Super-taifunul Yagi face ravagii în Vietnam

Super-taifunul Yagi face ravagii în Vietnam
📅 2024-09-16

Înainte de a ajunge în Vietnam, Yagi a provocat haos în insula Hainan, din sudul Chinei, unde a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte 92.

Super-taifunul Yagi a smuls din rădăcini mii de copaci și a aruncat nave și bărci în larg, sâmbătă, în nordul Vietnamului, conform presei locale citate de AFP.

Taifunul a lovit provinciile Hai Phong și Quang Ninh cu rafale de vânt ce au depășit 149 de kilometri pe oră, conform VNExpress, după ce a trecut prin sudul Chinei, unde a ucis doi oameni.

O femeie de 48 de ani, din Hai Phong, a declarat pentru AFP că nu a mai văzut un taifun de asemenea proporții de ani de zile.

„A fost înfricoșător. Am rămas în casă și am blocat toate ferestrele, dar sunetul vântului și al ploii a fost incredibil”, a povestit ea.

Înainte de a ajunge în Vietnam, Yagi a provocat haos în insula Hainan din sudul Chinei, unde a ucis cel puțin două persoane și a rănit alte 92.

Aproximativ 460.000 de oameni au fost evacuați, conform televiziunii de stat CCTV.

Taifunul a generat vânt de peste 230 de kilometri pe oră, smulgând copaci și provocând distrugeri fără precedent.

Studiile recente arată că, din cauza schimbărilor climatice, taifunurile din această regiune se formează mai aproape de coastă, cresc rapid și rămân pe uscat pentru perioade mai lungi de timp.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

De ce RO-ALERT nu trimite mesaj în caz de cutremur? Explicația lui Raed Arafat

În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Influența Eclipsei de Lună plină asupra tuturor zodiilor

Luna plină este un moment pentru eliberare și renunțare. Dacă ai un exces în viața ta, acesta este momentul să scapi de el - prin meditație, schimb de gânduri sau practică spirituală, Lunile pline reprezintă un punct în care ne putem elibera. Luna Plină în Pești, din 17 septembrie 2024, este un i...

Poliţiştii au confiscat peste 170 de metri cubi de lemn, în valoare de circa 148.000 lei

Poliţiştii din Sălaj au confiscat peste 170 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 147.870 de lei, la finalul săptămânii trecute, în urma unei acţiuni în cadrul căreia au verificat şapte societăţi comerciale şi şase transporturi de material lemnos.

Familia regală britanică transmite urări prinţului Harry, la împlinirea a 40 de ani, o premieră după 2021

Familia regală britanică i-a transmis duminică urări prinţului Harry cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani, o premieră după anul 2021, relatează AFP.

Presupusa tentativă de asasinare a lui Trump: Zelenski condamnă "violenţa politică"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat luni "violenţa politică" după presupusa tentativă de asasinat împotriva candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie în SUA, relatează AFP.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..