A fost condus pe ultimul drum asistentul medical Robert Lițescu, răpus de indiferența celor de la UPU Târgoviște

A fost condus pe ultimul drum asistentul medical Robert Lițescu, răpus de indiferența celor de la UPU Târgoviște
📅 2024-07-27

Echipa de robotică Under Construction (19063) a Colegiului Național Constantin Carabella din Târgoviște, înființată din entuziasmul profesorilor Monica și Liviu RIZA, care au crezut în capacitatea elevilor acestui liceu de a ieși din zona de confort și de a se implica într-un proiect de anvergură, a participat, săptămâna trecută, la două competiții în Statele Unite ale Americii, în cadrul FIRST Tech Challenge (FTC), care se adresează elevilor din clasele 7-12 și care presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.

„Valoarea de bază pe care o promovează FIRST Tech Challenge este încorporată în sintagma „Gracious Professionalism”. Acest lucru presupune faptul că membrii unei echipe pot să își arate calitățile în multe feluri, începând de la a ajuta o altă echipă, până la pur și simplu a te simți bine la competiții. Definiția acestei sintagme poate avea un înțeles personal, motiv pentru care este unul dintre cele mai importante aspecte ale FTC”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Deși nu s-a calificat la etapa națională din regiunea în care a fost repartizată, echipa UnderConstruction a avut inspirația de a participa la trei competiții internaționale, iar rezultatele obținute au depășit cu mult chiar și așteptările băieților.

Teodor, Casi, Ricky și Aladin (Rareș), patru elevi cu ambiție, bun simț și dorință de afirmare, au demonstrat că timpul petrecut în sala de antrenament nu a fost în zadar, iar lumea este a lor dacă își doresc acest lucru. Sub atenta coordonare a celor doi mentori, echipa UnderConstruction a crescut de la an la an, ajungând să atingă excelența în 2024.

„În martie 2024, cei patru au plecat în Italia, la Piacenza, pentru a participa la Italy FIRST® Tech Challenge ITALY Championship, campionatul național al Italiei (https://ftc-events.firstinspires.org/2023/ITCMP). După un parcurs fabulos în calificări, fără nicio înfrângere, băieții au câștigat și meciurile din semifinală și finală, devenind campionii Italiei fără nicio înfrângere. Pe lângă faptul că au câștigat competiția, s-au întors acasă cu un alt premiu importat, respectiv locul 1 pentru Motivate Awards – premiu care se acordă celor ce exemplifică cultura FIRST și demonstrază cu claritate ce înseamnă să fii o echipă. Acesta sărbătorește echipele care reprezintă esența competiției FIRST Tech Challenge prin Gracious Professionalism, entuziasmul pentru filozofia generală FIRST și semnificația de a fi o echipă de FTC.

Reclama

Susținuți de mentorii lor, Monica și Liviu RIZA, cei patru băieți au aplicat pentru încă două competiții internaționale: CA-NorCal Lobster Cup International (San Mateo – USA) și The Chicago Robotics Invitational (Chicago – USA).

Cu sprijinul unor sponsori generoși, UnderConstruction alături de altă echipă a Colegiului Național Constantin Carabella, Black Phantom, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii pentru a obține recunoașterea finală a unui sezon FTC 2023-2024 Central Stage cu multe provocări și speranțe.

La prima competiție CA-NorCal Lobster Cup International, echipa UnderConstruction a câștigat divizia în care a fost repartizată și ulterior a câștigat și finala competiției.

La cea de-a doua competiție din Statele ale Americii, doar ghinionul din ultimul meci a făcut ca echipa UnderConstruction să nu intre în top 5 echipe din 36 de echipe participante.

Cu toate acestea, în cele 10 meciuri jucate în calificări, cei patru băieți au reușit să facă High Score-ul competiției de până la acel moment, alături de o echipă din Statele Unite ale Americii.

Reclama

Ne mândrim să știm că în județul nostru, cu munca și dăruirea unor profesori dedicați și implicați, putem găsi copii care să ne facă cinste și să ne reprezinte cu cinste de fiecare dată când există această oportunitate.

Felicitări dragi copii: Ion Rareș-Nicholas, Radu Teodor Mihai, Radu Mihai Rareș și Stoica Andrei Casian. Vă mulțumim pentru implicarea voastră și vă dorim ca viața să vă ofere doar părțile bune.

Felicitări dragi profesori: Monica și Liviu Riza. Vă mulțumim pentru că sunteți altfel, pentru că vă dedicați timp pentru un vis frumos și vă dorim ca anii ce vor veni să fie încununați cu multe realizări deosebite, iar realizările de până acum să fie depășite cu mult de generațiile ce vor veni”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Reclama
Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri incomod media

Târgoviște: Under Construction (19063) echipa de robotică a Colegiului Carabella a atins excelența în 2024

Echipa de robotică Under Construction (19063) a Colegiului Național Constantin Carabella din Târgoviște, înființată din entuziasmul profesorilor Monica și Liviu RIZA, care au crezut în capacitatea elevilor acestui liceu de a ieși din zona de confort și de a se implica într-un proiect de anvergură...

Atenție! A fost confirmată pesta micilor rumegătoare (oi și capre). Recomandări DSVSA Dâmbovița

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dambovița atenționează proprietarii de ovine și caprine de pe raza județului cu privire la contextul epidemiologic european și național privind confirmarea focarelor de Pesta Micilor Rumegătoare (PMR). În România primul focar de boală a...

PNL Dâmbovița va continua campania de promovare a produselor românești

În ultimii ani, liberalii din Dâmbovița au organizat periodic acțiuni de promovare a produselor românești, inclusiv prin distribuirea de fructe și legume obținute în județ. Recent, președintele Virgil Guran a anunțat că această campanie va continua și cu prezentarea poveștilor din spatele oamenil...

„Trenulețul Vacanței” s-a pus în mișcare la Pucioasa!

„Trenulețul Vacanței” și-a intrat în pâine în Stațiunea de interes național Pucioasa, județul Dâmbovița. Primarul Constantin Ana a promis locuitorilor urbei, celor îndrăgostiți de această pitorească zonă de sub Dealul Patroanei că va achiziționa un trenuleț de vacanță pentru a spori b...

Ambiții temperate la Chindia Târgoviște. Marcel Ghergu trebuie să salveze echipa de la scufundare

Marcel Ghergu și-a început mandatul de președinte al Asociației de Fotbal Chindia Târgoviște cu ambiții temperate și 3.600.000 de lei în contul încă blocat al clubului. Gabriel Boriga s-a retras. A încercat să facă ceva, dar apele adânci, curenții puternici și bărcuța pe care naviga nu prea te aj...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..