Specialiștii inimii, reuniți la congresul East meets West - Medica Academica

Specialiștii inimii, reuniți la congresul East meets West - Medica Academica
📅 2024-03-02

A șasea ediție a evenimentului East Meets West, cel mai important congres de chirurgie cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională, se desfășoară la București, pe 27 si 28 octombrie 2023, la InterContinental Athénée Palace.

Evenimentul, care reunește personalități din domeniu din Europa și Statele Unite, este organizat de Societatea Română de Chirurgie Endovasculară – https://www.srcet.ro/ – și susținut de Societatea Specialiștilor Endovasculari din SUA și Europa (ISEVS) – https://www.isevs.org/.

East Meets West Congress este singurul eveniment de acest gen din Europa Centrală și de Est care aduce mari specialiști din domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare minim invazive și endovasculare din intreaga lume.

Pentru prima dată în România, va fi prezent, la acest congres, profesorul Alain Cribier, cel care a revoluționat acum două decenii medicina și a dus la salvarea a peste 400 de mii de pacienți, cu cel dintâi implant transcateter de valvă aortică din lume și prima valvuloplastie aortică cu balon. Dr. Palma Show, una dintre cele mai apreciate femei-chirurgi cardiovasculari din America și președinta ISEVS, dr. Rodney White (SUA), un pionier al chirurgiei cardiovasculare, pentru că a contribuit la dezvoltarea unui stent graft endovascular, dr. Jacques Busquet, Franța, unul dintre fondatorii ISEVS, dr. Ron Karmeli din Israel, dr. Eric Bergoend, Franța, dr. Imre Benedek, Romania, dr. Paolo Ferazzi, Italia sunt, de asemenea, nume importante pe lista speakerilor.

Vor fi prezentate tehnici și tehnologii de ultimă generație, încurajând un schimb important de idei și experiențe pentru profesioniștii din domeniu. Congresul se adresează depotrivă medicilor specialiști, medicilor rezidenți, studenților la medicină și tuturor medicilor interesați.

Din Comitetul organizator fac parte nume sonore ale cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare românești: prof. univ. dr. Victor Costache, prof. univ. dr. Horațiu Moldovan, prof. asoc. dr. Col. Silviu Dumitrescu, prof. dr. Lucian Dorobanțu.

Detalii despre speakeri, program și variantele de înscriere pot fi regăsite pe site-ul congresului: https://www.srcet.ro/.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri medica academica

100 de milioane de euro pentru platforma digitală a CNAS

Ministerul Sănătății a aprobat finanțarea pentru digitalizarea CNAS – PIAS, care include elemente importante de securitate cibernetică. Finanțarea inițială de 70 de milioane de euro a fost majorată la 100 de milioane de euro fără TVA, exclusiv pentru digitalizarea Casei Naționale de Asigurări de ...

Noul contract-cadru menține valorile per capita și pe serviciu

Guvernul a adoptat Hotărârea de modificare a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, contract-cadru care fusese aprobat prin HG nr. 521/2023. Una din princi...

9 românce sunt diagnosticate zilnic cu cancer de col uterin

România înregistrează cea mai ridicată incidență a cancerului de col uterin din Europa, iar rata de mortalitate este de trei ori mai mare decât media europeană. Conform Sistemului European de Informații privind Cancerul (ECIS), în 2022, în România, au fost înregistrate 3368 de cazuri noi de cance...

CNAS: 7,8 milioane de euro pentru centrele de permanență

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că a repartizat caselor de asigurări de sănătate în total 7,8 milioane de euro (38,77 milioane de lei), totalul sumelor pentru decontarea serviciilor medicale realizate de medicii de familie în centrele de permanență din țară. Decontările s-au făcut ...

Congresul SRATI 2024, editie aniversara, 50 de ani

  Dragi colegi, dragi prieteni, Este o onoare și o bucurie să vă invit să participați la Congresul SRATI 2024, o ediție aniversară cu prilejul căreia sărbătorim organizarea a 50 de congrese naționale ale Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, în perioada  15 – 19 mai 20...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..