Windows 10 aproape de final. Când nu vor mai fi gratuite actualizările

Windows 10 aproape de final. Când nu vor mai fi gratuite actualizările
📅 2024-10-18

Microsoft a anunțat când nu vor ma fi făcute actualizări gratuite la Windows 10. Compania a transmis că acest sistem de operare este considerat depășit încă de când a lansat Windows 11. Cu toate acestea, utilizatorii nu vor să renunțe la el.

Prin urmare, Microsoft nu va mai oferi actualizări gratuite pentru Windows 10 din data de 14 octombrie 2025, potrivit BBC News. Utilizatorii mai au la dispoziție 1 an pentru a alege alte opțiuni. 

WIndows 10 a fost lansat în 2015, perioadă în care Microsoft a introdus mai multe actualizări. Însă acestea au fost sistate din 2020, înainte de lansarea Windows 11. 

Microsoft a lansat alte 3 versiuni ale platformei, toate bazate pe Windows 11. Există astfel mai multe îmbunătățiri de performanță, la care utilizatorii Windows 10 nu au acces. 

Microsoft nu va mai oferi gratuit actualizări tehnice sau de securitate pentru Windows 10 după 14 octombrie 2025 iar aplicațiile și celelalte elemente nu vor mai fi compatibile cu Windows 10. 

Utilizatorii de Windows 10 au mai multe opțiuni din care pot alege. Microsoft a introdus numeroase noi opțiuni AI în sistemul său, mai ales la nivelul Copilot. Dispozitivele și sistemele de operare trebuie să fie îmbunătățite pentru a face față noilor cerințe de sistem.

Actualizările Windows 10 NU vor mai fi gratuite

Utilizatorii care au dispozitive cu Windows 10 pot trece la Windows 11 dacă dispozitivele sunt compatibile. Windows 11 este o actualizare gratuită pentru toți utilizatorii Windows 10. Dar PC-ul trebuie să fie compatibil – adică trebuie să suporte acest sistem de operare. 

Un mod simplu de a-ți da seama dacă poți trece la Windows 11 este să folosești aplicația Windows PC Health Check. Cei care folosesc un PC mai vechi de 2018 probabil nu vor putea instala Windows 11. 

Citește pe Antena3.ro
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”

O variantă este să achiziționezi un PC nou, compatibil cu Windows 11 sau de a plăti pentru actualizările Windows 10. Microsoft a anunțat că va permite utilizatorilor comerciali și privați să plătească pentru actualizări pentru încă 3 ani după data de 14 octombrie 2025. 

Microsoft încă nu a oferit un preț pentru acest serviciu pentru consumatorii privați dar cei comerciali se pot aștepta la o sumă diferită în fiecare an, pentru fiecare dispozitiv, dacă vor actualizări Windows 10 după 2025. 

După 2028, utilizatorii nu vor mai avea acces nici la această opțiune.

Windows 10 este instalată, în prezent, pe circa 1 miliard de dispozitive, potrivit useit.ro. 

Utilizatorii renunță la Windows 11

În pofida anunțului Microsoft de a trece pe linie moartă WIndows 10, acesta este preferat în continuare de utilizatorii nemulțumiți de performanțele slabe ale WIindows 11. 

Deși aceasta va fi singura opțiune la achiziția unui nou dispozitiv, Windows 11 are multe  deficiențe: încetiniri de performanță, bug-uri venite cu patch-urile distribuite prin Windows Update și alegeri nefericite ale Microsoft, cum ar fi introducerea reclamelor in Start Menu, solicităr pentru colectarea de informații și cerința autentificării cu un cont Microsoft, prezentată încă de la instalarea sistemului de operare.

Prin urmare, cota de piață a Windows 11 a scăzut, în aprilie 2024, la sub 26% după ce a atins un maxim istoric de 28,16% în februarie. Potrivit Statcounter, Windows 10 a depășit pragul de 70% pentru prima dată din septembrie 2023.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri jurnalul

Miriam Răducanu celebrată la centenar în FNT 2024

Festivalul Național de Teatru 2024 o celebrează, cu prilejul împlinirii a unui secol de viață (s-a născut pe data de 17 octombrie), pe Miriam Răducanu – dansatoarea, coregrafa, profesoara, artista care a inspirat nume reprezentative ale coregrafiei românești.

Ciucu susţine împărţirea banilor între PMB şi sectoare, în funcţie de competenţe: Altfel, se va ajunge la o babilonie în CGMB

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat vineri importanţa împărţirii banilor între Primăria Capitalei şi primăriile de sector pe criterii obiective, în funcţie de competenţele pe care le are fiecare autoritate locală.

3 rețete de salate calde pentru vremea rece

Vremea rece ne face să simțim nevoia unor preparate culinare calde. Pe lângă mâncărurile obișnuite, unele salate te-ar putea cuceri cu savoarea lor.

Dezvăluiri incendiare din interiorul AUR. Cât costă un loc eligibil în Parlament

Ringo Dămureanu, deputat în cadrul partidului Alianța pentru Unirea Românilor din județul Dolj, a spus, la Antena 3 CNN, cum formațiunea i-a cerut 60.000 de euro pentru a prinde un loc eligibil la alegerile parlamentare. El a mărturisit că mai mulţi membrii din partid se afla în această situaţie,...

Modificări la noua lege a pensiilor. Cine sunt românii cărora le vor crește veniturile

Proaspăt intrată în vigoare, noua lege a pensiilor ar putea fi modificată în perioada următoare, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbaterea Senatului.

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.