Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmosferă magică"

Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmos
📅 2024-07-27

Casele din Bucureşti au început să arate ca cele din filmele americane de Crăciun. "E foarte frumos decorată. Foarte bogat decorată. Veiozele astea sunt tare drăguţe, seamănă cu cele din Beauty and the Beast", crede un trecător.

Clădiri împodobite ca-n filmele americane de Crăciun

La casa Miţei Biciclista oamenii au rămas cu gura căscată. Mai mulţi artişti lituanieni au lucrat mai bine de o săptămână la decoraţiuni şi au împodobit faţada monumentului istoric cu 4.000 de lumini, 12 candelabre imense şi brazi impunători. 

Vezi și

"Deşi încă se montează decoraţiunile de Crăciun pe faţada clădirii, casa Miţa Biciclista a devenit deja pol de atracţie pentru bucureşteni, care au venit aici în număr mare să pozeze clădirea", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Trecătorii au făcut coadă la poze, iar alţii şi-au programat deja şedinţe foto. "Clar printre cele mai frumoase. Aşteptăm să se termine cu decoratul şi venim pregătite pentru shooting", spune o femeie. 

Decoraţiuni de mii de euro

Costul este însă pe măsură, împodobirea unei case costă între 2.000 şi 3.000 de euro. "Ne dorim să îi inspirăm şi pe alţii. Înfrumuseţarea oraşului stă în puterea fiecăruia dintre noi. E un dar pe care îl facem oraşului Bucureşti, bucureştenilor, turiştilor", spune Edmond Niculuşcă, cofondator La Miţa Biciclista.

O cafenea din Cotroceni a devenit virală pe internet după ce a fost împodobită. "Aici e aşa o atmosferă magică, mai ales pentru cine e îndrăgostit de Crăciun e locul perfect în care să vii să-ţi bei cafeaua. Mi se pare superb", zice un client.

"Cafenelele de specialitate s-au pregătit deja cu astfel de băuturi din mai multe sortimente care te duc cu gândul la Crăciun. De altfel, terasele lor arată, aşa cum bine vedeţi, impresionant", adaugă Andreea Milea, reporter Observator.

"Decoratul în sine cred că a durat trei zile şi nopţi. A fost puţin de muncă. Maşina este a unui vecin şi a unui client foarte drag nouă şi atunci a fost un cadou pentru această lună", spune Raluca Taifas, administrator cafenea.

Cei care nu şi-au decorat casele încă, mai au timp să o facă. Pot apela la firme specializate până în Ajunul Crăciunului. Florarii au pregătit aranjamente şi pentru masa de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Kamala Harris îi cere lui Benjamin Netanyahu să pună capăt războiului din Gaza. "Nu putem privi în altă direcţie. Eu nu voi tăcea"

Alegeri SUA 2024. S-au stabilit clar adversarii în cursa pentru Casa Albă: Donald Trump o va înfrunta pe Kamala Harris. Vicepreşedintele lui Biden este sigură de nominalizare după ce a primit azi şi sprijinul lui Barack Obama. Harris s-a întâlnit cu premierul israelian Ben...

OpenAI anunţă un motor de căutare numit SearchGPT

OpenAI a anunţat un prototip al motorului său de căutare, numit SearchGPT, care îşi propune să ofere utilizatorilor ”răspunsuri rapide şi în timp util cu surse clare şi relevante”, transmite CNBC.

Seceta face prăpăd în România. Agricultorii, în pragul catastrofei: "Nu am mai văzut aşa ceva din 2003"

Agricultura românească este uscată de secetă, dar inundată de promisiuni. Multe din culturile de porumb şi floarea-soarelui sunt distruse, din producţia de grâu vom pierde un milion de tone, dar de la Guvern situaţia nu se vede atât de rău.

CALCUL. Cât au cheltuit partidele pentru fiecare europarlamentar ales

Bani albi pentru alegeri grele. Partidele şi alianţele politice au cheltuit peste 29 de milioane de euro într-o singură lună în campania electorală pentru Parlamentul European. PSD şi PNL sunt campioane absolute. 

Cea mai ieftină staţiune de pe litoral. Cât costă noaptea de cazare sau şezlongul pe plajă

Se anunţă un val de turişti pe litoral weekendul acesta, înainte să înceapă luna august, vârful de sezon. Mulţi se plâng, însă, de preţuri şi sunt în căutarea unor staţiuni mai prietenoase cu bugetul de vacanţă.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..