Turcia vrea să readucă piloţii de Formula 1 pe circuitul Istanbul Park până în 2026

Turcia vrea să readucă piloţii de Formula 1 pe circuitul Istanbul Park până în 2026
📅 2024-07-27

Unul din motive a fost de natură financiară, fiind necesare zeci de milioane de dolari pentru a asigura contractul pe care concurenții, inclusiv din Qatar, au putut să îl finanțeze. De atunci, Turcia și-a propus să readucă competiția în circuit, președintele Tayyip Erdogan întâlnindu-se în martie cu șeful organismului de conducere FIA, Mohammed Ben Sulayem, pentru a discuta despre revenirea atât a F1, cât și a Campionatului Mondial de Raliuri.

Formula 1 ar putea reveni în Turcia până în 2026

Can Bilim Egitim Kurumlari A.S., deținută parțial de Lale Cander, președintele filialei turcești a furnizorului de pneuri de F1 Pirelli, a câștigat licitația pentru operarea circuitului pentru următorii 30 de ani pentru aproximativ 117,8 milioane de dolari, a anunțat marți televiziunea Haberturk și canalul turc Motorsport.com.

Articolul continuă după reclamă

Ministrul Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat luna trecută că licitația va fi atribuită ofertantului care va fi capabil să readucă acest sport în Turcia până în 2026. Istanbul Park a fost popular în rândul piloților și a înregistrat o creștere a numărului de participanți în 2020 și 2021 în comparație cu perioada 2005-2011, relatează Mediafax.

Noii operatori au sarcina de a ajunge la un acord în termen de o lună pentru a readuce F1 în Turcia, iar pentru fiecare an începând din 2026 în care circuitul nu va găzdui un Mare Premiu, operatorii vor trebui să plătească administrației 25% din taxa contractului de găzduire a F1, potrivit condițiilor licitației.

De asemenea, noii operatori vor avea voie să construiască centre comerciale și spații de divertisment pe terenul respectiv în cadrul licitației. Haberturk a relatat că o delegație a proprietarilor F1, Liberty Media, va veni la Istanbul după actuala lună sfântă musulmană a Ramadanului pentru a inspecta circuitul.

Formula 1 se vede LIVE în AntenaPLAY

Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

Puteţi urmări cursele de Formula 1, Formula 2 și Formula 3 pe link-urile de mai jos:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Kamala Harris îi cere lui Benjamin Netanyahu să pună capăt războiului din Gaza. "Nu putem privi în altă direcţie. Eu nu voi tăcea"

Alegeri SUA 2024. S-au stabilit clar adversarii în cursa pentru Casa Albă: Donald Trump o va înfrunta pe Kamala Harris. Vicepreşedintele lui Biden este sigură de nominalizare după ce a primit azi şi sprijinul lui Barack Obama. Harris s-a întâlnit cu premierul israelian Ben...

OpenAI anunţă un motor de căutare numit SearchGPT

OpenAI a anunţat un prototip al motorului său de căutare, numit SearchGPT, care îşi propune să ofere utilizatorilor ”răspunsuri rapide şi în timp util cu surse clare şi relevante”, transmite CNBC.

Seceta face prăpăd în România. Agricultorii, în pragul catastrofei: "Nu am mai văzut aşa ceva din 2003"

Agricultura românească este uscată de secetă, dar inundată de promisiuni. Multe din culturile de porumb şi floarea-soarelui sunt distruse, din producţia de grâu vom pierde un milion de tone, dar de la Guvern situaţia nu se vede atât de rău.

CALCUL. Cât au cheltuit partidele pentru fiecare europarlamentar ales

Bani albi pentru alegeri grele. Partidele şi alianţele politice au cheltuit peste 29 de milioane de euro într-o singură lună în campania electorală pentru Parlamentul European. PSD şi PNL sunt campioane absolute. 

Cea mai ieftină staţiune de pe litoral. Cât costă noaptea de cazare sau şezlongul pe plajă

Se anunţă un val de turişti pe litoral weekendul acesta, înainte să înceapă luna august, vârful de sezon. Mulţi se plâng, însă, de preţuri şi sunt în căutarea unor staţiuni mai prietenoase cu bugetul de vacanţă.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..