Fata de acesta, în cursul aceleiași zile, prin ordonanță, s-a pus în miscare acțiunea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și violență în familie.
În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că inculpatul major R.S.D., în noaptea de 09/10.05.2025, în jurul orei 02:20, prin violențe, a constrâns-o pe fosta sa concubină, persoana vatamătă minoră, I.C.F., să urce într-un autoturism, cu care a fost transportată la locuința acestuia din municipiul Slobozia, unde a agresat-o fizic, producându-i leziuni traumatice a căror gravitate a fost evaluată la circa 45-50 zile de îngrijiri medicale, iar când persoana vătămată a încercat să părăsească imobilul, inculpatul a agresat-o fizic împiedicând-o să plece, și a continuat să o lovească până în jurul orei 05:00, când i-a permis să părăsească imobilul.
La aceeași dată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Slobozia a dispus admiterea propunerii și luarea măsurii arestului preventiv față de inculpat pe o perioadă de 30 de zile.
Anterior, la data de 15.05.2025, organele de poliție din cadrul Biroului Investigații Criminale, Poliția municipiului Slobozia, au luat față de inculpat măsura reținerii, pe o durată de 24 de ore.
Cercetările în această cauză au fost efectuate de organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Ialomita – Poliția Municipiului Slobozia – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecătoria Slobozia.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia
Foto: Arhivă