Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autoritățile clujene

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice, va fi premiat de autoritățile clujene
📅 2024-09-16

Alexandru Bologa, medaliat cu aur la la para judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris, va fi premiat de autoritățile clujene.

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat sâmbătă că va propune Consiliului local premierea sportivului, „un gest simbolic prin care comunitatea noastră să își arate aprecierea pentru exemplul remarcabil pe care acest tânăr ni-l oferă”.

Edilul a scris pe Facebook că medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris este o reușită istorică pentru sportul românesc, pentru sportul clujean: „Suntem mândri de performanțele sale și îi mulțumim”.

Judoka Alexandru Bologa este Cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din anul 2022 și se menține pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, cu medalii importante câștigate la Tokyo (2020), Rio (2016), la campionate mondiale și europene, fiind cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice și primul medaliat nevăzător român la judo.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Se formează un nou vortex polar în stratosferă deasupra Polului Nord. Cum va fi iarna 2024-2025

Un nou Vortex Polar se dezvoltă în stratosferă peste Polul Nord, pe măsură ce temperaturile scad. Crește în intensitate mai lent decât de obicei în acest an, ceea ce ar putea avea implicații meteorologice pentru următoarele luni și în iarna 2024-2025, potrivit Sever Weather Europe.

Bărbatul suspectat de tentativa de asasinat împotriva lui Trump, inculpat oficial

Ryan Routh, suspectat de tentativă de asasinare a lui Donald Trump, a apărut luni în fața instanței federale americane.

Peste 100.000 de pachete de țigări, confiscate de polițiștii din Bihor

Polițiștii din Bihor au confiscat în urma unor percheziții la persoane bănuite de contrabandă peste 100.000 de pachete de țigări nemarcate. Prejudiciul produs bugetului depășește 3 milioane de lei.

ÎCCJ: Indemnizaţia de hrană nu intră în baza de calcul a indemnizaţiei de concediu de odihnă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, luni, că indemnizaţia de hrană nu trebuie inclusă în baza de calcul a indemnizaţiei de concediu de odihnă a personalului contractual plătit din fonduri publice şi a funcţionarilor publici.

Armata, în prima linie a luptei cu inundațiile: Sute de militari mobilizați în județul Galați

În ultimele trei zile, județul Galați a fost scena unei impresionante mobilizări a forțelor armate în fața dezastrului provocat de inundații. Aproximativ 320 de militari au fost trimiși în zonele cele mai afectate pentru a veni în sprijinul populației, susține MApN.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..