Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmosferă magică"

Casele româneşti împodobite de Crăciun mai ceva ca-n filmele americane. Decoraţiunile costă şi 3.000 de euro: "E o atmos
📅 2024-09-05

Casele din Bucureşti au început să arate ca cele din filmele americane de Crăciun. "E foarte frumos decorată. Foarte bogat decorată. Veiozele astea sunt tare drăguţe, seamănă cu cele din Beauty and the Beast", crede un trecător.

Clădiri împodobite ca-n filmele americane de Crăciun

La casa Miţei Biciclista oamenii au rămas cu gura căscată. Mai mulţi artişti lituanieni au lucrat mai bine de o săptămână la decoraţiuni şi au împodobit faţada monumentului istoric cu 4.000 de lumini, 12 candelabre imense şi brazi impunători. 

Vezi și

"Deşi încă se montează decoraţiunile de Crăciun pe faţada clădirii, casa Miţa Biciclista a devenit deja pol de atracţie pentru bucureşteni, care au venit aici în număr mare să pozeze clădirea", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Trecătorii au făcut coadă la poze, iar alţii şi-au programat deja şedinţe foto. "Clar printre cele mai frumoase. Aşteptăm să se termine cu decoratul şi venim pregătite pentru shooting", spune o femeie. 

Decoraţiuni de mii de euro

Costul este însă pe măsură, împodobirea unei case costă între 2.000 şi 3.000 de euro. "Ne dorim să îi inspirăm şi pe alţii. Înfrumuseţarea oraşului stă în puterea fiecăruia dintre noi. E un dar pe care îl facem oraşului Bucureşti, bucureştenilor, turiştilor", spune Edmond Niculuşcă, cofondator La Miţa Biciclista.

O cafenea din Cotroceni a devenit virală pe internet după ce a fost împodobită. "Aici e aşa o atmosferă magică, mai ales pentru cine e îndrăgostit de Crăciun e locul perfect în care să vii să-ţi bei cafeaua. Mi se pare superb", zice un client.

"Cafenelele de specialitate s-au pregătit deja cu astfel de băuturi din mai multe sortimente care te duc cu gândul la Crăciun. De altfel, terasele lor arată, aşa cum bine vedeţi, impresionant", adaugă Andreea Milea, reporter Observator.

"Decoratul în sine cred că a durat trei zile şi nopţi. A fost puţin de muncă. Maşina este a unui vecin şi a unui client foarte drag nouă şi atunci a fost un cadou pentru această lună", spune Raluca Taifas, administrator cafenea.

Cei care nu şi-au decorat casele încă, mai au timp să o facă. Pot apela la firme specializate până în Ajunul Crăciunului. Florarii au pregătit aranjamente şi pentru masa de Crăciun.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Când este solstițiul de iarnă în 2024. Tradiții și superstiții străvechi

Solstițiul de iarnă 2024 marchează începutul iernii astronomice. Mai exact, solstițiul de iarnă este cea mai scurtă zi din an. În fiecare an, în ziua solstițiului de iarnă, românii respectă numeroase tradiții și superstiții.

Un CV fals i-a adus 15 ani de închisoare. Cum a ajuns un bărbat care a terminat doar liceul, inginer șef la compania feroviară din Africa de Sud

Daniel Mthimkhulu a fost inginer șef la compania feroviară de stat din Africa de Sud timp de cinci ani. Bărbatul obținuse postul după ce a mințit în CV, faptă pentru care a fost condamnat la 15 ani de închisoare, potrivit BBC. 

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor trei copii ai săi. Cum s-a împărțit averea actorului: "Nu există niciun război al moştenirii"

La aproape o lună de la moartea lui Alain Delon, testamentul actorului a fost trimis celor trei copii ai săi, care nu au o relaţie foarte bună şi care s-au certat în ultimele sale luni de viaţă ale tatălui lor, relatează Le Figaro.

Bărbat de 65 de ani, spulberat de o maşină în timp ce încerca să traverseze Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un bărbat de 65 de ani a fost lovit de o maşină şi i se aplică manevre de resuscitare, după ce a încercat să traverseze Autostrada Bucureşti-Piteşti, în zona localităţii Pătuleni. Circulaţia este restricţionată pe banda 2 a direcţiei către Piteşti, scrie news.ro.

Asia Express, sezonul 7, 4 septembrie 2024. Ghinion teribil după ce au câștigat amuleta. O echipă a fost oprită de poliție

Deși au plecat primii în cursă și-au pierdut avantajul. Oana Paraschiv și Mihai Găinușă au fost loviți de ghinion la Asia Express, sezonul 7 ediția 4 din 4 septembrie 2024. Mașina în care se aflau cei doi a fost oprită de poliție. 

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..