UE introduce etichete pentru biletele de avion. Ce vor indica acestea călătorilor - HotNews.ro

UE introduce etichete pentru biletele de avion. Ce vor indica acestea călătorilor - HotNews.ro
📅 2024-12-18

Comisia Europeană a adoptat, miercuri, un regulament de instituire a unei etichete a emisiilor generate de zboruri (FEL), care oferă o metodologie clară şi fiabilă pentru calcularea emisiilor generate de zboruri, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Companiile aeriene care operează zboruri în interiorul UE sau care pleacă din UE vor putea să se alăture în mod voluntar acestei etichete, care va fi pe deplin operaţională începând din iulie 2025. Până la începutul verii viitoare, pasagerii vor avea posibilitatea de a vizualiza şi compara emisiile estimate de gaze cu efect de seră (GES) ale zborurilor lor, permiţându-le să ia decizii de cumpărare în cunoştinţă de cauză.

„UE face încă un pas important către o aviaţie europeană mai curată şi mai competitivă. Eticheta privind emisiile generate de zboruri va transforma transportul aerian, oferind pasagerilor informaţii transparente şi fiabile cu privire la emisiile generate de zboruri. Aceasta va pune capăt afirmaţiilor înşelătoare legate de mediu cu privire la emisiile generate de zboruri şi va promova condiţii de concurenţă echitabile, permiţând concurenţa loială şi stimulând durabilitatea în toate sectoarele transporturilor şi turismului”, a declarat comisarul pentru transport sustenabil şi turism, Apostolos Tzitzikostas, citat în comunicat.

Metodologie unică de calcul

În prezent, lipsa unei metodologii şi a unor criterii comune pentru estimarea emisiilor generate de zboruri determină companiile aeriene şi vânzătorii de bilete să raporteze nivelurile de emisii utilizând metodologii disparate care nu sunt neapărat comparabile. Eticheta privind emisiile generate de zboruri urmăreşte să schimbe acest lucru prin stabilirea unei metodologii fiabile şi armonizate pentru estimarea emisiilor generate de zboruri, luând în considerare factori precum tipul de aeronavă, numărul mediu de pasageri şi volumul de mărfuri la bord, precum şi combustibilul de aviaţie utilizat.

Atunci când se caută zboruri sau se rezervă bilete online, alături de datele privind emisiile generate de zbor va fi afişat un logo dedicat, care garantează fiabilitatea informaţiilor. Acest lucru îi va ajuta pe pasageri să ia decizii în cunoştinţă de cauză şi îi va proteja de afirmaţiile înşelătoare privind dezinformarea ecologică.

Eticheta de emisii de gaze cu efect de seră va sprijini tranziţia aviaţiei către zero emisii nete prin asigurarea unei concurenţe loiale între companiile aeriene, prin promovarea utilizării combustibililor de aviaţie durabili (SAF) şi prin sprijinirea reînnoirii flotei. Întrucât estimările se bazează pe date privind consumul real, aceasta va încuraja, de asemenea, companiile aeriene să opereze mai eficient şi mai durabil.

Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) va fi responsabilă de estimarea emisiilor generate de zboruri în conformitate cu cele mai avansate standarde internaţionale privind contabilizarea emisiilor generate de aviaţie. Această metodologie va permite o estimare echitabilă, transparentă şi armonizată a emisiilor generate de zboruri pe baza celor mai recente performanţe pe aceeaşi rută.

Până la 1 februarie 2025, companiile aeriene care operează zboruri în interiorul UE sau care pleacă din UE pot opta să participe la eticheta emisiilor de zbor. În acest scop, acestea vor trebui să transmită AESA datele solicitate. Primele etichete de zbor vor fi apoi atribuite de AESA până la 1 iulie 2025 şi se vor aplica zborurilor programate în sezonul de iarnă 2025.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri hotnews

Ciucu, despre tensiunile dintre partidele pro-europene: „Doar noi doream USR la guvernare, ei aveau nevoie de un pretext pentru exitul ăsta”

Prim-vicepreședintele PNL Ciprian Ciucu a afirmat că părăsirea negocierilor de către delegația USR la discuțiile cu partidele pro-europene este rezultatul, în primul rând, al tensiunilor dintre partidul Elenei Lasconi și PSD, astfel încât s-a ajuns…

Donald Trump insistă cu „ideea excelentă” de a face din Canada al 51-lea stat al SUA

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a evocat din nou miercuri, pe reţelele sociale, ideea de a face din Canada al 51-lea stat al Statelor Unite, spunând că este o „idee excelentă”, într-un moment în…

Interzicerea TikTok în SUA, la Curtea Supremă. Judecătorii constituționali vor examina dacă este încălcat Primul Amendament

Curtea Supremă a Statelor Unite a acceptat miercuri să audieze argumentele prin care TikTok şi compania sa mamă ByteDance, cu sediul în China, vizează să blocheze o lege care o obligă pe aceasta din urmă…

Coaliția PSD-PNL-UDMR a convenit ca viitorul premier să fie un social-democrat. Conducerea PSD decide pe cine va nominaliza

Liderii partidelor pro-europene au convenit ca viitorul premier să fie desemnat de către PSD. Motivul pentru care PNL, UDMR și minoritățile au acceptat acest lucru este faptul că PSD a obținut cel mai mare scor…

Burduja: „Nu poți să plătești un lucru de zece ori mai mult decât face” / Atunci de ce a cumpărat compania de stat ungurească MVM furnizarea de energie de la E.ON România?

Cum explică specialiștii achiziția-bombă din piața energiei. Au existat mai multe companii românești care au dorit să cumpere E.ON Energie România, însă oferta lor a fost mult mai mică, pe baza analizelor de specialitate, a…

Mark Rutte insistă pe creșterea cheltuielilor pentru apărare în țările NATO: „Nu sunt atât de sigur că, în următorii 4-5 ani, vom mai fi în siguranță”

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a susţinut miercuri că în perspectivă Alianţa va avea dificultăţi în a-şi asigura apărarea colectivă dacă nu alocă mai multe fonduri în bugetele militare, având în vedere ritmul în…

Realitatea TV, amendată pentru instigare la violență, dezinformare și injurii. Derapaje în direct ale moderatoarei Anca Alexandrescu: „Marş!”, „Javre ce sunteţi”

Realitatea Plus a primit încă o amendă de la Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru derapaje la adresa ONG-urilor şi a protestatarilor de la Universitate, scrie Pagina de Media. Televiziunea a fost sancţionată de forul…

fanatik.ro: Cum au fost protejați noii lideri din Mișcarea Legionară. Magistrații, în urmă cu un an, despre site-ul vizat azi de CNA: ”Conține doar informații istorice”

CNA încearcă să elimine conținutul ilegal din publicațiile online cu caracter legionar. Până acum, autoritățile au părut mai degrabă că-i protejează pe cei din Mișcarea Legionară. Mai multe plângeri penale, care au vizat activitatea unor…

Coaliția PSD-PNL-UDMR, despre condițiile puse de USR: „Un pretext de a se disocia de un proiect comun de guvernare”

Liderii PSD, PNL și UDMR, la care se adaugă reprezentanți ai minorităților, au afirmat că vor trata „cu seriozitate” lista de opt condiții puse de USR pentru intrarea la guvernare însă susțin că aceasta este…

Scandal de mare corupție în Letonia. Costurile unui proiect au fost majorate de la 6 la 24 de miliarde de euro

Procurorii letoni au anunţat miercuri că au deschis o anchetă cu privire la presupuse deturnări de fonduri de către responsabilii unui important proiect feroviar ce urmează să lege ţările baltice şi Polonia, transmite AFP, preluată…

Amulete Aurite

Amulete si talismane pentru noroc, dragoste, protectie.