Cum gestionam stresul | NewsIn

Cum gestionam stresul | NewsIn
📅 2023-12-02

Pe scurt, stresul inseamna influenta fortelor interioare sau exterioare asupra unui individ, fie ca e vorba de starea fizica, de cea emotionala sau de ambele.

Fiecare persoana reactioneaza la stres in mod diferit. In contextul stresului tot mai mare pe care il acumulam  in ziua de azi, avem tendinta de a considera stresul o experienta negativa, dar din punct de vedere biologic, stresul poate fi neutru, negativ sau o experienta pozitiva.

In general, stresul are legatura cu factori interni si externi. Factorii externi includ mediul fizic, locul de munca, relatiile cu ceilalti, casa si toate situatiile, provocarile, dificultatile si asteptarile cu care ne confruntam zilnic.

Factorii interni determina capacitatea organismului de a raspunde si de a gestiona factorii externi care induc stresul. Factorii interni care ne influenteaza capacitatea de a gestiona stresul includ alimentatia, starea de sanatate fizica, starea de sanatate emotionala si durata somnului.

Stresul antreneaza schimbari in evolutia omului. Astfel, speciile care s-au adaptat cel mai bine la stres au supravietuit si au evoluat.

Omul este creatura cea mai adaptabila de pe planeta datorita evolutiei creierului, mai ales a neo-cortexului. Aceasta adaptabilitate e datorata, in mare parte, factorilor de stres cu care ne-am confruntat si pe care i-am gestionat. Prin urmare noi, spre deosebire de multe alte animale, putem trai in orice climat sau ecosistem, la diverse altitudini. Mai mult, am invatat sa train in aer, sub apa si chiar in spatiu.

Daca aveti urmatoarele simptome, inseamna ca nu va gestionati stresul in mod corespunzator

Stresul in exces se poate manifesta intr-o varitate de simptome emotionale, comportamentale si chiar fizice. Simptomele variaza la fiecare individ.

Simptome somatice (fizice):

Simptome emotionale si comportamentale:

Monica

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri newsin

Marcel Ciolacu in SUA

In vizita peste Ocean, accentul cade pe cooperarea economica si militara, precizeaza Palatul Victoria. Premierul  discuta cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune, cresterea investitiilor  americane in Romania si consolidarea sprijinului politic si de securitate. Vizi...

Noi minciuni din timpul vaccinarii – firma Pfizer data in judecata de procuratura din Texas

Compania Pfizer a fost data in judecata de Procurorul-General al Statului Texas, Ken Paxton. Acesta acuza firma Pfizer ca a mintit in legatura cu eficacitatea vaccinului COVID-19. Potrivit plangerii depuse de Procurorul-General din Texas (vezi foto), la sfarsitul lui 2020, Pfizer se lauda ca vacc...

Perchezitii acasa si la biroul fugarului Chereches, primarul orasului Baia Mare

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale Maramurea au efectuat cinci percheziții domiciliare, în municipiul Baia Mare, in dosarul lui Catalin Chereches. Primarul a fugit din Romania, acum o saptamana, pentru a scapa de pedeapsa de 5 ani inchisoare cu executare. Chereches a fost prins acum...

“Guru” Bivolaru a fost retinut in Franta

Politia franceza a destructurat reteaua asa-zisului yoghin Gregorian Bivolaru. In cadrul unei ample operatiuni, atat in regiunea pariziana, cat si in alte localitati din Hexagon, au fost retinute 41 de persoane, inclusiv liderul spiritual al gruparii, Gregorian Bivolaru, in varsta de 71 de ani. A...

10 idei care modelează viitorul afacerilor, prezentate la Zilele Biz, festivalul de business al României

Zilele Biz, maratonul care de 22 de ani dă tonul tendințelor în mediul de business, a concentrat pe durata unei săptămâni, între 20 -24 noiembrie, peste 90 de speakeri de top, sute de idei valoroase, informații în premieră și multiple oportunități de networking. Festivalul de business al României...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..