Weekend de foc pentru întreaga țară, inclusiv pentru Bistrița-Năsăud! ANM a emis COD ROȘU și PORTOCALIU de caniculă

Weekend de foc pentru întreaga țară, inclusiv pentru Bistrița-Năsăud! ANM a emis COD ROȘU și PORTOCALIU de caniculă
📅 2024-07-20

Urmează zile de foc pentru toate județele din țară. Pentru weekend, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, valabilă pentru 12 județe, inclusiv Bistrița-Năsăud, și una COD ROȘU de val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat, pentru restul județelor din țară.

Astfel, pentru zilele de 13 și 14 iulie ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat, care vizează zonele Maramureș, Transilvania, Dobrogea și zona Carpaților Orientali.

„În Maramureș, Transilvania, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali, valul de căldură va persista și se va intensifica. Va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35…40 de grade, iar pe litoral de 32…35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, precizează meteorologii.

Pentru restul județelor, ANM a emis o avertizare COD ROȘU, valabilă în același intervel.

Astfel,  în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldura va continua să se intensifice.

„Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, spune meteorologii.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele care urmează după weekend.

Până vineri 12 iulie inclusiv, județul Bistrița-Năsăud rămâne sub avertizare COD GALBEN de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat.

Astfel, potrivit ANM, în Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și în zona litoralului valul de căldură se va menține. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Cea mai mare parte a țării se află până vineri sub COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

 „În cea mai mare parte a țării, valul de căldură se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 36 și 40 de grade, posibil izolat mai ridicate în Banat, Oltenia, Muntenia, precum și în sudul Crișanei și al Moldovei. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În majoritatea zonelor minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează ANM.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri gazeta de bistrita

Șase elevi români au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Matematică

Șase elevi din România au reușit să facă o performanță excepțională și să câștige medalii la Olimpiada Internațională de Matematică: una de aur, patru de argint și una de bronz, transmite astăzi Ministerul Educației printr-o postare pe pagina de Facebook. Rezultatele obținute de cei șase elevi di...

Vești bune pentru șoferi: încă o modificare la OUG 84/2024

Inspectoratul General al Poliției Române a venit cu încă o modificare a modului în care controversata lege OUG 84/2024 va fi aplicată: șoferilor depistați pozitiv la drugtest nu li se va face dosar penal până când nu vine confirmarea de la Medicina Legală, transmite Agerpres. „În situaţia unui re...

Șoșoacă a declarat în scris că se va purta frumos în Parlamentul European

Diana Șoșoacă a trebuit să semneze o declarație în care promite că se va purta frumos și că nu va hărțui pe nimeni în Parlamentul European, după ce joi, în a doua sa zi de activitate ca eurodeputat, a fost scoasă afară din plen în aplauzele colegilor, transmite defapt.ro. Această declarație este ...

George Simion acuză statul de poliție politică

Președintele AUR George Simion acuză coaliția de guvernare de poliție politică, el anunțând că sute de membri de partid au fost citați la poliție sau la Parchet pentru săptămâna viitoare, transmite news.ro. Autoritățile fac acest lucru datorită implicării AUR în strângerea de semnături pentru Sil...

Aquabis cumpără două autoutilitare cu peste 300.000 de lei și bagă jumătate de milion de lei în închirierea de utilaje

Furnizorul de apă și canal, Aquabis cumpără două autoutilitare cu peste 300.000 de lei și mai baga jumătate de milion de lei în închirierea de utilaje cu șoferi pentru 5 dintre substațiile sale. Deși de lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canal se ocupă diferite firme, fur...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..