Cinci deținuți au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranță din Portugalia

Cinci deținuți au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranță din Portugalia
📅 2024-09-11

Cinci deținuți, printre care un britanic, un argentinian și un georgian, precum și doi portughezi, au evadat din închisoarea de maximă siguranță Vale de Judeus, situată la aproximativ 30 km nord de Lisabona, au declarat sâmbătă autoritățile, scrie Reuters.

Potrivit serviciilor penitenciare portugheze, bărbații, cu vârste cuprinse între 33 și 61 de ani, au evadat „cu ajutor extern prin lansarea unei scări, care le-a permis deținuților să escaladeze zidul”.

Poliția a fost alertată pentru prinderea evadaților.

Cei doi portughezi executau pedepse de 25 de ani pentru infracțiuni precum trafic de droguri, furt, jaf și răpire, iar ceilalți trei au fost condamnați pentru infracțiuni precum furt, răpire și tâlhărie.

„Ceea ce a eșuat aici este statul portughez, din cauza lipsei de gardieni și de investiții. Securitatea este în joc”, a declarat Frederico Morais, președintele sindicatului gardienilor din închisori.

Vale de Judeus este o închisoare de maximă siguranță cu o capacitate de 560 de deținuți, potrivit site-ului său.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Yo Kitamura din Japonia câștigă Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Violoncel

Yo Kitamura a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Violoncel, după o Finală în care a interpretat Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104 de Dvořák. Finala de Violoncel a Concursului Enescu a avut loc marți, 10 septembrie, la Ateneul Român. Pe locul a...

5 cele mai atractive cupluri din zodiac

Câteva perechi de zodii sunt considerate deosebit de atractive.

Anul Nou care n-a fost, Săptămâna Mare și Ext. Mașină. Noapte, în programul Nopții Albe a Filmului Românesc

Anul Nou care n-a fost (r. Bogdan Mureșanu), pelicula românească multi-premiată la Festivalul de la Veneția, va avea o avanpremieră specială la București vineri, 13 septembrie, în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc. Ajunsă la cea de-a 15-a ediție, Noaptea Albă aduce an de an în fața publiculu...

Planta care purifică aerul din locuința ta. Modalități simple de îngrijire

O plantă de apartament are proprietăți de purificare a aerului. În plus, nu are nevoie de condiții speciale de îngrijire.

Germania extinde controalele la toate granițele terestre. Ce trebuie să știe călătorii români

Germania extinde controalele la toate granițele sale terestre începând de luni, 16 septembrie. Anunțul vine de la Ministerul Afacerilor Externe român și afectează toți călătorii.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..