Ce urmează în cazul Bulai, după ce sociologul ar fi făcut infarct în arest. A fost scos pe targă şi internat la Spitalul Militar

Ce urmează în cazul Bulai, după ce sociologul ar fi făcut infarct în arest. A fost scos pe targă şi internat la Spitalul
📅 2024-09-16

Pentru că Alfred Bulai este diabetic şi are nevoie de asistenţă medicală specială, doctoriţa de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv i-a făcut un consult acestuia pentru că dădea semne că ar fi suferit un infarct. În urma analizelor şi a unui EKG sociologul a fost transferat la Spitalul Universitar, iar după un control amănunţit s-a luat decizia ca acesta să fie dus la Spitalul Militar, acolo unde a fost internat pe Secţia de Cardiologie. Surse Observator spun că abia luni se va întruni o comisie specială care va evalua situaţia medicală a fostului profesor.

Alfred Bulai, scos pe targă din arest

Acum două seri, după 10 ore petrecute în Judecătorie, Alfred Bulai a ieşit în cătuşe, arestat prevenitv. Deşi este executorie, decizia poate fi contestată. 

Articolul continuă după reclamă

Profesorul Bulai a dat declaraţii în faţa judecătoarei de drepturi şi libertăţi, însă cu procurorii a refuzat să vorbească. Potrivit surselor Observator, sociologul susţine că, dacă victima ar fi fost agresată sexual, n-ar fi revenit pentru a face practică împreună. Doar că, în sprijinul acuzaţiilor, au fost aduse mai multe înregistrări: "Dacă îţi cer eu acum să te dezbraci, te dezbraci, mai mult de a sta în sutien?"

"Mi-am dat jos tricoul, moment în care el mi a zis: Dezbracă-te de tot". Sunt mărturiile studentelor de la SNSPA care l-au demascat pe Bulai după ani de abuzuri. 

"A determinat-o să se dezbrace de tricou în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale, prin constrângere morală şi totodată proftând de poziţia pe care o avea. A comis acte de natură sexuală, îmbrăţişări, încercarea de a o săruta cu forţa şi atingeri cu tentă sexuală. A pretins în mod repetat din partea acesteia să întreţină relaţii sexuale", spune Daniel Nedela, procuror.

"Manipularea este fără discuţie instrumentul numărul unu pe care îl foloseşte, pentru că şi funcţia îi permite acest lucru", explică Leliana Pârvulescu, profiler.

Cazul Bulai aduce schimbări legislative

Cazul Bulai va aduce şi schimbări legislative, nu doar în codul de etică al universităţii. Sesizările anonime ale abuzurilor sexuale vor ajunge direct la Parchet şi Poliţie.

"Am simţit o răsuflare şi o bucurie că totuşi putem să avem încredere uneori în justiţie şi persoanele care ne fac rău ajung să fie puse în faţa faptelor pe care le-au făcut. Am simţit dreptate şi un sentiment de uşurare în acelaşi timp", spune Elena Trifan, fostă studentă.

"Prezumţia de nevinovăţie, evident, funcţionează. Dar şi prezumţia că studentele care au reproşat faptele spun adevărul trebuie să existe şi eu cred că trebuie să o dăm studentelor, să dăm fetelor şi femeilor din România posibilitatea de a se debarasa de aceste practici", a declarat Cristian Pîrvulescu, decan SNSPA.

Luna trecută, după decizia comisiei de etică, SNSPA a încheiat contractul cu Bulai. Sociologul a contestat decizia şi a dat universitatea în judecată.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ➜

Întrebarea zilei
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri observator news

Asia Express, sezonul 7. Proba care i-a adus în pragul disperării pe concurenţi. "Urlam ca bezmeticele"

Asia Express, sezonul 7. Concurenții s-au grăbit să înceapă o nouă zi de aventură. Echipele au avut de dus la bun sfârșit o probă care în teorie părea simplă, însă le-a dat mari bătăi de cap.

Studiu revoluționar despre schimbările din creierul femeilor, în timpul sarcinii. Rezultate surprinzătoare

Un studiu revoluționar a documentat cele mai importante schimbări care se petrec în creierul femeilor pe parcursul sarcinii, dar și după naștere.

"Ne-am pregătit să purtăm un lung război de uzură", susține liderul Hamas, într-un mesaj pentru rebelii houthi

Liderul Hamas, Yahya Sinwar, a declarat luni că mişcarea islamistă palestiniană este pregătită pentru un "lung război de uzură" împotriva Israelului, într-un mesaj adresat rebelilor houthi din Yemen, care au efectuat duminică un rar atac cu rachete asupra centrului Israelulu...

Copilă de 13 ani, căutată de poliție în Botoșani. Anastasia a plecat de acasă fără să le spună părinților unde merge și nici nu i-a mai sunat de atunci

O copilă de 13 ani este dată dispărută în Botoșani. Anastasia a plecat de acasă fără să-și anunțe părinții unde merge. Nimeni nu a mai putut să dea de ea, după ce a ieșit din casă.

Filmul ultimei tentative de asasinare a lui Donald Trump. Suspectul, ascuns în tufișuri, voia să-l ucidă cu un AK-47, pe terenul de golf

Donald Trump a scăpat dintr-o nouă tentativă de asasinat, a doua în două luni. Un american care l-a votat la ultimele alegeri a vrut să îl împuşte pe terenul de golf. Bărbatul, critic înfocat al lui Putin şi susţinător aprig al Ucrainei, a luptat voluntar alături de a...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..