INEDIT: RETURNATĂ DUPĂ MAI BINE DE 100 DE ANI. Află despre ce este vorba - RoVestea

INEDIT: RETURNATĂ DUPĂ MAI BINE DE 100 DE ANI. Află despre ce este vorba - RoVestea
📅 2023-12-03

O carte împrumutată de la o biblitecă din SUA, în urmă cu mai bine de 100 de ani, a fost returnată

Cartea intitulată „Compozitori Faimoşi” a fost returnată la Biblioteca Publică din St. Paul după peste un secol de la ultimul împrumut, conform fişei din 1919.

Primarul Melvin Carter a glumit că nu va exista nicio amendă pentru întârziere, deoarece biblioteca a renunţat la taxele de întârziere în 2019, iar viitorul cărţii, considerată acum un artefact istoric, rămâne nesigur, dar se preconizează că va fi păstrată de bibliotecă.

O carte de bibliotecă care a fost împrumutată acum mai bine de un secol a fost returnată în localitatea St. Paul, Minnesota, SUA. Intitulată „Compozitori Faimoşi” şi prezentând nume precum Bach şi Mozart, volumul a fost descoperit atunci când cineva sorta bunurile unui membru al familiei. Fişa de împrumut a Bibliotecii Publice din St. Paul arată că a fost ultima dată împrumutată în 1919, conform CTV News.

Primarul din St. Paul, Melvin Carter, a glumit într-un tweet sâmbătă că nu va exista nicio amendă. Biblioteca, ca multe altele din ţară, a renunţat la taxele de întârziere în 2019.

Viitorul cărţii este nesigur. John Larson, coordonatorul bibliotecii digitale din St. Paul, a declarat că se îndoieşte că tomul va reveni în circuit din cauza stării sale delicate, dar se aşteaptă ca biblioteca să o păstreze.

„Ajunsese într-un punct în care nu mai este doar o carte veche, ci un artefact.”, a spus el.

Larson a menţionat că în cei 25 de ani de când lucrează la bibliotecă, aceasta este cea mai veche carte pe care a văzut-o returnată.

„Au mai fost situaţii când au fost returnate volume împrumutate de 20 sau 30 de ani, dar niciunul care să fi fost de 100 de ani,” a adăugat el.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri rovestea

Fotbal, Liga 3: Gloria 2018 bate pe Metalurgistul Cugir și este Campioană de iarnă

de Mihai Sărmășan Fotbaliștii Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, au câștigat ieri, de Ziua Națională a României, ultimul meci disputat în acest an, scor 3-2 în fața CS Metalurgistul Cugir. Golurile formației bistrițene au fost marcate de Andrei Banyoi ’51, Vasile Mihai ’57 și autogol C...

Diana Morar, deputat PNL: „La mulți ani, România!”VIDEO

„La mulți ani, România! Cel mai frumos loc de pe acest pământ: locul în care te întorci de atâtea ori cu dor și locul care îți e cel mai des în minte!Locul pe care îl numim “acasă “ oricât de departe am pleca, dar care ne așteaptă mereu cu brațele deschise! Locul pe care îl […] Articolul Di...

1 DECEMBRIE : MAREA UNIRE A ROMÂNILOR SUB HRISTOS. Vino și tu!

reporter special : Crina Moldovan Ziua de 1 Decembrie are dublă semnificație în acest an: este ziua unirii Principatelor Române și ziua în care poporul român se întoarce la Hristos, spune Toni Berbece, organizatorul evenimentului ce va avea loc de ziua națională a României, în Piața Universității...

A OPUS REZISTENŢĂ ÎN FAȚA POLIȚIEI GERMANE. Primarul din Baia Mare a fost prins

Noi detalii despre capturarea lui Chereceş. A opus rezistenţă în faţa poliţiei germane, avea mii de euro şi un buletin de Italia Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marţi seara, în Augsburg, Germania, şi urmează să fie adus în ţa...

VISCOL ȘI NINSORI în cinci județe din țară. ANM anunță cod galben

Meteorologii au emis, miercuri, noi atenţionări nowcasting Cod galben de viscol şi ninsori, valabile în mai multe zone din regiunea Moldovei, pe parcursul orelor următoare. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 14:00, în zonele de munte din judeţele Bacău, Suceava, N...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..