Marele praznic al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos face parte din suita celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească cele petrecute la apa Iordanului, de aceea Biserica mai numeşte Boboteaza şi “Arătarea Domnului”, “Dumnezeiasca Arătare” sau “Epifania”, aceasta din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând “arătare”, “descoperire”, “revelare”.
De fapt, Boboteaza înseamnă înnoirea omului creştin.
Tradițiile și obiceiurile de Bobotează sunt păstrate cu sfințenie în comuna Stăneşti.
Şi în acest an, Consiliul Local Stăneşti şi primarul Dănuţ Mitrea au dus tradiţia mai departe şi au oferit o zi de mare sărbătoare pentru toţi locuitorii comunei.
În vechea vatră a satului Stăneşti, „La Fântână”, sute de localnici s-au adunat luni, 6 ianuarie, pentru slujba de Bobotează.
Cu mic, cu mare, locuitorii comunei Stăneşti au venit să participe la sfinţirea apei şi la botezul cailor, o tradiţie atât de frumoasă păstrată peste timp.
” Sărbătoarea de astăzi este una specială pentru comunitatea noastră. Este o tradiţie în care am crescut şi pe care o ducem mai departe. Este un moment de unitate şi de coeziune pentru toţi locuitorii din Stăneşti.
În sfânta zi de sărbătoare, de Bobotează, urez tuturor locuitorilor comunei Stăneşti un an prosper, cu bucurii, cu sănătate, fericire şi un sincer La mulţi ani!
De asemenea, vreau să le spun La Mulţi Ani celor care îşi serbează mâine ziua numelui”, ne-a declarat Dănuţ Mitrea, primarul comunei Stăneşti.
Fasolea cu cârnaţi şi vinul fiert nu au lipsit nici în acest an, într-o zi de de ianuarie cu temperaturi de primăvară, atmosferă tradiţională de sărbătoare pentru comuna Stanesti, oferită de primarul Dănuţ Mitrea .