România s-a calificat la Euro 2024 — Sălăjeanul

România s-a calificat la Euro 2024 — Sălăjeanul
📅 2023-12-02

Echipa națională de fotbal a României a învins reprezentativa Israelului cu scorul de 2-1 și s-a calificat astfel la EURO 2024.

Echipa națională de fotbal a României a învins în Ungaria reprezentativa Israelului, chiar dacă israelienii au deschis scorul în minutul 2, prin Zahari. Tricolorii au reușit să întoarcă rezultatul. Pușcaș a egalat în minutul 10, iar Ianis Hagi a adus victoria României în minutul 63. Calificarea a venit la trei decenii distanță după ce Anghel Iordănescu și Gică Hagi au dus România la Cupa Mondială din 1994. Acum, copiii acestora, Edward Iordănescu și Ianis Hagi, au reușit și ei o performanță importantă pentru fotbalul românesc. Cu toate acestea, Ianis Hagi a afirmat că nu crede în coincidențe, ci în destin.

„Nu cred în coincidențe, cred în destin. Îți faci destinul prin muncă. Domnul Iordănescu este un muncitor, eu sunt un muncitor. Putem să ne luptăm de la egal la egal cu orice echipă. Ne-am calificat la EURO, România a fost pregătită de la primul meci și s-a văzut asta. Rămâne să jucăm pe Arena Națională cu un stadion plin, încercăm să-i facem fericiți pe suporteri. Să terminăm pe primul loc ar fi un avantaj pentru toată țara, asta ne dorim”, a declarat Ianis Hagi, după victoria cu Israel.

La finalul partidei, selecționerul Edward Iordănescu și-a lăudat elevii, afirmând că a crezut în ei.

„O bucurie fără margini, probabil zilele următoare vom conștientiza mai bine. Am crezut în băieți. Păreri, critici, critici au fost din prima zi de când am venit. Dacă era mai multă toleranță, poate puteam să facem și mai bine și mai repede. A fost greu. S-au făcut și multe nedreptăți când am venit la națională, dar merg în plan secund. Vreau să mulțumesc familiei. Părinții mei, frații mei au fost la meci, aici, au venit după națională peste tot. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în echipa națională, de la început sau pe parcurs. Mulțumesc Federației și președintelui care mi-a dat credit total și mână totală liberă, am luat deciziile pe care le-am crezut de cuviință. În ultimul rând îi mulțumesc Lui Dumnezeu, eu sunt credincios. Antrenez băieți cu valoare și caracter, caracter deosebit. Nu a fost ușor. Când primești gol, ai vină. A venit faza dintr-un aut, am gestionat greșit, e greu să începi un meci decisiv de la 1-0, antrenez băieți de valoare, cu mare caracter, sunt mândru de ei toți și de echipă. Suntem neînvinși, am atins borne impresionante, echipa națională a ținut steagul sus pentru România”, a spus Edward Iordănescu.

În ultima etapă din Grupa I a preliminariilor EURO 2024, elevii lui Edward Iordănescu vor juca pe Arena Națională împotriva Elveției. Chiar dacă tricolorii s-au calificat matematic la EURO 2024, tehnicianul vrea ca România să termine pe primul loc Grupa I. Pentru a reuși acest lucru, „tricolorii” trebuie să nu piardă, marți, cu Elveția, pe Arena Națională.

„Sunt deschis la orice discuții constructive, referitor la meciul cu Elveția. E important să terminăm neînvinși, înainte de orice, și să terminăm pe primul loc”, a subliniat Edward Iordănescu.

Ultima oară când naționala noastră a participat la Campionatul European a fost în 2016. EURO 2024 va fi găzduit de Germania

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri salajeanul

La mulți ani, România!

În fiecare an, Ziua Națională a României este o zi specială în care sărbătorim istoria și cultura noastră bogată și ne reamintim, totodată, de sacrificiile și luptele înaintașilor noștri, dar mai ales de determinarea acelor lideri ai vremii care prin viziunea lor au împlinit idealul național de u...

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

  De 105 ani, prima zi a lunii Decembrie este despre unitate, identitate și patriotism, despre valori naționale care au triumfat cu înfăptuirea celui mai măreț act din istoria românilor – MAREA UNIRE.  Valorile neamului românesc, păstrate cu sfințenie în inimile românilor, ne definesc astăzi ca n...

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..