Simion îl îngroapă politic pe Georgescu: admite că CCR a avut dreptate să anuleze alegerile anul trecut

Simion îl îngroapă politic pe Georgescu: admite că CCR a avut dreptate să anuleze alegerile anul trecut
📅 2025-05-22

George Simion desființează, prin contestarea alegerilor prezidențiale, toată retorica „loviturii de stat” promovată, timp de șase luni, de Călin Georgescu

După o jumătate de an de scandaluri politice fără precedent, timp în care România s-a aflat sub atacuri hibride concertate, pierzătorul alegerilor prezidențiale din data de 18 mai, liderul AUR, George Simion, și-a pus semnătura pe un document oficial prin care, practic, îl „îngroapă” politic pe Călin Georgescu. Afirmațiile făcute în acest document aruncă în aer toată retorica fostului candidat și a adepților acestuia. Este vorba despre contestația înaintată la Curtea Constituțională, prin intermediul căreia solicită anularea turului al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică.

Acesta este cel mai recent act dintr-o serie de acțiuni făcute de George Simion, care, fiecare în parte și toate la un loc, desființează integral întreaga campanie propagandistică ce a stat la baza ascensiunii fulminante a „suveranismului” din România de după 6 decembrie 2024.

În primul rând, George Simion a candidat la alegerile prezidențiale din anul 2025, deși a afirmat că nu recunoaște legalitatea anulării alegerilor prezidențiale de anul trecut și nici constituționalitatea și legitimitatea reluării acestui proces electoral.

Același George Simion a susținut că, în data de 6 decembrie 2024, în România a avut loc o lovitură de stat, dată de către Curtea Constituțională, precizând că votul obținut de Călin Georgescu în data de 24 noiembrie 2024 a fost generat de voința suverană a poporului român. Cu alte cuvinte, Călin Georgescu nu a greșit cu absolut nimic în campania electorală a alegerilor anulate și că, în mod abuziv, a fost supus unui act de trădare prin anularea alegerilor. 

Hotărârea CCR 32 din 6 decembrie 2024, noua „carte de căpătâi” a candidatului AUR

Ei bine, acum, George Simion, în acțiunea înaintată Curții Constituționale, admite că CCR a avut dreptate să anuleze alegerile prezidențiale din anul 2024, în baza constatării unor ilegalități grave, deoarece, la alegerile pentru turul al doilea din 2025, „situația a fost chiar mai gravă decât cea de anul trecut” – citat din contestația liderului AUR la Curtea Constituțională.

Mai mult, George Simion și-a construit, în ultimele șase luni, imaginea politică și propagandistică pe faptul că Curtea Constituțională nu avea dreptul să anuleze alegerile, deoarece „nu suntem în Iran, unde ayatollahii decid cine trebuie să candideze și cine nu, cine trebuie să fie ales și cine nu”.

Acum, prin această contestație semnată și înregistrată, liderul AUR folosește ca argumentație pentru susținerea cererii de anulare a alegerilor prezidențiale din 2025 exact pasaje din Hotărârea Curții Constituționale nr. 32 din 6 decembrie 2024, pe care, anterior, a catalogat-o ca fiind lovitură de stat.

Citește pe Antena3.ro
VIDEO Turiștii fug speriați după ce un turn chinezesc vechi de 600 de ani începe să se prăbușească. Fusese restaurat recent

Prin aceste acțiuni, George Simion recunoaște că nu a fost o lovitură de stat, fapt contrar a ceea ce, pentru alegătorii lui Călin Georgescu, ar echivala cu un adevărat act de trădare și de complicitate la această lovitură de stat.

Autovictimizare pe mai multe pagini

Concret, în contestația lui Simion la CCR, se solicită ca instanța de contencios constituțional să constate că procesul electoral privind alegerile prezidențiale din 2025 „a fost viciat de multiple neregularități și încălcări ale legislației electorale, care au avut un efect convergent de desconsiderare a principiilor esențiale ale alegerilor democratice”, solicitând „anularea alegerilor din 18 mai 2025”.

Simion susține că, după primul tur, a început „o operațiune de dezinformare a electoratului și de defăimare a mea, campanie care s-a desfășurat inclusiv în ziua alegerilor de 18 mai 2025” și că „a fost desfășurat un atac informațional extrem de grav în cadrul căruia au fost invocate scenarii false, lipsite de dovezi și utilizate în scopul instigării la ură a populației împotriva mea”.

Se mai afirmă, în această contestație, că „toate elementele de propagandă au fost folosite sistematic, repetat și agresiv, atât de echipa de campanie a lui Nicușor Dan și de partidele care i-au susținut candidatura, cât și de persoane fizice ori juridice care au realizat această campanie directă sau indirectă pentru acest candidat”. Simion mai scrie că „propagarea agresivă a unor teorii cvasi-conspiraționiste reprezintă acuze de o gravitate extraordinară ce au fost inoculate alegătorilor și care au condus la inducerea în eroare cu privire la persoana mea, prin insuflarea unei stări de frică în rândul cetățenilor”.

Acuză influenceri, Franța și Republica Moldova

Iar, de aici, lucrurile iau o turnură cu adevărat neobișnuită. Liderul AUR susține, în cererea adresată CCR, că „au existat intervenții străine în desfășurarea procesului electoral din România, care au avut, pe de o parte, scopul de a realiza acte de fraudă electorală și de înlesnire a acestei fraude, iar, pe de altă parte, au fost de natură informațională și au contribuit la propagarea dezinformării și denigrării mele prin promovarea artificială a scenarilor false”. „Cu nerespectarea legislației în vigoare privind materialele de propagandă electorală, au fost mobilizați formatori de opinie (influenceri) importanți în susținerea candidatului Nicușor Dan, printre care persoane notorii precum Delia Matache, Mihai Bendeac, Imogen, Andreea Suciu, Irina Rimes sau Lorra Oficial”, se mai precizează în acest act.

În continuare, Simion spune că „în ceea ce privește intervenția franceză, în timp ce reclama subminarea rezilienței și supunerea la manipulare din partea «interferenței internaționale străine», Emmanuel Macron și-a arătat, în mod indirect susținerea față de Nicușor Dan, punctând că alegerile din 18 mai 2025 sunt extrem de importante pentru bunul parcurs european al României”. Mai mult, „în privința intervenției în procesul electoral a unor francezi, fondatorul aplicației Telegram, Pavel Durov, a menționat că ar fi refuzat o solicitare din partea unei țări occidentale, pe care nu a numit-o, de a «reduce la tăcere» vocile conservatoare din România. Acesta a precizat că serviciile franceze de informații externe i-ar fi cerut acces la adresele IP ale suspecților de terorism. (…) Cu toate acestea, potrivit lui Durov, tema principală a discuției a fost, însă, de natură politică și a vizat țări precum Republica Moldova, România și Ucraina”.

Recunoaște că, în 2024, un candidat a viciat grav rezultatul, dar, în 2025, este puțin mai grav

În acțiunea sa, în mod uluitor, având în vedere retorica adoptată în ultimele șase luni, George Simion face trimitere la Hotărârea CCR nr. 32 din data de 6 decembrie 2024, prin care au fost anulate alegerile prezidențiale din 2024, liderul AUR susținând că „principalele aspecte ale procesului electoral privind alegerile prezidențiale din 2025 sunt cele privind manipularea votului alegătorilor și distorsionarea egalității de șanse a competitorilor electorali, prin utilizarea netransparentă și cu încălcarea legislației electorale a tehnologiilor viitoare și a inteligenței artificiale”.

„Aceste neregularități din campania electorală s-au răsfrânt asupra mea, din moment ce a fost creată o inegalitate vădită între mine și contracandidatul Nicușor Dan, care a desfășurat o campanie electorală cu eludarea legislației din materia electorală”.

Iar, aici, vine bomba: „Se poate observa că, în cazul contracandidatului meu, situația a fost și mai gravă decât cea din anul precedent”, ceea ce înseamnă că anul trecut a fost una cel puțin gravă, în situația lui Călin Georgescu. Iar Simion nu se oprește aici, ci adaugă că „după cum a reținut CCR în Hotărârea nr. 32 din 6 decembrie 2024, aceste aspecte conduc la vicierea procesului electoral”.

De asemenea, Simion mai susține că Nicușor Dan a beneficiat de un tratament preferențial pe platformele de socializare, „ceea ce a avut ca efect denaturarea manifestării de voință a alegătorilor”, din nou făcând trimitere la Hotărârea CCR nr. 32 din 6 decembrie 2024.

Simion susține că STS ar fi putut inversa cifrele între candidați, falsificând CNP-uri

În același document, fostul candidat al AUR mai susține că procesul electoral a fost viciat „și prin imixtiuni ale instituțiilor din domeniul securității naționale care, fiind implicate în mod direct în procesul electoral, au profitat de poziția-cheie pe care o dețineau și au manipulat, în mod abuziv, opțiunile alegătorilor”. Se afirmă că „metoda de fraudare a alegerilor a fost posibilă pentru STS, prin intermediul sistemului informatic, care preia electronic datele introduse la nivelul fiecărei secții, pentru ca, apoi, acestea să fie prelucrate și introduse în baza de date centralizată”.

„Prin manipularea internă a sistemului, urmare a unui acces neautorizat (…), cifrele introduse inițial pot fi alterate în favoarea unui candidat înainte de afișarea rezultatelor finale oficiale”, susține Simion, care adaugă că „o treime dintre CNP-urile alegătorilor au ajuns în baza de date nu prin scanare, ci prin tastarea manuală. Introducerea manuală elimină dovada. Una sau mai multe persoane cu acces privilegiat la sistem au înscris direct, în rafală, șiruri de CNP-uri plauzibile, fără ca, la nivelul secției, membrii Biroului să-și dea seama că înregistrează persoane inexistente. Procesul a avut loc târziu, probabil spre finalul zilei, când graficele publice de prezență sunt urmărite doar sporadic”.

Simion mai susține că, potrivit sondajelor, el ar fi trebuit să câștige alegerile cu 6,444 milioane de voturi, față de numărul de aproximativ 5,053 milioane de voturi pentru Nicușor Dan. „Cu toate acestea, s-a observat o inversare a voturilor ce mi-au fost acordate mie și lui Nicușor Dan”, mai scrie liderul AUR în acțiunea la CCR.

Reacția Serviciului de Telecomunicații Speciale

STS a reacționat cu privire la aceste alegații, transmițând prin intermediul unui comunicat de presă că aplicațiile și sistemele informatice au fost dezvoltate conform specificațiilor Autorității Electorale Permanente, verificate și testate de către AEP, coordonatorul organizării alegerilor, și au îndeplinit toate condițiile legislative, tehnice și operaționale.

„Sistemele informatice au avut disponibilitate 100% pe întreaga durată de desfășurare a procesului electoral și pe timpul operațiunilor la închiderea secțiilor. Informațiile apărute referitoare la indisponibilitatea sistemelor informatice pentru 30 de minute sunt incorecte. În sistemul informatic sunt înregistrați toți românii care au votat în străinătate și în țară, în aceeași bază de date. Dacă un CNP este validat în două secții de votare, indiferent dacă sunt în țară sau în străinătate, se emite notificare de fraudă în timp real către Ministerul Afacerilor Interne. Acest mecanism este complet automat, imposibil de dezactivat local de către operatori sau alte persoane din secție. Modalitatea de semnalare/notificare nu a fost modificată la acest proces electoral față de alegerile din anii 2020, 2021 și 2024, respectă legislația și implementarea este conformă cu cerințele operaționale furnizate de AEP pentru dezvoltarea aplicațiilor” precizează Serviciul de Telecomunicații Speciale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

  • Se adâncește misterul în cazul Denisei, românca dispărută în Italia. Poliția crede că a fost răpită, iar ultimul ei mesaj este alarmant
  • Cine sunt cei doi viceprimari care se luptă pentru locul lăsat liber de Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Bijuterii și ceasuri de 30.000 de euro, multe firme și patru apartamente
  • Violeta Bănică și-a sărbătorit iubitul! Fiica Andreei Marin a postat imagini superbe cu partenerul ei | FOTO
  • Ce șanse are Simion la CCR. Augustin Zegrean: Se bagă-n seamă. Aseară spunea că el are fruntea lată, nu așa se câștigă o contestație
  • Mihai Gâdea: George Simion este o rușine națională. Este incalificabil și dezgustător
  • Doi soți care și-au construit cu 1,2 milioane € casa visurilor lor sunt obligați acum să o demoleze: „Nu ne dați afară, în stradă”
  • Nicușor Dan, felicitat de Universitatea Sorbona, după ce a fost ales Președintele României. Acolo și-a dat doctoratul
  • Autobuz școlar, spulberat de un sinucigaș. Cel puțin 6 copii au murit, alți 44 sunt răniți grav
  • SCANDALOS Incompetența administrației Fritz a dus la pierderea unei finanțări europene de patru milioane de euro pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” UPDATE Reacția lui Fritz și replica directorului Ovidiu Adam
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Meteo: urmează o perioadă cu averse torențiale și rafale de vânt

Administrația Națională de Meteorologie anunță că urmează o perioadă cu averse torențiale și rafale de vânt. Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă până luni seara, dar și o atenționare cod galben în vigoare joi.

Regatul Unit predă suveranitatea Insulelor Chagos către Mauritius

Guvernul britanic urmează să semneze joi un acord prin care va transfera suveranitatea Insulelor Chagos către Mauritius, în schimbul păstrării unei baze militare strategice operate de SUA și Regatul Unit pe insula Diego Garcia, relatează BBC.

Culoarea fumului de eșapament: ce înseamnă și ce defecțiuni poate indica?

Imaginează-ți că te afli în trafic, iar în oglinda retrovizoare observi o dâră de fum colorat ieșind din țeava de eșapament a mașinii care încearcă să te depășească.

Tânără de 27 de ani, reținută de DIICOT, în cazul morții lui Rareș Ion, copilul minune de la „Next Star”

O tânără de 27 de ani a fost reținută de procuorii DIICOT, în cazul morții lui Rareș Ion, copilul minune de la „Next Star”.

Horoscop zilnic, 23 mai 2025: Taurii sunt obosiți, Fecioarele au chef de muncă, iar Peștii sunt copleșiți

Horoscop zilnic, 23 mai 2025: Leii trebuie să evite impulsivitatea, Balanțele au discuții toxice, iar Vărsătorii trebuie să vadă ceea ce este pozitiv, nu să se concentreze pe negativ.

Micile bucurii care ne schimbă viața

Viața de zi cu zi poate părea, uneori, o înșiruire de rutine și responsabilități. Însă dincolo de agitația cotidiană, se află acele mici bucurii care, de fapt, dau sens întregii povești.

Ghid practic: cum să alegi bijuteriile potrivite pentru fiecare zi

Bijuteriile au puterea de a completa orice ținută și de a exprima o parte subtilă din personalitatea ta. Dar cum alegi accesoriile care ți se potrivesc cel mai bine?

Cum să îți pregătești bagajul de vacanță

Pregătirea bagajului pentru vacanță poate părea o activitate simplă, dar când vine vorba de organizare, trebuie să fii strategic.

Top 5 deserturi ușor de preparat

Uneori, cele mai bune deserturi sunt cele care nu necesită ore întregi în bucătărie. Dulciurile simple, preparate cu ingrediente la îndemână, pot aduce bucurie în orice moment al zilei. În plus, ai avantajul de a ști exact ce conțin, fără aditivi sau conservanți.

Nou incident în Biroul Oval: Trump l-a atacat pe președintele sud-african, acuzându-l de genocid

Președintele american, Donald Trump, l-a atacat pe președintele sud-african, Cyril Ramaphosa, în timpul unei întâlniri de la Casa Albă. Trump a difuzat un videoclip care arată dovezi privind un „genocid” al fermierilor albi în Africa de Sud. Ramaphosa a respins acuzațiile lui Trump.

Good News

Only good and positive news.