Elevii primesc bursele — Sălăjeanul

Elevii primesc bursele — Sălăjeanul
📅 2023-12-02

Elevii din România se pregătesc să primească primele burse ale anului școlar 2023-2024. Plata a fost programată pentru data de 15 noiembrie și vizează lunile septembrie și octombrie, conform metodologiei Ministerului Educației.

Elevii din România se pregătesc să primească primele burse ale anului școlar 2023-2024, programate pe 15 noiembrie. Acestea sunt aferente lunilor septembrie și octombrie 2023. Ulterior, bursele vor fi plătite lunar, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară. Ministerul Educației virează fondurile necesare pentru aceste plăți către școli prin intermediul inspectoratelor școlare.

Pentru anul școlar 2023-2024, se acordă un total de 1.289.994 de burse, distribuite astfel:

Valorile minimale stabilite pentru burse sunt: pentru excelență olimpică I: între 750 și 3000 lei; pentru excelență olimpică II: 700 lei; bursa de merit: 450 lei; bursa socială: 300 lei; bursa tehnologică: 300 lei, iar bursa pentru mame minore: 700 lei

Bursele de merit și tehnologice sunt ajustate în lunile cu vacanțe școlare. Formula de calcul pentru aceste burse ține cont de numărul de zile lucrătoare și de vacanță din luna respectivă. Sărbătorile legale sunt considerate zile lucrătoare în acest calcul.

Pentru luna octombrie, formula arată o sumă de 409 lei. Astfel, totalul pentru septembrie și octombrie este de 730 lei.

Amintim că ministrul Educației, Ligia Deca, declara recent că bursele stimulează, în noua formulă, performanța la clasă și nu se dorește ca cele de merit să fie acordate pentru medii sub baremul de trecere.

În context, oficialul a subliniat că, într-o proporție covârșitoare, bursele de merit se acordă pentru cei mai buni copii. „Actuala categorie de burse de merit înglobează ce era înainte bursa de studiu și bursele de merit. Într-adevăr, ca orice politică nouă, a avut niște efecte punctuale, care trebuie să fie rezolvate, discutăm acum care va fi acea formulă. Nu ne dorim să avem burse de merit care să fie acordate pentru medii sub baremul de trecere și trebuie să vedem dacă filosofia impune un prag de medie sau pur și simplu vorbim despre o reseparare a burselor de studiu față de bursele de merit sau pur și simplu o numim bursă de progres educațional cu barem minim de medie, dar care să stimuleze exact asta, progresul școlar, pentru că de asta avem nevoie la un procent de 44% copii de 15 ani analfabeți funcțional”, a declarat ministrul Ligia Deca.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri salajeanul

La mulți ani, România!

În fiecare an, Ziua Națională a României este o zi specială în care sărbătorim istoria și cultura noastră bogată și ne reamintim, totodată, de sacrificiile și luptele înaintașilor noștri, dar mai ales de determinarea acelor lideri ai vremii care prin viziunea lor au împlinit idealul național de u...

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

  De 105 ani, prima zi a lunii Decembrie este despre unitate, identitate și patriotism, despre valori naționale care au triumfat cu înfăptuirea celui mai măreț act din istoria românilor – MAREA UNIRE.  Valorile neamului românesc, păstrate cu sfințenie în inimile românilor, ne definesc astăzi ca n...

La mulți ani, România!

La mulți ani, România!

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..