”Investiția propusă pe care Primaria Municipiului Craiova, în calitate de beneficiarul dorește să o realizeze va avea efecte benefice atât pentru aceasta, cât și pentru creșterea calității și complexității infrastructurii de amenajări durabile din Municipiul Craiova, în particular, și a regiunii Sud-Vest Oltenia, ceea ce va duce și la creșterea contribuției turismului la dezvoltarea orașului și a regiunii.
Nu în ultimul rând, necesitatea investiției este dată de nevoia de a revitaliza Piața M.Viteazul din centrul orașului și a-i da o noua configurare spațială și redimensionare pentru a permite prezența unui număr mult mai mare de cetățeni la diverse evenimente organizate de municipalitate pe parcursul fiecărui an, ea fiind un punct de maximă atractivitate pentru cetățenii urbei și vizitatori/turiști.
Aceasta va da un impuls și mai mare turismului în localitate determinând o creștere spectaculoasă a atractivității municipiului Craiova și implicit a serviciilor pe orizontală aferente acestuia ( spații de cazare, spații de alimentație publică, spații muzeale cu diverse tematici, spații destinate culturii muzicale, teatrului etc.).
– extinderea suprafeței de paviment pietonal din Piața Mihai Viteazul, care să permită
participarea unui număr mai mare de persoane la diversele evenimente organizate de
3 municipalitate pe parcursul fiecărui an, piața fiind un punct de maximă atractivitate din
centrul orașului.- reconfigurarea traseelor pietonale, care să fie acesibile și pentru persoane cu disabilități, cu marcaje pentru persoanele nevăzătoare
– reconfigurarea fântânilor decorative din zonă, care se vor îmbunătăți (cele din piață, cât și si cea din partea de sud a pietei de la intersectia Caii Unirii cu str. Lipscani), iar cele de pe Calea Unirii vor fi eliminate și înlocuite cu arbori și jardiniere.
– se va realiza o pepinieră urbană pe platolul pieței constituite din 65 de jardiniere amovibilecare vor permite creșterea unei game largi de specii de arbori și mutarea lor în alte zone verzi ale orașului, când aceștia ajung la maturitate (1-5 ani în funcție de specie), copacii vor fi astfel aleși astfel încât să fie divers colorați în funcție de sezon.
Zona de copaci existentă pe platoul pieței va fi reamenajată astfel încât să permită crearea unei zone urbane cu iarbă naturală la nivelul terenului pentru a permite accesul nestingherit al cetățenilor pe iarbă, pentru a facilita relaxarea și conectarea cu natură.Pajistea va avea bordura dinspre platoul pieței amenajată cu bancă continuă care va permite inclusiv relaxarea și șederea. – racordarea la rețelele edilitare existente în zonă”, se arata in raport.