Camera de Comerț Britanico-Română - Tendințele Viitoare în Industria Sănătății: Inovare sustenabilă, transformare digitală, telesănătate, cercetare avansată și eficiență financiară - Medica Academica

Camera de Comerț Britanico-Română - Tendințele Viitoare în Industria Sănătății: Inovare sustenabilă, transformare digita
📅 2023-12-02

 

Camera de Comerț Britanică Română a organizat conferința Tendințele Viitoare în Industria Sănătății, în data de 17 octombrie. Acest eveniment a pus în lumină cele mai recente tendințe din domeniul sănătății, acordând o atenție deosebită aspectelor legate de sustenabilitatea mediului.

Primul panel al evenimentului a fost moderat de Katie Rizvi – Cofondator și Director Executiv la Youth Cancer Europe in timp ce al doilea panel a fost moderat de Charlie Crocker, Vice-Presedinte BRCC.

Katie Rizvi a declarat: “Reuniunea de astăzi a evidențiat modul în care poziționarea strategică a României și disponibilitatea fondurilor destinate investițiilor în domeniul sănătății pregătesc țara pentru progrese transformaționale. Aceste investiții pot exploata potențialul înregistrărilor de sănătate digitale, al inteligenței artificiale și al medicinei personalizate pentru a deschide o nouă eră în domeniul sănătății, oferind perspective de îmbunătățiri semnificative în îngrijirea pacienților și o calitate semnificativ mai bună a vieții pentru toți cetățenii săi.”

“Trăim într-o lume în care oamenii trăiesc mai mult, în paralel cu o scădere a ratei medii de nașteri. Sănătatea României nu a fost niciodată mai crucială pentru familii și afaceri pe măsură ce țara avansează cu încredere. Acest eveniment important a evidențiat acele mari oportunități, dar și a pus în fața industriei provocările pe care trebuie să le abordeze și să le îndeplinească în următorii ani”, a spus Colin Lovering, Președintele BRCC.

Panelul I a discutat despre “Avansarea Ecosistemului Digital de Sănătate din România”, concentrându-se pe transformarea digitală, telesănătate și tehnologia blockchain.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a prezentat situația actuală din domeniul sănătății din România, subliniind provocările și oportunitățile existente. Acesta a evidențiat, de asemenea, buna colaborare dintre Ministerul Sănătății și sectorul privat, în efortul comun de a avansa în sfera sănătății digitale. Prezentarea a inclus și menționarea celor mai recente soluții digitale disponibile în România în domeniul sănătății. În discursul său, Ministrul Rafila a informat, de asemenea, despre platforma europeană de date pentru sănătate, punând în evidență rolul acesteia în contextul domeniului sănătății din România și Europa. A prezentat scopul și contribuția acestei platforme în ceea ce privește îmbunătățirea cooperării transfrontaliere și a schimbului de informații în domeniul sănătății în Europa, atât pentru un acces mai bun al pacienților la servicii medicale, cât și pentru progresul cercetării în domeniul medical și farmaceutic.

“Sprijinul financiar acordat de programul Național IVF 2022-2023 valorează 15.000 de lei pentru o procedură și va fi acordat în două tranșe, sub forma unui voucher electronic în valoare de 5.000 de lei și a unui voucher pe hârtie în valoare de 10.000 de lei. Programul Național IVF vine în sprijinul cuplurilor și indivizilor care se confruntă cu infertilitatea. Știați că unul din cinci cupluri se confruntă cu această problemă? Dacă în 2022 numărul voucherelor a ajuns la 2500, în 2023 am sprijinit 10.000 de persoane și așteptăm cu nerăbdare anul 2024 pentru a continua să sprijinim populația”, a declarat Alexandra Dobre – Director al Politicilor Familiale și Demografice – Ministerul pentru Familie, Tineret și Șanse Egale.

“Aceasta este o perioadă entuziasmantă pentru medicina reproductivă, în care tehnologiile mai noi legate de genetica avansată, monitorizarea timpului și inteligența artificială pot aduce răspunsuri și soluții pentru cele mai dificile cazuri. Proiectul nostru unic de inteligență artificială, implementat de Gynera Fertility Center împreună cu partenerii săi internaționali din grupul FutureLife, este doar un exemplu de cum analizarea unei cantități mari de date digitale poate schimba și îmbunătăți practica reproducerii asistate, pentru a atinge cel mai prețios obiectiv al nostru – crearea de familii și aducerea mai multor copii în lume”, a declarat Dr. Laura Dracea, Gynera Fertility Center.

Toți știm că “suntem ceea ce mâncăm”. Dar acum, cu noul TEST Nutrigenetics – NutriVi, nu numai că veți slăbi sau vă veți îmbunătăți metabolismul prin planuri de nutriție personalizate. Veți afla ce se află la baza ADN-ului dumneavoastră. Este mai ușor ca oricând! Testul NutriVi, profitând de avansurile de ultimă oră în nutrigenetică, se află în fruntea îngrijirii medicale personalizate. Prin descifrarea planului genetic unic, NutriVi nu numai că prezice posibile boli, ci încurajează activ prevenirea prin intermediul planurilor de nutriție personalizate. Misiunea noastră? Să creștem calitatea vieții și sănătatea fiecărui individ, creând astfel o societate mai vibrantă și mai sănătoasă. Împreună, cu NutriVi, nu ne adaptăm doar la viitor – îl construim”, a spus Dr. Diana Prepelita, Laboratorul Medical Cytogenomic.

Panelul II a abordat “Implementarea Programelor de Sănătate într-un mod Sustenabil”, discutând despre sustenabilitate, inovație în cercetare și dezvoltare, reforma sistemului de sănătate și finanțarea serviciilor de sănătate.

“În peisajul actual al asistenței medicale, provocările continuă să crească, punând presiune semnificativă asupra sistemelor de sănătate pentru a oferi îngrijire sustenabilă, universală și accesibilă. Modelele tradiționale de livrare a serviciilor medicale sunt puse la încercare, necesitând o reevaluare fundamentală și o schimbare către sisteme, tehnologii și abordări inovatoare care să nu numai să consolideze capacitatea, ci și să reducă costurile și să consolideze măsurile preventive. O propunere în acest sens este telemedicina. Conferința noastră speră că, prin împărtășirea ideilor și aducerea specialiștilor din toate domeniile asistenței medicale, atât din sectorul public, cât și din cel privat, unele dintre aceste idei și alte inițiative pot fi exploreate”, a declarat Charles Crocker, Vicepreședintele BRCC.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri medica academica

Caravana FABC – peste 11.500 testați, 33 de cancere diagnosticate

În cei zece ani de activitate, în cadrul caravanei „Nu am făcut destul!”, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), au beneficiat de controale gratuite 11.500 oameni din mediul rural și au fost descoperite 33 de cazuri de cancer. În ediția din acest an au fost testate 1.20...

Soluții digitale românești, premiate la nivel european

Două startupuri românești au fost premiate în concursul EIT Health InnoStars de la Milano, un concurs la care au participat 40 de start-up-uri europene, cu soluții de ultimă generație pentru digitalizare și afaceri în domeniul sănătății. Frontier Management Consulting, o companie cu sediul în Buc...

Profilaxia bolilor cronice, cheia sănătății la vârsta a treia

În condițiile creșterii numărului de vârstnici și a speranței de viață, sistemele sociale și medicale vor fi din ce în ce mai solicitate, iar costurile cresc. Prof. Dr. Gabriel Prada, de la Institutul de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan” și președintele Societății de Gerontologie şi Geriatrie...

Specialiștii inimii, reuniți la congresul East meets West

A șasea ediție a evenimentului East Meets West, cel mai important congres de chirurgie cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională, se desfășoară la București, pe 27 si 28 octombrie 2023, la InterContinental Athénée Palace. Evenimentul, care reunește personalități din domeniu di...

Camera de Comerț Britanico-Română – Tendințele Viitoare în Industria Sănătății: Inovare sustenabilă, transformare digitală, telesănătate, cercetare avansată și eficiență financiară

  Camera de Comerț Britanică Română a organizat conferința Tendințele Viitoare în Industria Sănătății, în data de 17 octombrie. Acest eveniment a pus în lumină cele mai recente tendințe din domeniul sănătății, acordând o atenție deosebită aspectelor legate de sustenabilitatea mediului. Primu...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..