INEDIT: RETURNATĂ DUPĂ MAI BINE DE 100 DE ANI. Află despre ce este vorba - RoVestea

INEDIT: RETURNATĂ DUPĂ MAI BINE DE 100 DE ANI. Află despre ce este vorba - RoVestea
📅 2024-06-18

O carte împrumutată de la o biblitecă din SUA, în urmă cu mai bine de 100 de ani, a fost returnată

Cartea intitulată „Compozitori Faimoşi” a fost returnată la Biblioteca Publică din St. Paul după peste un secol de la ultimul împrumut, conform fişei din 1919.

Primarul Melvin Carter a glumit că nu va exista nicio amendă pentru întârziere, deoarece biblioteca a renunţat la taxele de întârziere în 2019, iar viitorul cărţii, considerată acum un artefact istoric, rămâne nesigur, dar se preconizează că va fi păstrată de bibliotecă.

O carte de bibliotecă care a fost împrumutată acum mai bine de un secol a fost returnată în localitatea St. Paul, Minnesota, SUA. Intitulată „Compozitori Faimoşi” şi prezentând nume precum Bach şi Mozart, volumul a fost descoperit atunci când cineva sorta bunurile unui membru al familiei. Fişa de împrumut a Bibliotecii Publice din St. Paul arată că a fost ultima dată împrumutată în 1919, conform CTV News.

Primarul din St. Paul, Melvin Carter, a glumit într-un tweet sâmbătă că nu va exista nicio amendă. Biblioteca, ca multe altele din ţară, a renunţat la taxele de întârziere în 2019.

Viitorul cărţii este nesigur. John Larson, coordonatorul bibliotecii digitale din St. Paul, a declarat că se îndoieşte că tomul va reveni în circuit din cauza stării sale delicate, dar se aşteaptă ca biblioteca să o păstreze.

„Ajunsese într-un punct în care nu mai este doar o carte veche, ci un artefact.”, a spus el.

Larson a menţionat că în cei 25 de ani de când lucrează la bibliotecă, aceasta este cea mai veche carte pe care a văzut-o returnată.

„Au mai fost situaţii când au fost returnate volume împrumutate de 20 sau 30 de ani, dar niciunul care să fi fost de 100 de ani,” a adăugat el.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri rovestea

ALERTĂ DE VREME EXTREM DE CALDĂ în Sardinia și Sicilia

Sunt 44 de grade Celsius la umbră în Sardinia și Sicilia. Alertă de vreme extrem de caldă în Italia Este alertă de vreme extrem de caldă în Italia, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius la umbră. Vor fi cu 10 grade peste media perioadei, iar de vină este un ant...

UN AL 2 LEA MANDAT PENTRU URSULA VON DER LEYEN LA ȘEFIA COMISIEI EUROPENE, sub semnul întrebării

Liderii UE nu reuşesc să cadă de acord asupra celui de-al doilea mandat al Ursulei von der Leyen la şefia Comisiei Europene Liderii UE nu au ajuns la un acord comun pentru a o susţine pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Europene luni seară, desi Emmanuel Macron ...

ȘEFUL IPJ CLUJ A FOST REȚINUT! AFLĂ motivul

Șeful IPJ Cluj, reținut pentru că și-a convins subalternii să nu-i ia permisul de conducere Şeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, chestorul de poliţie Mihai Rus, a fost reţinut de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. În aceeaşi cauză au mai fost ...

DNA FACE PERCHEZIȚII la IPJ CLUJ

Percheziţii ale procurorilor DNA la IPJ Cluj Procurorii DNA Cluj fac percheziţii într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupţie, săvârşite în cursul anului 2024, de către angajaţi ai IPJ Cluj. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj, efectuează ce...

DISCONFORT TERMIC RIDICAT ȘI NOPȚI TROPICALE, conform ANM

Valul de căldură se extinde în România: disconfort termic ridicat şi nopţi tropicale. Anunţul ANM Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni două coduri galbene în care avertizează că, în mare parte a României, disconfortul termic va fi ridicat, iar nopţile vor fi tropicale. În Capitală,...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..