Câteva scurte întrebări pe tema campaniei pe care PNL a finanțat-o pe TikTok în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale.
Firma angajată de PNL susține că i s-a schimbat titlul campaniei ”Echilibru și verticalitate” de pe Tik Tok și, astfel, i s-a deturnat promovarea. Kensington a spus pentru Snoop că nu e campanie politică, ci ”una de conștientizare” făcută pentru clientul PNL, dar căreia cineva i-a schimbat titlul.
Dar Gândul a scris pe larg încă de pe 12 și 13 noiembrie că e o campanie politică, finanțată ilegal și făcută pentru un candidat surpriză, care vrea să dea marea lovitură.
Silviu Faiăr a făcut o emisiune pe 22 noiembrie, pe Youtube, și a spus că e campanie pentru Călin Georgescu. El a arătat influenceri plătiți în campanie, care au indicat în comentarii că personajul descris de campanie e Călin Georgescu. Faiăr a arătat și intrucțiunile prestabilite furnizate influencerilor. Și alți oameni au remarcat același lucru în spațiul public: e o campanie politică.
Expert Forum a publicat pe 25 noiembrie un studiu amplu în care a spus: Campania #echilibrusiverticalitate de pe TikTok a fost a lui Călin Georgescu.
Apoi, pe 5 decembrie, CSAT a desecretizat documente, unul dintre ele spunând că toate cele trei haștaguri (printre care #prezidentiale2024 – nemodificat și #echilibrusiverticalitate) fac parte dintr-o campanie făcută pentru Călin Georgescu.
De ce Kensington și PNL nu au oprit campania când și-au dat seama că le e deturnată? De ce PNL a plătit campania? Și de ce nu au făcut public niciodată faptul că acea campanie nominalizată de CSAT e una a lor, dar ”deturnată”? Puteau să contrazică CSAT, să spună că e campanie de conștientizare, cum spun acum, nu campanie politică, așa cum susține documentul CSAT.
Iar campania pentru cartea lui Nicolae Ciucă, realizată în vară tot de Kensington pe Tik Tok, prin aceeași rețetă: bani de la PNL și influenceri de pe Fame Up, acea campanie a fost tot una de conștientizare sau a fost politică? Campania politică nu e permisă pe Tik Tok.