Luna aceasta, Beko România (fost Arctic SA) a depășit pragul de 45 milioane de aparate frigorifice produse în fabrica din Găești, județul Dâmbovița, una dintre cele mai mari unități de producție din Europa continentală ale acestui grup economic. Rezultatul a fost posibil prin investiții constante și datorită celor peste 2.000 de angajați, care sunt asistați de 6 roboți colaborativi și 15 roboți industriali autonomi.
La Găești, se fabrică 57 modele de aparate frigorifice și peste 600 de produse derivate. 84% din producție se îndreaptă către 66 piețe internaționale, răspunzând așteptărilor în continuă creștere a consumatorilor din țări precum Germania, Franța, Italia sau Qatar.
„Electrocasnicele produse de Beko România în fabricile din Ulmi și Găești au în vedere eficiența utilizării resurselor, durabilitatea și reciclabilitatea, încă din faza de proiectare. Fiecare nouă generație integrează tehnologii inovatoare dezvoltate în centrele de cercetare și dezvoltare ale rețelei Beko și setează noi repere de performanță, reducând totodată consumul de resurse atât în timpul fabricației, cât și pe toată durata de viață a produselor. Beko dezvoltă deja produse care încorporează materiale reciclate sau alternative, iar toate produsele companiei sunt concepute pentru a facilita reciclarea la finalul ciclului de viață.
Investind constant în dezvoltare durabilă, Beko a dotat fabrica din Găești cu un sistem fotovoltaic de 2MWp și urmează ca în iulie 2025 să facă tranziția spre 100% energie verde certificată. În ceea ce privește reducerea impactului pe care îl are producția asupra mediului, consumul de apă per produs fabricat a fost redus cu 8% față de anul 2021, consumul de energie a fost redus cu 3% per produs, comparativ cu 2021, iar 100% din deșeurile generate sunt reciclate sau gestionate în regim controlat.
Prin alinierea la strategia globală de sustenabilitate a grupului Beko, fabrica din Găești are ca obiectiv reducerea cu 45% a consumului de apă și energie per produs fabricat, până în 2030 comparativ cu 2015, respectiv 2021, și eliminarea progresivă a emisiilor în următorii 25 de ani, până la atingerea neutralității pe întreg lanțul valoric în 2050″, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Beko România.