OpenAI anunţă un motor de căutare numit SearchGPT

OpenAI anunţă un motor de căutare numit SearchGPT
📅 2024-09-07

Compania a declarat joi că intenţionează în cele din urmă să integreze instrumentul, care este în prezent testat cu un grup mic de utilizatori, în chatbot-ul său ChatGPT. Lansarea ar putea avea implicaţii pentru Google şi motorul său de căutare dominant.

OpenAI a anunţat un motor de căutare numit SearchGPT

De la lansarea ChatGPT în noiembrie 2022, investitorii Alphabet s-au îngrijorat că OpenAI ar putea prelua cota de piaţă de la Google în serviciile de căutare, oferind consumatorilor noi modalităţi de a căuta informaţii online.

Articolul continuă după reclamă

Cu acest prototip, OpenAI testează apele pentru a face exact asta, promiţând utilizatorilor şansa de ”a căuta într-un mod mai natural, mai intuitiv” şi de a pune întrebări ulterioare ”la fel cum aţi face într-o conversaţie””Credem că există loc pentru a face căutarea mult mai bună decât este astăzi”, a scris CEO-ul OpenAI, Sam Altman, într-o postare pe X.

În mai, Google a lansat AI Overview, pentru un public limitat, pe care CEO-ul Sundar Pichai a numit-o cea mai mare schimbare în căutare din ultimii 25 de ani, permiţând utilizatorilor să vadă un rezumat al răspunsurilor la interogări în partea de sus a căutării Google.

Deşi Google a lucrat la AI Overview de mai bine de un an, au apărut multe critici publice, după ce utilizatorii au observat rapid că interogările au returnat rezultate fără sens sau inexacte în cadrul caracteristicii AI - fără nicio modalitate de a renunţa, relatează news.ro.

​OpenAI este susţinut de Microsoft

”Google a cam tremurat puţin de când au apărut aceste lucruri pentru prima dată”, a spus Daniel Faggella, fondator şi şef de cercetare la Emerj Artificial Intelligence Research, referindu-se la inteligenţa artificială generativă. Nu a părut că compania lor s-a prăbuşit între timp, dar i-am văzut cum făceau.

Anunţul SearchGPT urmează lansării de către OpenAI, joia trecută, a unui nou model AI, ”GPT-4o mini”. Noul model este o ramură a GPT-4o, cel mai rapid şi mai puternic model al startup-ului de până acum, pe care l-a lansat în mai în timpul unui eveniment transmis în direct cu directori.

OpenAI, susţinut de Microsoft, a fost evaluat la peste 80 de miliarde de dolari de către investitori. Compania, fondată în 2015, este sub presiune să rămână în fruntea pieţei AI generative, în timp ce găseşte modalităţi de a câştiga bani, deoarece cheltuie sume masive pe procesoare şi infrastructură pentru a-şi construi şi antrena modelele.

Luna trecută, OpenAI a anunţat angajarea a doi directori de top, precum şi un parteneriat cu Apple care include o integrare ChatGPT-Siri. Sarah Friar, anterior CEO al Nextdoor şi director financiar la Square, s-a alăturat ca director financiar, iar Kevin Weil, fost preşedinte la Planet Labs şi fost vicepreşedinte senior la Twitter şi vicepreşedinte la Facebook şi Instagram, s-a alăturat ca director de produs.

OpenAI îşi consolidează C-suite pe măsură ce modelele sale de limbaj mare câştigă importanţă în sectorul tehnologic şi pe măsură ce concurenţa apare rapid pe piaţa în plină dezvoltare a AI generativă. Atât noul model mini AI al OpenAI, cât şi prototipul SearchGPT fac, de asemenea, parte din eforturile companiei de a fi în fruntea ”multimodalităţii” sau a capacităţii de a oferi o gamă largă de tipuri de media generate de AI, cum ar fi text, imagini, audio, video şi căutare, într-un singur instrument: ChatGPT.

Pentru SearchGPT, postarea pe blog a OpenAI a spus că rezultatele vizuale ale instrumentului vor duce la ”o înţelegere mai bogată” pentru utilizatori. Anul trecut, directorul de operaţiuni al OpenAI, Brad Lightcap, a declarat pentru CNBC: ”Lumea este multimodală”. El a adăugat că, pe măsură ce oamenii ”interacţionează cu lumea, vedem lucruri, auzim lucruri, spunem lucruri”, aşa că limitarea interacţiunilor la text este insuficientă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Locul 2 în Europa și 8 în lume

România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Topul celor mai bune ţări pentru a te retrage la pensie. Pe locul 4, o destinaţie de vacanţă iubită de români

Să te muţi pe o insulă la pensie. E visul multor oameni pentru o bătrânețe fără griji. Care sunt cele mai bune țări pentru toamna vieţii, conform celui mai recent top american.

Trabant "tunat" cu 10.000 de euro, din '88, la paradă prin Buftea. "Acesta roz a fost prima iubire"

O simpatică paradă pe patru roţi a adus culoare şi a stârnit zâmbete pe străzile oraşului Buftea, de lângă Bucureşti. Zeci de maşini Trabant au defilat sub privirile curioase ale localnicilor. Mulţi au aflat abia atunci că în anii 70 comuniştii au inventat acest automobil ...

Destine curmate pe "Drumul Morţii". Doi tineri de 21 şi 26 de ani au murit pe loc, după un accident frontal în apropiere de Bacău

Încă o tragedie pe Drumul Morţii. Doi tineri au decedat, iar alte două persoane au fost grav rănite, într-un accident înfiorător produs între Bacău şi Adjud.

Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene

Guvernul vrea să facă lumină într-un domeniu gri, care îngrijorează toată Uniunea Europeană: tranzacţiile imobiliare cu monede virtuale. Peste 100 de apartamente de lux, cu finisaje premium şi preţuri de sute de mii de euro, au fost vândute astfel în ultimii doi ani. Execu...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..