Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmosferă magică"

Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmos
📅 2024-03-02

Casele din Bucureşti au început să arate ca cele din filmele americane de Crăciun. "E foarte frumos decorată. Foarte bogat decorată. Veiozele astea sunt tare drăguţe, seamănă cu cele din Beauty and the Beast", crede un trecător.

Clădiri împodobite ca-n filmele americane de Crăciun

La casa Miţei Biciclista oamenii au rămas cu gura căscată. Mai mulţi artişti lituanieni au lucrat mai bine de o săptămână la decoraţiuni şi au împodobit faţada monumentului istoric cu 4.000 de lumini, 12 candelabre imense şi brazi impunători. 

"Deşi încă se montează decoraţiunile de Crăciun pe faţada clădirii, casa Miţa Biciclista a devenit deja pol de atracţie pentru bucureşteni, care au venit aici în număr mare să pozeze clădirea", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Trecătorii au făcut coadă la poze, iar alţii şi-au programat deja şedinţe foto. "Clar printre cele mai frumoase. Aşteptăm să se termine cu decoratul şi venim pregătite pentru shooting", spune o femeie. 

Decoraţiuni de mii de euro

Costul este însă pe măsură, împodobirea unei case costă între 2.000 şi 3.000 de euro. "Ne dorim să îi inspirăm şi pe alţii. Înfrumuseţarea oraşului stă în puterea fiecăruia dintre noi. E un dar pe care îl facem oraşului Bucureşti, bucureştenilor, turiştilor", spune Edmond Niculuşcă, cofondator La Miţa Biciclista.

O cafenea din Cotroceni a devenit virală pe internet după ce a fost împodobită. "Aici e aşa o atmosferă magică, mai ales pentru cine e îndrăgostit de Crăciun e locul perfect în care să vii să-ţi bei cafeaua. Mi se pare superb", zice un client.

"Cafenelele de specialitate s-au pregătit deja cu astfel de băuturi din mai multe sortimente care te duc cu gândul la Crăciun. De altfel, terasele lor arată, aşa cum bine vedeţi, impresionant", adaugă Andreea Milea, reporter Observator.

"Decoratul în sine cred că a durat trei zile şi nopţi. A fost puţin de muncă. Maşina este a unui vecin şi a unui client foarte drag nouă şi atunci a fost un cadou pentru această lună", spune Raluca Taifas, administrator cafenea.

Cei care nu şi-au decorat casele încă, mai au timp să o facă. Pot apela la firme specializate până în Ajunul Crăciunului. Florarii au pregătit aranjamente şi pentru masa de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

O italiancă, record mondial în ape îngheţate. Valentina Cafolla a reuşit să se scufunde timp de un minut şi 40 de secunde la 140 de metri adâncime

Record mondial foarte periculos doborât de o femeie din Italia. La 27 de ani, Valentina Cafolla a reuşit să se scufunde timp de un minut şi 40 de secunde sub gheaţă. 

Mamă din Vrancea, dispărută de acasă cu cei patru copii. Soțul a sunat disperat la poliție, după ce femeia și-a luat cele trei fetițe și băiatul și a plecat

O femeie din Vrancea a dispărut cu cei patru copii ai său. Soțul femeii a sunat disperat la poliție, după ce femeia a plecat de acasă cu copiii de 2,6,8, și 14 ani. Polițiștii fac apel la populație pentru a-i găsi pe cei cinci. 

Vremea de mâine 3 martie. Va fi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă. Maxime şi de 18 grade

Vremea va continua să fie mai caldă decât normalul perioadei, însă este posibil ca pe alocuri să avem parte de ploi. Iată prognoza meteo de mâine 3 martie. 

Taberele distractive în care elevii învață să își gestioneze emoțiile și vorbească în public. Părinții plătesc și 400 de lei pe un curs

Vacanţa s-a încheiat, dar nu e niciodată prea devreme să cauţi idei pentru următoarea. O tabără de teatru, de exemplu, nu e doar distractivă, ci cât se poate de utilă în ceea ce priveşte dezvoltarea personală a copilului. Învaţă să vorbească în public, să îşi g...

Anchetă uriaşă în armata germană după ce ruşii au publicat interceptări în care ofiţerii nemţi discutau despre livrarea de rachete Taurus pentru a distruge podul Kerci

Război în Ucraina. Armata germană a anunţat sâmbătă că investighează suspiciunile de interceptare ilegală a unor conversaţii între mai mulţi dintre ofiţerii săi privind livrări de arme către Ucraina, difuzate pe reţele sociale în Rusia şi cu conţinut potenţial foarte st&ac...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..