Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş: Mi s-a spus că cei de la PSD au ameninţat cu ruperea coaliţiei şi cu ieşirea de la guvernare dacă nu primesc Timişul

Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş: Mi s-a spus că cei de la PSD au ameninţat cu ruperea coaliţiei şi cu ieşirea de
📅 2024-04-18

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, demis din funcţia de conducere pe care a deţinut-o în PNL Timiş, afirmă că este în continuare membru al partidului, dar că există „o incompatibilitate între ceea ce s-a decis” la nivelul alianţei PSD-PNL şi faptul că timişenii îi cer să continue la şefia Consiliului Judeţean. El susţine că i s-a transmis că „cei de la PSD au ameninţat cu ruperea coaliţiei şi cu ieşirea de la guvernare dacă nu primesc Timişul”.

Alin NicaFoto: AGERPRES

Amintim că Biroul Politic Naţional al PNL a decis, marţi, demiterea de la conducerea organizaţiei Timiş a lui Alin Nica, şefia filialei fiind preluată interimar de către Vasile Blaga. De asemenea, PNL şi PSD au decis ca PSD să aibă candidatul comun al coaliţiei la şefia Consiliului Judeţean Timiş să fie de la PSD, iar candidatul comun al coaliţiei pentru Primăria Timişoara de la PNL.

Întrebat miercuri seară, într-o emisiune televizată, dacă mai are viitor în PNL, Alin Nica a răspuns că îşi doreşte acest lucru, dar că există o incompatibilitate între decizia PNL şi ceea ce vrea electoratul din Timiş.

„Eu îmi doresc să fie un viitor, dar, din păcate, e o incompatibilitate între ceea ce s-a decis şi ceea ce îmi cer oamenii să fac, adică să continuu la Consiliul Judeţean, şi ceea ce îmi cer primarii cu care m-am întâlnit chiar în această seară şi colegii din filială, adică să găsim o formulă în care să nu lăsăm timişenilor şi timişorenilor doar opţiunea de stânga la Consiliul Judeţean, pentru că într-un oraş eminamente de dreapta asta este un sacrilegiu. E clar că oamenii au nevoie de un proiect de dreapta în care să-şi pună speranţele, pentru că Timişul şi Timişoara întotdeauna au militat pentru diversitate şi pentru dreptul de a alege ei înşişi, timişorenii şi timişenii, cine să îi reprezinte”, a afirmat Alin Nica, miercuri seară, la postul Euronews România, potrivit News.ro.

El a precizat că a discutat, miercuri seară, cu „câteva zeci de primari”.

„Ne sacrificăm pentru stabilitate, pentru ţară, dar nu pentru PSD”

Nica a spus că nu doreşte să lase „stânga să zburde în voie, doar pentru că PNL-ul a fost cotropit, în Timiş, de PSD”.

Actualul preşedinte al CJ Timiş a adăugat că el şi colegii au fost „sacrificaţi de dragul PSD”.

„Dacă aş fi fost sacrificat pentru un coleg mai bun, aş fi făcut acest sacrificiu cu drag, dar nu de dragul PSD. În şedinţa de Birou Politic Naţional mi s-a spus că cei de la PSD au ameninţat cu ruperea coaliţiei şi cu ieşirea de la guvernare dacă nu primesc Timişul. Bag de seamă că totuşi Timişul e destul de valoros, dacă se pun lucrurile în această logică. Bucuros ne sacrificăm pentru România, bucuros ne sacrificăm pentru stabilitate, pentru ţară, dar nu pentru PSD”, a spus Nica.

El a precizat că este în continuare membru al PNL, dar a spus că, prin demiterea sa de la filiala Timiş, a fost „exclus, de facto, din PNL”.

„Eu sunt membru de 20 de ani în PNL. Şi pentru mine e o decizie foarte grea să mă despart de acest partid în care am pus suflet, dar nu sunt supărat pe PNL, care înseamnă o comuniune de idei, sunt supărat pe oameni, pe decizii şi pe atitudini. Mă revoltă chiar şi sunt şocat de astfel de târguieli pe la spate şi de vânzarea Timişului şi timişorenilor la bucată, ca la talciocul din ultimul sat din România. Nu poţi să faci acest lucru cu un judeţ ca Timiş, cu un oraş ca Timişoara”, a adăugat Alin Nica.

Citește și:

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

Un episod meteo extrem ce ar trebui să apară o dată la 200 de ani - Cât de mult a înrăutățit încălzirea globală un val de căldură letal

​În Mali s-a înregistrat la începutul acestei luni o temperatură de +48,5 C, cea mai ridicată măsurată vreodată în aprilie în Africa. Valul de căldură a durat cinci zile în regiune și au fost localități unde morgile s-au umplut. Un studiu de atribuire a calculat că, fără efectele acțiunilor umane...

Garanția pe sticlă: Patronii de restaurante cer o păsuire. „Încep să curgă zoaie din saci”

Patronii români de restaurante, membri ai organizației HORA, cer Ministerului Mediului amânarea obligațiilor de colectare a ambalajelor prin Sistemul de Garanție-Returnare (SGR), „până în momentul în care se va dovedi că funcționează și că nu este nevoie de costuri majore” din partea acestora.

VIDEO DERAPAJ Un cunoscut preot blamează victimele agresiunilor sexuale: „Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum, de ea” / Reacția BOR

Preotul Nicolae Tănase, din satul Valea Plopului, județul Prahova, a afirmat marți, 16 aprilie, în cadrul unei conferințe organizate de Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), la Constanța, că femeile care au suferit agresiuni sexuale sunt și ele vinovate pentru abuzul trăit. Mai ...

Rusia l-a condamnat pentru trădare pe unul dintre cei mai reputați cercetători ai săi în domeniul tehnologiilor hipersonice

O instanță din Sankt Petersburg l-a condamnat joi la 7 ani de închisoare pentru trădare pe Alexandr Kuranov, un cercetător veteran care a lucrat la tehnologiile dezvoltate de Rusia pentru crearea rachetelor sale hipersonice, anunță Reuters.

WTA Stuttgart: Trei dintre marile favorite, calificate în sferturi

Elena Rybakina a obținut joi calificarea în sferturile turneului WTA 500 de la Stuttgart, a patra favorită având nevoie de un meci de două ore și 35 de minute pentru a o învinge pe Veronika Kudermetova.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..