Fereastra - Inovatiile Schüco FocusIng si Schüco Perfect, prezentate la Fensterbau Frontale 2024 | Produse & Tehnologii

Fereastra - Inovatiile Schüco FocusIng si Schüco Perfect, prezentate la Fensterbau Frontale 2024 | Produse & Tehnologii
📅 2024-04-19
"Sustenabilitatea nu este o tendinta, ci o atitudine.” reprezinta un motto de multi ani pentru Schuco. In calitate de membru fondator al Rewindo din 2002, compania a oferit un exemplu de pionierat pentru economia circulara in industria ferestrelor. Incepand din 2023, odata cu infiintarea RE:CORE GmbH, Schuco contribuie, in mod direct, la reciclarea deseurilor din productie si a materialelor provenite de la ferestrele dezafectate.

In 2023 compania a lansat programul de sustenabilitate Schuco Carbon Control, iar primele produse integrate in acest concept au fost profilele din aluminiu cu variantele de Low Carbon Aluminium si Ultra Low Aluminium.

Urmatorul pas a fost dezvoltarea sustenabila a gamei de produse din PVC, luand in considerare materialele utilizate pentru productie. In calitate de actionar la Rewindo si de membru al VinylPlus, compania s-a angajat sa creasca an de an utilizarea materialelor reciclate. Prin intermediul RE:CORE, Schuco se asigura ca materiile prime secundare sunt reintroduse in circuitul de reciclare si considera ca este responsabila pentru conservarea resurselor. Ca materie prima reciclabila, PVC-ul contribuie la un continut redus de CO2 si, prin urmare, la profilele Schuco PVC-U cu emisii reduse de CO2. In plus, PVC-ul poate fi reciclat de pana la sapte ori dupa utilizare si poate fi reintrodus in ciclul materialelor. Astfel, producatorul va creste treptat utilizarea materialelor reciclate in profilele din PVC standard,  reducand consumul de materii prime primare. In consecinta, din ianuarie 2024, profilele din sistemul Schuco LivIng au un miez realizat din material reciclat colorat.  

Valoare adaugata oferita clientilor 

Cu elementele de tamplarie din PVC realizate din materiale care economisesc resursele, clientii nostri contribuie la reducerea amprentei de carbon a unei cladiri. In plus, aceste profile indeplinesc cerintele principalelor sisteme de certificare in domeniul constructiilor: DGBN, QNG, BREEAM si sustin economia circulara din industria constructiilor, contribuind in mod activ la atingerea obiectivelor din cadrul Green Deal-ului european, arata Atilla Beer, Country Manager Alukonigstahl Romania si Moldova.

In plus fata de aceste profile standard, Schuco ofera doua variante suplimentare de materiale, care raspund unor cerinte specifice pentru certificarea cladirilor: profile cu un continut reciclat garantat sau profile realizate din PVC primar 100 % (fara continut reciclat). In luna martie, la expozitia internationala Fensterbau Frontale 2024, Schuco isi va prezenta portofoliul actual de produse si servicii, inclusiv pe cele noi. Vizitatorii vor putea descoperi exponatele in standul 507 din hala 7. Subiectul central va fi sustenabilitatea, dezvoltat pe trei teme:  „Carbon Control", „Residential" si „Digital". Accentul va fi pus pe bilantul de CO2 al sistemelor de ferestre, usi si sisteme glisante, si pe raspunsurile la intrebarea: Cum pot fi indeplinite cel mai bine cerintele pentru constructiile rezidentiale cu emisii reduse de CO2? 

Exista solutii pentru constructii rezidentiale, din PVC, aluminiu sau hibrid. Acestea pot fi la fel de potrivite pentru constructii noi sau renovari, pentru case individuale sau blocuri de apartamente. Pe langa produsele bine cunoscute, precum sistemul Schuco LivIng sau sistemul hibrid Schuco Symbiotic, vor fi prezentate si inovatiile Schuco FocusIng si Schuco Perfect. Sistemul de ferestre Schuco FocusIng, cu adancimea de profil de 76 mm, este o combinatie de performanta optima si materiale durabile, conceput pentru a maximiza proportia de material reciclat. 

Sistemul Schuco Perfect reprezinta o solutie de sistem gandita pentru eficientizarea si optimizarea proiectarii, fabricatiei si montajului elementelor de tamplarie. Elemente complementare, cum sunt protectia solara sau plasele impotriva insectelor, pervazul ferestrei, protectia impotriva caderilor sau chiar pragurile, pot fi livrate prefabricate si preasamblate, astfel incat instalarea pe santier dureaza doar zece minute. 

In concluzie, tematica expozitiei se concentreaza pe anvelopa cladirii cu emisii reduse de CO2, pe serviciile digitale si pe constructiile rezidentiale, reflectand modul in care toate domeniile companiei se impletesc cu subiectul sustenabilitatii, unde Schuco are un rol de pionierat.

In cei 28 de ani de activitate din Romania, Alukoenigstahl a asigurat cele mai eficiente solutii tehnice si a realizat peste 9.000 de proiecte si constructii reprezentative in domeniul constructiilor comerciale: U Center, Swisshotel, Hotel Radisson Cluj, Millo & Tandem Office, Dacia One, Ana Tower, Globalworth Square, SkyTower, GlobalworthTower, in Bucuresti, UBC Iasi, Cluj si Timisoara. Dezvoltari rezidentiale precum Cortina 126, Nusco City, City Point, Luxuria Residence, Isho Living, Sea On Mamaia, Nordis Mamaia, One Mamaia Nord, Wings Cluj, Cortina North fac parte, de asemenea, din referintele companiei. Nivelul de expertiza al companiei si atentia pentru eficienta solutiilor si sistemelor pe care le propune, transforma Alukoenigstahl intr-un partener de incredere atat pentru investitori, cat si pentru arhitectii care doresc sa implementeze solutii inovatoare pentru usi, ferestre sau pereti cortina.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri fereastra

AKERO se extinde si investeste anul acesta in achizitia de noi utilaje de productie

La nivelul lui 2024, producatorul de tamplarie termoizolanta Akero Industry (din Bucuresti) continua sa investeasca in dezvoltarea activitatii, urmand sa aloce fonduri proprii ce depasesc 200.000 de euro pentru achizitia de utilaje noi, destinate executiei tamplariei din aluminiu. „Contribu...

OXANA INSTAL are in derulare proiecte diverse de investitii pentru efiecientizare

In cadrul companiei Oxana Instal (din judetul Gorj), activa, in principal, in domeniul executiei tamplariei din PVC, este in curs de derulare, in prezent, un proiect de investitii care presupune constructia a trei hale de depozitare, la intrarea in Targu Jiu, pe un teren cu o suprafata de 5.500 m...

URBAN & SCHIRMER, noi solutii de sudare, debavurare si procesare

Vizitatorii editiei 2024 a consacratei manifestari expozitionale Fensterbau/Frontale au avut ocazia sa testeze in pavilioanele rezervate furnizorilor de utilaje specializate prelucrarea profilelor de tamplarie termoizolanta o mare varietate de inovatii, printre care s-au remarcat utilajele de sud...

NEOKEM: Anul 2024 a debutat cu scaderi de pret pentru rasinile epoxidice

Furnizorul Neokem Romania, in al carui portofoliu de produse se regasesc vopsele pulbere in camp electrostatic destinate pietei arhitecturale si celei industriale, are in vedere pentru acest an sa-si extinda echipa de vanzari pentru asigurarea unui suport tehnic cat mai bun. „Recent, am inv...

"Designed for you", mottoul GEALAN la targul de la Nürnberg, Germania

Pentru GEALAN, parte a grupului VEKA, cel mai important targ specializat pe segmentul tamplariei termoizolante, Fensterbau/Frontale, a prilejuit la editia din 2024 prezentarea unui concept unic de stand: in premiera, suprafata de expunere de aproape 900 mp a fost proiectata sub forma a cinci cubu...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..