Conferință de presă susținută de PSD Ialomița pe tema recalculării pensiilor

Conferință de presă susținută de PSD Ialomița pe tema recalculării pensiilor
📅 2024-09-16

„Noua Lege a pensiilor adoptată de PSD elimină inechitățile care au afectat, ani la rând, mulți pensionari. Ne-am asumat această responsabilitate pentru că echitatea și respectul pentru cei care au muncit o viață întreagă sunt fundamentale pentru noi”, a declarat președintele PSD Ialomița, Marian Pavel, în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică, 1 septembrie.

Potrivit unor date statistice puse la dispoziție, la nivel național din 4.609.830 de pensii recalculate, 82,56% s-au majorat, iar la nivelul județului Ialomița din 52.000 de pensii, aproximativ 80% s-au majorat.

Mai precis, în județul Ialomița, 41.520 de pensii au crescut, iar 10.480 rămân la fel, impactul financiar lunar suplimentar fiind de peste 17,4 milioane de lei, crescând de la 72,5 milioane de lei la 89,9 milioane de lei.

Cei mai mulți dintre pensionari, respectiv 16.300, au creșteri de pensii între 101 lei și 500 de lei, 10.900 de pensionari vor avea creșteri între 501 lei și 1.000 de lei, 6.500 de pensionari vor avea creșteri între 1 leu și 100 de lei, 5.100 de pensionari vor primi în plus între 1.001 lei și 1.500 lei, 1.950 de pensionari vor avea o creștere a pensiei cu valori între 1.501 și 2.000 de lei, 573 de pensionari vor avea creșteri ale pensiei cu valori între 2.001 și 2.500 de lei, 126 de pensionari vor avea pensii crescute cu valori între 2.501 lei și 3.000 de lei, 40 de pensionari vor avea pensii mai mari cu valori între 3.001 și 4.000 de lei, iar 6 pensionari vor avea creșteri ale pensiilor cu peste 4.000 de lei.

„Sunt valori substanțiale. Prin această măsură încercăm să le redăm decența, o decență câștigată după o viață de activitate, de muncă, de către cetățenii din județul Ialomița. Consider că această lege a pensiilor este una corectă, care aduce echitate și pune contribuția fiecăruia la baza tuturor pensiilor. Am luptat și vom continua să luptăm pentru drepturile pensionarilor și pentru respectarea muncii lor de o viață”, a mai spus președintele PSD Ialomița.

La Casa Județeană de Pensii Ialomița au fost primite și 250 de sesizări privind calculul eronat al pensiei, deciziile fiind reevaluate și rezolvate.

Marin Constantin, prefectul județului Ialomița, a apreciat, în context, colaborarea pe care a avut-o cu reprezentanții Casei de Pensii Ialomița, dar și buna colaborare a Casei de Pensii cu Poșta Română, mulțumind tuturor pentru efortul pe care l-au depus ca deciziile să ajungă la timp la pensionari.

Mai sunt, însă, aproximativ 5.000 de decizii care nu au ajuns la pensionarii ialomițeni, din cauză că nu au fost găsiți acasă în momentul în care a ajuns poștașul, urmând să se găsească soluții în perioada următoare.

„Urmează mica recalculare, operațiune care se referă la criteriile care nu au fost luate în calcul la prima recalculare, de genul sporuri, al 13-lea salariu sau alte venituri. Toți cei care vor să adauge astfel de venituri pentru pensie, o pot face începând de luni, 2 septembrie, prin prezentarea documentelor doveditoare la Casele de Pensii. Mai mult decât atât, în următoarele șase luni, pensionarii CAP, care au fost în acești mulți ani nedreptățiți, vor fi în atenția autorităților pentru a se face corecțiile necesare legate de pensii”, a declarat Marin Constantin.

Totodată, Alexandru Potor, care din luna octombrie va prelua funcția de primar al municipiului Slobozia, s-a declarat mulțumit de faptul că PSD a reușit să-și respecte promisiunile față de pensionari.

„Sper că acesta este un bun început, care va continua în viitorul guvern condus de PSD și sunt sigur că asta se va întâmpla după alegerile parlamentare, în așa fel încât să asigurăm un nivel de trai sustenabil pentru toți cetățenii noștri”, a precizat Alexandru Potor.

Nu în ultimul rând, Ștefan Țintă, președintele PSD Slobozia, declara că social-democrații au obținut trei mari victorii pentru pensionari prin această nouă lege, eliminarea inechităților dintre pensionari, fără să fie afectată nici măcar o pensie, eliminarea pragului de 9,4% din PIB impus de Guvernul Cîțu-USR în PNRR, care ar fi înghețat pensiile pentru jumătate de secol, și menținerea drepturilor câștigate de cei care au lucrat în condiții speciale sau deosebite de muncă. După recalculare, două treimi din acești pensionari vor primi creșteri substanțiale, mulți dintre ei peste 1.000 de lei, iar restul își vor păstra drepturile intacte.

În context, Marian Pavel, președintele PSD Ialomița, a respins ideea intens promovată în mass media, potrivit căreia recalcularea pensiilor ar fi un dezastru, susținând faptul că noua lege a pensiilor adoptată de PSD elimină inechitățile care au afectat, ani la rând, mulți pensionari, majoritatea având acum, în urma recalculării, un cuantum mai mare al pensiei.

„Toate aceste atacuri împotriva legii pensiilor sunt doar pe principiul că, vezi, doamne, PSD capitalizează electoral această situație. Știm cu toții că PSD, pentru că este un partid de stânga, s-a preocupat mereu de ceea ce înseamnă problemele celor cu venituri mici, aici regăsindu-se și pensionarii din România. Orice partid își dorește să capitalizeze electoral, este adevărat, însă nu acest lucru a stat la baza acestui proiect de lege, pentru că la el se lucrează de foarte mult timp și avem colegi din Ialomița care au lucrat la acest proiect. (…) Ce este cel mai important este că nicio pensie nu a scăzut. Ani de zile am trăit cu această jenă pe care fiecare dintre noi am simțit-o, din postura de adolescent, apoi matur, legat de modul cum statul român și-a tratat seniorii de-a lungul timpului. Fiecare dintre noi am trecut prin momente în care a trebuit să ne susținem financiar părinții, pentru că niciodată, de exemplu părinții mei, Dumnezeu să-i ierte, nu reușeau să-și susțină cheltuielile zilnice, cu medicamentele, din pensia pe care o primeau. Astăzi, prin încă o reparație pe care Partidul Social Democrat o face, eu cred că se așează pe baze normale sistemul de pensii din România. Nu există nicio persoană care să aibă vechime completă și stagiul de cotizare complet căreia să nu-i crească pensia. Sunt, într-adevăr, și decizii de pensionare care apar pe minus, dar și premierul României, și ministrul Muncii au dat asigurări, fiind prevăzut și în lege, că nicio pensie nu va scădea. Sunt nemulțumiri ale unor persoane care au ieșit mai devreme la pensie, cu stagiul de cotizare incomplet, a căror pensie nu o să crească. Ceea ce este important este că peste 80% din pensiile din România cresc și cresc cu valori semnificative”, a subliniat Marian Pavel.

În cadrul conferinței au fost abordate și subiecte politice, având în vedere că în viitorul apopiat vor avea loc alegeri parlamentare și prezidențiale.

Social-democrații au anunțat, deocamdată, faptul că Ștefan Țintă, președintele PSD Slobozia, intenționează să candideze pentru Camera Deputaților, cel mai posibil pe prima poziție, iar Cătălin Grigore, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, la Senat.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri obiectiv

RAJA: Lipsă apă în cartierul Coloniști din Fetești

UPDATE: Ca urmare a unor dificultăți de ordin tehnic, suntem nevoiți să prelungim durata de executare a intervenției din municipiul Fetești, până în jurul orei

Două accidente rutiere produse în Slobozia (cartier Bora)

Salvatorii ialomițeni au intervenit astăzi, 13 septembrie, la două accidente rutiere produse în municipiul Slobozia (cartier Bora). În primul eveniment rutier au fost implicate trei

Misiunile jandarmilor ialomițeni la sfârșit de săptămână

În acest final de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița va suplimenta efectivele angrenate în misiuni, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță

Jandarmii ialomițeni au capturat un șarpe înfășurat în perdeaua unui geam de la o casă din localitatea Stejaru

Marți, 10 septembrie, în jurul orei 15:30, jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în localitatea Stejaru, județul Ialomița, ca urmare a unei sesizări prin

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România. Porți deschise la ISU Ialomița

Sărbătorim la 13 septembrie Ziua Pompierilor din România, un eveniment prin care, de 176 de ani se perpetuează amintirea eroismului dovedit pe câmpul de luptă

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..