Spectacol aniversar „Avram Iancu – 200 de ani”, în Cetatea Aradului, cu artiști de renume ai muzicii populare românești • Special Arad · ultimele știri din Arad

Spectacol aniversar „Avram Iancu – 200 de ani”, în Cetatea Aradului, cu artiști de renume ai muzicii populare românești
📅 2024-07-20

Avram Iancu este una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei noastre naţionale, un lider de seamă al Revoluţiei de la 1848 din Transilvania, care prin curajul şi determinarea sa, a devenit un adevărat model de patriotism şi devotament pentru ţară. La 200 de ani de la naşterea sa, Avram Iancu rămâne un simbol al luptei pentru dreptate, libertate şi identitate naţională.

Avram Iancu are marele merit de a fi catalizat poporul român din Transilvania în jurul idealurilor sfinte de libertate și de afirmare a conștiinței naționale. Numele său este, pe deplin, un simbol puternic al libertății naționale în conștiința întregului popor român, încât declararea sa oficială drept Erou al Națiunii Române, în 17 noiembrie 2016, a reprezentat doar validarea unui adevăr incontestabil.

„Spectacolul aniversar extraordinar Avram Iancu – 200 de ani”, organizat de Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, care va avea loc în data de 19 iulie, de la ora 19:00, în Cetatea Aradului, este un eveniment de înaltă ținută, care aduce în fața publicului artiști de renume ai muzicii populare românești, din toate zonele țării”, anunță Centrul Cultural Județean Arad.

Pe scenă vor urca Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Sava Negrean Brudașcu, Tudor Furdui Iancu, Oana Bozga, Gelu Voicu, Andreea Voica, Bogdan Toma, Florentina și Petre Giurgi, Ionuț Langa, Rodica Ardelean-Onița, Petrică Pașca, Edi Motan, Alexandru Pop Zărăndean, Roxana Suciu, Voichița Suba și Orchestra Lăutarii” condusă de maestrul Nicolae Botgros. Prezintă jurnalista TVR 1 Iuliana Tudor.

Partenerul media al spectacolului este Televiziunea Română.

Intrarea este gratuită, pe baza cărții de identitate (la eveniment pot intra doar cetățeni români). Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces doar însoțiți de un adult. Accesul la eveniment se va face începând cu ora 16:00.

În urma unei legi promulgate de președintele României în 14 iulie 2023, 2024 a fost decretat oficial drept „Anul Avram Iancu”, pentru a marca 200 de ani de la nașterea „Crăișorului Munților”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri special arad

Franjuri… UTA a pierdut la Craiova după un meci în care a fost trădată de defensivă

Apărarea echipei arădene a fost făcută franjuri de gruparea din Craiova antrenată de Costel Gâlcă. UTA a pierdut meciul cu Universitatea fiind trădată de compartimentul... The post Franjuri… UTA a pierdut la Craiova după un meci în care a fost trădată de defensivă appeared first on Special ...

Suspectul în cazul crimei de la Brăila, prins de polițiști

Polițiștii au reușit să-l prindă pe bărbatul care a ucis-o pe doctorița stomatolog din Brăila. Potrivit surselor stiripesurse.ro, acesta ar avea 39 de ani și... The post Suspectul în cazul crimei de la Brăila, prins de polițiști appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad.

Aradul, pe lista județelor pentru care s-a emis cod galben de inundații

Hidrologii au emis un cod portocaliu de inundații în Caraș-Severin și un cod galben de inundații pentru râuri din 20 de județe, printre care și... The post Aradul, pe lista județelor pentru care s-a emis cod galben de inundații appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad.

Video | Atac cu cuțit, filmat la un festival din vestul țării

Au fost difuzate imagini șocante  cu momentul în care un bărbat este atacat cu un cuțit la un festival din Lugoj. Victima și agresorul sunt membri ai unor... The post Video | Atac cu cuțit, filmat la un festival din vestul țării appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad.

Incendiu la un azil de bătrâni din Vladimirescu. Din fericire, doar un frigider a luat foc

În urmă cu puțin timp a izbucnit un incendiu la un azil de bătrâni situat pe strada Roma din Vladimirescu. Focul a pornit de la... The post Incendiu la un azil de bătrâni din Vladimirescu. Din fericire, doar un frigider a luat foc appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..