S-au dat multe lupte astăzi la Cermei. Prima dintre ele a fost chiar cu zăpada care a acoperit în totalitate suprafața de joc. Cu implicarea lui Luca Gudiu, dar și a personalului de la stadion, au fost curățate zonele în care era marcat terenul și astfel s-a putut da drumul la joc. Era clar că meciul va fi unul de luptă, o luptă în zăpadă în care echipa care își câștigă mai ușor duelurile unu la unu are șanse mai mari să plece cu punctele. Nu era loc de gesturi tehnice…
Poli a început mai curajos, și-a asumat posesia și a fost mai prezentă în jumătatea adversă. În primele zece minute, ex-utistul David Popa a amenințat de două ori poarta lui Robert Rusu, dar fără succes. După zece minute a ajuns și galeria de la Timișoara, alb-violeții fiind încurajați de aproximativ 50 de fani.
Gruparea din Cermei a preferat un joc pe contre, a așteptat spațiile din apărarea bănățenilor și a încercat vigilența lui Mosoarcă prin acțiunile lui Piț, cu o centrare la care nu a ajuns Tomuț, și prin execuția acrobatică a lui Pașca, blocată de defensiva violetă.
Poli, însă, avea să deschidă scorul în minutul 29 prin Bogdan Istratie după o fază la care nu anunța nimic. O minge trimisă de David Popa în careul lui Rusu de la o distanță de 40 de metri a fost reluată cu capul de Rotariu în fața porții, acolo unde Istratie, nemarcat, a ratat execuția, mingea i-a rămas și a trimis pe lângă Robert Rusu, păcălit de ratarea inițială a atacantului polist: 0-1!
Incursiunea lui Dinu, al cărui șut a fost prins de portarul echipei din Timișoara, a fost singura prin care cei de la Cermei au amenințat poarta lui Mosoarcă până la pauză, în timp ce oaspeții l=au pus la încercare pe Rusu de două ori prin Istratie și Marincu.
CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO
După pauză, vreme de aproape 40 de minute, terenul a părut a fi înclinat spre poarta lui Poli. Elevii lui Polgar au ieșit mai deciși de la vestiare, dar încă din primele minute lui Filimon i s-a refuzat un penalty după o imprudență în careu a lui Roșu.
În ciuda dominării, gazdele nu reușeau să îi creeze probleme portarului timișorean,. A fost acea lovitură de cap a lui Filimon din minutul 58, fază la care mingea a trecut la o palmă de transversală. După ce arbitra Krisztina Szabo nu i-a acordat acel penalty lui Filimon în startul reprizei secunde, avea să arate punctul cu var la o fază în care Patrick Pășcălău a căzut în suprafața de pedeapsă după un duel cu Vlaicu. Era minutul 67, Dinu a luat mingea, a șutat la semi-înălțime în dreapta lui Mosoarcă, dar portarul bănățenilor a respins în corner.
Părea un meci în care orice ar face, cei de la Cermei dădeau impresia că nu pot marca. Mosoarcă avea să închidă poarta și la execuțiile lui Pășcălău, Dinu și Gavra, iar faptul că echipa lui Polgar avea 0 la capitolul goluri pe tabela de marcaj i se datora în mare măsură portarului echipei alb-violete.
Ceea ce nu au reușit cei de la Cermei a reușit Bogdan Istratie. Jucătorul cu numărul 9 al lui Poli, cel care a deschis scorul în prima parte a jocului, avea să înscrie de două ori în minutul 85 și 88, stabilind scorul final la 0-3, un scor de neprezentare care nu reflectă însă ceea ce s-a întâmplat pe teren.
Astfel, după patru victorii consecutive pe propriul teren, a venit și această înfrângere drastică în fața unei echipe de care a mai rămas doar numele, Poli Timișoara. „Câștigăm împreună, pierdem împreună”, a spus după meci „secundul” Adi Rusu, în timp ce președintele Petre Bulza și-a felicitat jucătorii pentru atitudine. „Sunt și meciuri în care orice faci nu poți băga mingea în poartă”, le-a spus Bulza senior.
PS: Când mergeam spre Cermei, la ora 13.30, pe arena din Gurba, acoperită complet de zăpadă, trei copii se jucau cu mingea la o poartă. Era frig, dar nu le păsa… La ora 17, când m-am întors de la Cermei, după ce s-a jucat partida, am trecut din nou pe lângă arena din Gurba. Cei trei copii erau tot acolo. Am simțit o bucurie și pentru câteva minute am devenit nostalgic.
Istratie 29, 85, 88
Cermei: R. Rusu – Sevici, Pașca, Tomuț, Siminic – Piț, Iosu – Mercioiu (60 Cristi Gavra), Dinu, Filimon – Pașcalău (74 Joldea). Pe bancă: Neag – Gavra, Steleac, Joldea, Mitu, Stamorean, Novac, Măgulean. Antrenor: Norbert Polgar
Poli: Mosoarcă – R. Ciurel, Vlaicu, D. Roșu, Nagy – Pureca, Rotariu, Boariu (90 Grancea) – Marincu, D. Popa, Istratie (90 Avramescu). Pe bancă: Enășescu – D. Roșca, Hus, Miclăuș, Mihăescu, Avramescu, Grancea, Amariei. Antrenor: Cristian Gălan
Arbitri: Krisztina Szabo (Crişeni – Sălaj) – Stelian Belenesi, Florentin Andrei (ambii din Oradea). Rezervă: Eduard Centea (Zalău)
Observatori FRF: Dorin Voina, Florin Ştiube (ambii din Reşiţa)
Liga 3
Vineri, 22 Noiembrie 2024, ora 14:00
CSC Peciu Nou – Avântul Periam 10-0
Enciu 13 și 28, Mura 15 și 50, Bobocea 25, Mada 53, Nicolescu 75, Pamfile 77 și 88, Sporin 85
Lotus Băile Felix – Viitorul Arad 0-1
Cr. Munteanu 31 – penalty
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024, ora 14:00
Gloria Lunca-Teuz Cermei – Politehnica Timișoara 0-3
Istratie 29, 85 și 88
Progresul Pecica – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-0
Arsene 44 (pen.)
Minerul Lupeni – Timişul Şag 4-0