Precum revista, Conferințele „Dilema Veche” își schimbă denumirea în Conferințele „Dilema”. Printre invitați la Arad: Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Radu Vancu și Nicu Alifantis • Special Arad · ultimele știri din Arad

Precum revista, Conferințele „Dilema Veche” își schimbă denumirea în Conferințele „Dilema”. Printre invitați la Arad: Mi
📅 2024-04-19

Odată cu redenumirea revistei „Dilema Veche” în „Dilema”, și conferințele de la Arad, precum și cele organizate în alte orașe, devin, de acum, „Conferințele Dilema”. La Arad, între 18-20 aprilie, invitații evenimentului vor fi scriitorii Mircea Cărtărescu, Marius Chivu, Radu Vancu, Mircea Mihăieș, cântăreții Nicu Alifantis și Răzvan Mirică, și, bineînțeles, moderatorul conferințelor, Sever Voinescu (redactorul-șef Dilema).

Nu mai „sînt vechi, domnule!”, deși mottoul-citat din Caragiale a rămas. De curând, din 7 martie, revista Dilema Veche a redevenit Dilema, cum a fost de la înființare, din 1993, până în 2004.

Potrivit paginademedia.ro, revista s-a despărțit de editorul Adevărul Holding (care deţine marca „Dilema Veche”), iar noul editor al revistei „Dilema” este compania Dilema Nouă, acționarii fiind ONG-ul „Prietenii Dilemei” (administrat de redactorul-șef Sever Voinescu), avocatul Valeriu Stoica și omul de afaceri Mihai Staicu. Odată cu această schimbare, publicația are și un nou website, dilema.ro, vechiul domeniu web, dilemaveche.ro, fiind abandonat.

Conferințele Dilema la Arad vor avea loc în sala „Regele Ferdinand” din incinta Palatului Administrativ și în sala Filarmonicii din incinta Palatului Cultural, iar sloganul acestei ediții (a VI-a) este „Muzica și versurile”.

PROGRAM

CONFERINȚELE DILEMA LA ARAD: MUZICA și VERSURILE
18-20 APRILIE
Sala Regele Ferdinand și Sala Filarmonicii

JOI, 18 aprilie, ora 19:00
Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad
Marius Chivu și Radu Vancu: „Sunetul poeziei”

VINERI, 19 aprilie, ora 19:00
Sala Filarmonicii Arad
Concert Alifantis & Mirică / Gemini
urmat de un dialog între Nicu Alifantis și Sever Voinescu
Bilete pentru acest eveniment, pe entertix.ro

SÂMBĂTĂ, 20 aprilie, ora 19:00
Sala Filarmonicii Arad
Mircea Mihăieș: „«Stilul târziu» al lui Leonard Cohen”
ora 20:30
Mircea Cărtărescu: „Poezie și destin”
Moderatorul evenimentelor este Sever Voinescu, redactorul-șef al revistei Dilema.

Conferințele Dilema la Arad sunt organizate și finanțate, încă din 2019, de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri special arad

Ce va fi fost dacă ultimele 9 zile ale unui urs panda saxofonist ar fi o frumoasă poveste de dragoste

…sau ce se întâmplă când un „navigator” și un „voyager” se întâlnesc și pornesc într-o frumoasă călătorie a urşilor panda? Am aflat răspunsul la Centrul... The post Ce va fi fost dacă ultimele 9 zile ale unui urs panda saxofonist ar fi o frumoasă poveste de dragoste appeared first on Specia...

VIDEO | Nu au mai așteptat weekend-ul! Câțiva elevi au făcut un grătar chiar în timpul orelor de curs

Au fost capturate imagini la un liceu din București, unde câțiva elevi au decis să organizeze un grătar în sala de clasă, în timpul orei. Acest incident, ce... The post VIDEO | Nu au mai așteptat weekend-ul! Câțiva elevi au făcut un grătar chiar în timpul orelor de curs appeared first on Special ...

Circulația tramvaielor, blocată din cauza unui cablu

Circulația tramvaielor din centru este blocată astăzi, pentru o perioadă de timp, din cauza unui cablu care trebuie reparat în stația de la Podgoria, dinspre... The post Circulația tramvaielor, blocată din cauza unui cablu appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad.

Prognoza meteo pe următorele patru săptămâni

Temperaturile medii vor fi normale pentru această perioadă în partea a doua a primăverii. Anunțul a fost făcut de Administrația Națională de Meteorologie. Cantitățile de... The post Prognoza meteo pe următorele patru săptămâni appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad.

Modernizarea drumului Sâmbăteni – Ghioroc vine cu despăgubiri de 35.000 euro pentru exproprierea unor terenuri

Consiliul Județean pregătește documentele pentru a moderniza segmentul de drum cuprins între localitățile Sâmbăteni și Ghioroc, iar pentru a lărgi suprafața carosabilului, în vederea amenajării... The post Modernizarea drumului Sâmbăteni – Ghioroc vine cu despăgubiri de 35.000 euro pentru e...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..