A fost condus pe ultimul drum asistentul medical Robert Lițescu, răpus de indiferența celor de la UPU Târgoviște

A fost condus pe ultimul drum asistentul medical Robert Lițescu, răpus de indiferența celor de la UPU Târgoviște
📅 2024-09-08

Voinești. 3 aprilie 2024. Zi caldă de primăvară, dar tristă, prea tristă… Pe străzi, pâlcuri de localnici, cu flori și lumânări în mâini, porniseră spre capela mortuară din sat. Acolo se adunaseră sute de oameni pentru a-l conduce pe ultimul drum pe tânărul asistent medical Robert Lițescu, decedat duminică, 31 aprilie, în urma unei rupturi a aortei toracice. Nenorocirea s-a întâmplat după ce bărbatul trecuse pe la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, de unde, după o consultație sumară, a fost trimis acasă, nu internat, nu supus unor investigații minuțioase. A fost parcă o normă a destinului său.

Pe chipul celor de față se putea citi durerea amestecată dens cu revolta, cu indignarea, cu nesiguranța și neîncrederea. Oamenii comentau în fel și chip tragedia. Întorceau pe toate părțile cronologia nefastului eveniment. Nu puteau pricepe că tocmai un asistent medical, un angajat al sistemului sanitar, a avut parte de o așa doză de ignoranță, de superficialitate din partea unor colegi.

„Dacă cu bietul băiatul ăsta s-a întâmplat așa, nu au avut grijă de el, nu au făcut tot ceea ce trebuia făcut pentru a-l salva, de mine, om simplu, ce să mai zic? Murim cu zile. Ne lasă să crăpăm pe scaun, la Urgențe, sau ne trimit acasă”, se văita un bătrân.

„Credeți că se schimbă ceva? Se vor lua măsuri? Va fi găsit cineva vinovat? Aș! Știu să își apere pielea! Se găsesc explicații cu nemiluita”, a spus un alt cetățean.

Cortegiul s-a pus în mișcare. Un șir lung de oameni și mașini. Lacrimi, durere. Soția, ceilalți membri ai familiei, erau cu capetele căzute, îngreunate de suferință, lângă sicriul așezat în autovehiculul funerar. Un drum al disperării. O cale tristă, nefirească pentru toți cei prezenți la înmormântare.

Un tânăr de 30 de ani s-a stins. O fetiță de 2 ani a rămas fără tată. O soție a rămas singură, neînțelegând, și cu siguranță nu o va face niciodată, de ce bărbatul ei, om viguros, blând, încrezător în viață, s-a dus așa, subit.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri incomod media

Zilele Cetății Târgoviște 2024. Programul pentru duminică, 8 septembrie

Evenimente oficiale 10:00 – 12:00 Participare la Sfânta Liturghie – Catedrala Mitropolitană din Târgoviște 12:00 – 12:30 Procesiune Traseu: Mitropolia Târgoviște-Bulevardul Mircea cel Bătrân-Calea Domnească-Curtea Domnească 12:30 Ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște – Co...

George Simion, vizită preelectorală la Târgoviște, de „Zilele Cetății”

George Simion se pare că iubește Târgoviștea. Ieri – 6 septembrie 2024, s-a aflat pentru a doua oară în municipiu nostru în mai puțin de o lună. L-am văzut și la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, a fost și aseară pe aleile Parcului Chindia, printre tarabele comercianților și ale meșterilo...

Admitere 2024. Instituţia Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte (IOSUD)

Absolvenții programelor de master care doresc să aprofundeze studiile din sfera de interes, pot aplica la domeniile de doctorat, în perioada 09 – 16 septembrie 2024. Școala Doctorală de Științe Inginerești (SDSI) organizează studii universitare de doctorat în următoarele domenii: – In...

Acrobații periculoase pe Platoul Prefecturii Dâmbovița! Sărituri cu bicicleta peste copii întinși pe caldarâm!

Piața Tricolorului din Târgoviște. Loc de promenadă. Perimetrul larg și nu prea, unde nu dai nas în nas cu autovehiculele, unde zgomotul motoarelor este un pic atenuat. Aici se adună copiii și mai zburdă, în siguranță, pe trotinete, rotile, mașinuțe electrice și alte vehicule destinate recreeării...

Trio expozițional de excepție la Galeriile de Artă „Independența” din Târgoviște

O sărbătoare anuală intrată de acum în tradiție și de amploare cum este „Zilele Cetății Târgoviște” are de toate. În afară de meșteri populari, comercianți, spectacole de muzică de toate genurile, jocuri de lumini la care te uiți fascinat, văzând cât de mult a avansat tehnologia, în a...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..