

Zuckerberg se pregătește pentru venirea lui Trump: Meta va reduce nivelul de cenzură prezent acum pe Facebook

Marile companii americane de social media se pregătesc deja pentru venirea lui Donald Trump la Casa Albă.

Trump vrea din nou Groenlanda - De ce este atât de interesat de cea mai mare insulă din lume

Groenlanda este cea mai mare insulă din lume şi adăposteşte peste 56.000 de oameni, având o poziţie strategică şi resurse naturale importante.

Trump ”urăște” că nu se poate întâlni cu Putin: ”Știu că și-ar dori”. Președintele SUA ”înțelege sentimentele” Rusiei

Donald Trump a declarat că înţelege poziţia Rusiei conform căreia Ucraina nu ar trebui să facă parte din NATO, exprimându-şi totodată regretul că nu se va putea întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin înainte de învestirea sa.

Trump s-a sucit. Nu mai crede că poate încheia războiul din Ucraina în 24 de ore, din cauza lui Biden. „E mult mai complicat”

Trump crede acum că războiul din Ucraina ar putea escalada, după ce promisese că îl va încheia „în 24 de ore”, dar dă vina pe Biden pentru faptul că pacea ar putea să nu mai fie obținută atât de ușor.

Lovitură pentru Dacia. Sebastien Loeb, nevoit să abandoneze la Raliul Dakar. A distrus mașina într-un accident. VIDEO

Pilotul francez Sébastien Loeb a fost implicat într-un accident la startul etapei a treia a Raliului Dakar şi, deşi a reuşit să ajungă la sosire, nu a făcut mai mult: bara Daciei sale a fost prea deteriorată pentru a-i permite să continue.

Trump avertizează Hamas că „iadul se va dezlănțui” dacă ostaticii din Gaza nu sunt eliberați înainte de învestirea sa

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi-a reiterat cu forţă ameninţarea privind situaţia ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza într-o conferinţă de presă la reşedinţa sa din Mar-a-Lago din Florida.

Caz medical rar. Un pacient a murit după ce a primit un organ cu cancer în urma unui transplant

O intervenție care ar fi trebuit să îi salveze viața a fost cea care, în cele din urmă i-a adus moartea. Un beneficiar de transplant a murit de cancer după ce a luat o boala de la persoana de la care a fost prelevat organul.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.