Moment jenant la deschiderea JO de la Paris. Sportivii sud-coreenii au fost confundaţi cu cei din Coreea de Nord. Organizatorii, nevoiţi să-şi ceară scuze

Moment jenant la deschiderea JO de la Paris. Sportivii sud-coreenii au fost confundaţi cu cei din Coreea de Nord. Organi
📅 2024-09-08

În timp ce delegaţia sud-coreeană sosea cu barca pe Sena ca a 48-a naţiune participantă, prezentatorii au prezentat-o ca „Republica Populară Democrată Coreeană” în franceză, apoi «Democratic People's Republic of Korea» în engleză, folosind în ambele limbi numele oficial al Coreei de Nord, ţara cu care Seulul este încă în război.

Ministerul sud-coreean al Sportului ”regretă anunţul făcut în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris, în timpul căreia delegaţia sud-coreeană a fost prezentată drept echipa Coreei de Nord”, se arată într-un comunicat.

Jang Mi-ran, ministru adjunct al sportului şi campioană olimpică la haltere în 2008, a solicitat o întâlnire cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, pentru a discuta această chestiune.

Articolul continuă după reclamă

Ministerul Sportului a cerut, de asemenea, Ministerului Afacerilor Externe să ”protesteze ferm în faţa părţii franceze” cu privire la această chestiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Organizatorii, nevoiţi să-şi ceară scuze

Comitetul Naţional Olimpic al Coreei de Sud intenţionează, de asemenea, să se întâlnească cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Paris şi cu CIO pentru a-şi exprima protestul, a solicita măsuri pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi a trimite o scrisoare oficială de protest în numele şefului delegaţiei sale, a declarat Ministerul Sporturilor.

„Ne cerem profund scuze pentru eroarea care a avut loc în timpul prezentării echipei sud-coreene în timpul transmiterii ceremoniei de deschidere”, a scris CIO pe reţeaua de socializare X în coreeană. În timpul ceremoniei, Coreea de Nord a fost prezentată corect cu numele său oficial.

Relaţiile dintre cele două ţări de frontieră sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, în timp ce Phenianul s-a angajat să îşi consolideze legăturile militare cu Rusia şi trimite de mai multe luni mii de baloane încărcate cu gunoaie către Sud.

În replică, armata Seulului difuzează K-pop şi mesaje împotriva regimului lui Kim Jong Un prin difuzoare peste graniţă şi a reluat recent exerciţiile pe insulele de frontieră şi în apropierea zonei demilitarizate care împarte peninsula coreeană. Din punct de vedere tehnic, Coreea de Sud este încă în război cu Nordul, în urma unui conflict între 1950 şi 1953 care s-a încheiat printr-un armistiţiu şi nu printr-un tratat de pace.

Vezi jocurile olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică. Locul 2 în Europa și 8 în lume

România a câştigat patru medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică, desfăşurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Topul celor mai bune ţări pentru a te retrage la pensie. Pe locul 4, o destinaţie de vacanţă iubită de români

Să te muţi pe o insulă la pensie. E visul multor oameni pentru o bătrânețe fără griji. Care sunt cele mai bune țări pentru toamna vieţii, conform celui mai recent top american.

Trabant "tunat" cu 10.000 de euro, din '88, la paradă prin Buftea. "Acesta roz a fost prima iubire"

O simpatică paradă pe patru roţi a adus culoare şi a stârnit zâmbete pe străzile oraşului Buftea, de lângă Bucureşti. Zeci de maşini Trabant au defilat sub privirile curioase ale localnicilor. Mulţi au aflat abia atunci că în anii 70 comuniştii au inventat acest automobil ...

Destine curmate pe "Drumul Morţii". Doi tineri de 21 şi 26 de ani au murit pe loc, după un accident frontal în apropiere de Bacău

Încă o tragedie pe Drumul Morţii. Doi tineri au decedat, iar alte două persoane au fost grav rănite, într-un accident înfiorător produs între Bacău şi Adjud.

Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene

Guvernul vrea să facă lumină într-un domeniu gri, care îngrijorează toată Uniunea Europeană: tranzacţiile imobiliare cu monede virtuale. Peste 100 de apartamente de lux, cu finisaje premium şi preţuri de sute de mii de euro, au fost vândute astfel în ultimii doi ani. Execu...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..