PNL Dâmbovița va continua campania de promovare a produselor românești

PNL Dâmbovița va continua campania de promovare a produselor românești
📅 2024-10-18

Eveniment solemn astăzi, 17 octombrie 2024, la Consiliul Județean Dâmbovița. În prezența a numeroși reprezentanți ai vieții politice dâmbovițene, șefi de instituții publice, lideri și reprezentanți ai unor partide și jurnaliști, a fost constituit noul for legislativ județean. Aleșii care vor decide destinul județului Dâmbovița pentru următorii patru ani au depus jurământul de credință. Același lucru l-a făcut și președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care, de astăzi, și-a început noul mandat în fruntea administrației publice județene.

De față la acest ceremonial care se întâmplă o dată la 4 ani a fost și Înalt Prea Sfinția Sa Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei. La prezidiu, alături de președintele Corneliu Ștefan, s-au aflat, așa cum cer uzanțele, noul prefect al județului Dâmbovița – Dragoș Emilian Rusu, cel mai în vârstă consilier județean, respectiv Dumitru Barbu, de la PSD, și cei mai tineri aleși județeni: Teodora Ilona (Tudor) Lupu (PNL) și Constantin Ionuț Constantin (PSD).

De apreciat faptul că parlamentarii de Dâmbovița, cei aflați încă în exercițiul funcției, și candidații pentru scrutinul din 1 decembrie au ținut să fie prezenți la evenimentul de constituire a noului consiliu județean. Îi numim aici pe senatorii Titus Corlățean și Virgil Guran, deputații Radu Popa și Ionuț Vulpescu. Viitorii parlamentari social-democrați – Claudia Gilia, Victor Ponta și Laurențiu Neculaescu au fost și ei în sala de ședințe a Consiliului Județean Dâmbovița.

Structura noului Consiliu Județean Dâmboviţa este total schimbată. Reprezentanții PSD vor avea în noua legislatură 22 de aleși, lucru care îi va avantaja enorm, eliminând orice problemă în procesul de vot. PNL a intrat la județ cu 9 consilieri. A dispărut din schemă Pro România și a apărut AUR, cu trei consilieri județeni.

Rând pe rând, aleșii județeni au depus jurământul de credință. Unii l-au citit, alții l-au știut ca pe poezie. Mai simplu, mai cu intonație, cu emoții sau fără, dar, în final, totul a ieșit bine. Sala s-a aflat în echilibru și normalitate. Nu s-a simțit în aer niciun fel de animozitate politică. De fapt, așa cum a precizat președintele Corneliu Ștefan, toți consilierii trebuie să lucreze pentru județ, pentru cetățeni, pentru comunitățile locale. A mai spus Corneliu Ștefan că, la fel cum a procedat în primul mandat, când nu a împărțit județul în funcție de culoarea politică a edililor, va face și acum. Interesul comun, dezvoltarea județului Dâmbovița trebuie să primeze. Le-a mai spus președintele CJD noilor aleși că, în cadrul acestui for legislativ, sunt depășite barierele politice, obiectivul comun fiind acela de a lupta pentru bunăstarea oamenilor.

A mai amintit Corneliu Ștefan o parte din proiectele importante pe care le-a inițiat și demarat și care urmează ca în acest mandat să fie definitivate. De asemenea, le-a mărturisit celor prezenți că cea mai mare provocare pentru CJ Dâmbovița va fi construirea unui spital de pediatrie la Târgoviște. Această investiție, cu siguranță, va porni în mandatul actualului Consiliu Județean.


A mai vorbit președintele Corneliu Ștefan despre Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), unic la nivel național, o adevărată bulă de aer pentru administrațiile publice locale acordată de CJD în vederea demarării și continuării unor obiective de interes edilitar. Totodată, a precizat că va solicita tuturor consilierilor județeni, indiferent de culoarea politică, seriozitate și implicare pentru dezvoltarea județului. A fi consilier județean, a mai adăugat Corneliu Ștefan, presupune menținerea în permanență a legăturii cu cetățenii, cu parlamentarii, cu aleșii locali și cu primarii și viceprimarii, cu reprezentanții Instituției Prefectului Dâmbovița.

Și-a încheiat alocuțiunea Corneliu Ștefan spunând celor de față că biroul său, ca președinte al CJD, va fi județul.

ÎPS Nifon, arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei, în cuvântul său calm, domol și plin de pilde, de povețe și filozofie simplă de viață, le-a recomandat aleșilor să depună toate eforturile pentru binele județului, al cetățenilor, fără patimă și orgoliu politic. Le-a supus ÎPS Nifon noilor consilieri județeni că au îndatorirea să se îngrijească de cei peste 500 de mii de locuitori ai județului Dâmbovița.

La final, arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviștei i-a oferit președintelui Corneliu Ștefan o Biblie, monumentul central al civilizației creștine, cum a numit IPS Nifon Cartea Sfântă, și o icoană reprezentând-o pe Maica Domnului. I-a cerut să le pună la loc de cinste. I-a mai recomandat să țină Biblia pe biroul său de lucru și să citească din când în când, ca să ia de acolo „cele mai frumoase principii pe care trebuie să le aibă un lider politic. Dreptate, demnitate, adevăr. Toate acestea trebuie să fie o amintire permanentă pentru cel care răspunde și conduce”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri incomod media

Târgoviștea ține în viață romanța. Festivalul „Crizantema de Aur” a ajuns la ediția cu numărul 57

Ce repede a mai trecut un an! Suntem iarăși în miez de octombrie, cu arome de gutui și parfum suav, discret, de crizanteme. Cetatea Târgoviștei a fost prinsă în aceste zile din nou sub vraja „Crizantemei de Aur”. Vorbim despre cel mai longeviv festival muzical din România. Anul acesta...

Un nou Consiliu Județean Dâmboviţa, un nou mandat pentru președintele Corneliu Ștefan

Eveniment solemn astăzi, 17 octombrie 2024, la Consiliul Județean Dâmbovița. În prezența a numeroși reprezentanți ai vieții politice dâmbovițene, șefi de instituții publice, lideri și reprezentanți ai unor partide și jurnaliști, a fost constituit noul for legislativ județean. Aleșii care vor deci...

Configurația politică a noului Consiliu Local Municipal Târgoviște: 14 – 3 – 2 – 2. Vezi cine te reprezintă!

Astăzi – 17 octombrie 2024, de la ora 17:00, a avut loc la Târgoviște ședința solemnă de constituire a Consiliului Local Municipal pentru perioada 2024-2028. Urmare votului exprimat de locuitorii orașului la alegerile din data de 9 iunie 2024, cele 21 de mandate de aleși locali au fost repa...

Dragoș Rusu este noul prefect al județului Dâmbovița

Dragoș Emilian Rusu este noul prefect al județului Dâmbovița. Acesta a îndeplinit până acum funcția de director executiv al Direcției Județene de Finanțe. Dragoș Rusu a participat, în această după-amiază, la ședința de constituire a Consiliului Județean Dâmboviţa. Reamintim faptul că Rusu a mai f...

Casa de Pensii Dâmbovița a primit 158 de bilete de tratament cu intrare în stațiune în perioada 1-6 noiembrie 2024

Casa de Pensii Dâmbovița a pus în vânzare, astăzi – 17 octombrie 2024, cele 158 de bilete de tratament ce i-au fost aprobate pentru cea de-a 17-a serie din anul 2024, în stațiunile Amara, Bala, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun,...

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.