Fereastra - KADRA estimeaza in 2024 crestere de 20%, pe baza noilor contracte si oportunitati | Furnizori de sisteme

Fereastra - KADRA estimeaza in 2024 crestere de 20%, pe baza noilor contracte si oportunitati | Furnizori de sisteme
📅 2024-04-12
Cel mai vechi furnizor de solutii integrate de acces, cu experienta de peste 30 de ani pe piata de profil, Kadra a ajuns, in 2023, la o cifra de afaceri de 62.5 milioane de lei, in crestere cu peste 22% fata de anul anterior, in timp ce rezultatul net pentru aceeasi perioada este estimat la peste 4 milioane de lei. Compania antreprenoriala romaneasca a finalizat in 2023 multe proiecte medicale de anvergura – domeniu cu traditie pentru Kadra – dar si proiecte de management automat al parcarilor, segment pe care este lider, prin intermediul diviziei Parkomatic. Solicitarile de reamenajare a spatiilor industriale cu solutii performante de protectie la foc si evacuare a fumului au fost alti factori care au contribuit la rezultatele financiare cu cresteri de doua cifre ale Kadra pentru anul 2023.

Anul trecut, ne-am implicat in peste 100 de proiecte mari, atat cu solutii de management automat al accesului (usi automate, usi de spital), cat si cu sisteme inteligente de parcare sau solutii de protectie la foc. Daca am contoriza si proiectele de mai mici dimensiuni, cifra acestora ar creste exponential”, spune Andreea Strugaru, co-owner Kadra si marketing manager al companiei.

„In 2023, am derulat proiecte importante, care au presupus solutii complexe pentru mai mult de 35 de spitale publice si private, unde a fost accesata intreaga gama de usi medicale Tormed, cat si sisteme de protectie la foc. De asemenea, am realizat un numar important de parcari, atat pentru sectorul public, cat si pentru cel privat. In domeniul industrial (hale, depozite etc), care a inregistrat investitii importante in ultima vreme, am avut interventii mai ales cu solutii de protectie la foc (trape de desfumare si usi rezistente la foc)”, a adaugat Andreea Strugaru.

Spitalul Medicover din zona Pipera, Bucuresti, o institutie cu peste 180 de paturi, Maternitatea Brasov, Spitalul Militar sunt doar cateva dintre proiectele importante realizate in sectorul medical. Cat priveste parcarile, printre cele finalizate de Kadra anul trecut se numara parcarea de la Universitate, de la Aeroportul Aurel Vlaicu din Cluj, Aeroportul Sibiu, Sala Polivalenta din Cluj, Baile Felix sau One Verdi, Bucuresti.

"In acest moment, sub 8% din cifra de afaceri este realizata prin proiecte publice, restul de peste 90% fiind contractate de zona privata. In ultimii ani, Kadra a inceput sa participe la licitatii publice pentru proiectele unde poate ajuta si ne dorim sa crestem si pe acest segment de piata. Experienta noastra de peste 30 de ani in domeniu credem ca poate aduce plus valoare tuturor clientilor nostri, atat pe zona de solutii de management automat al accesului, cat si pe cea de servicii asociate”, spune Andreea Strugaru.

Tot in 2023, Kadra a demarat doua proiecte cu finantare europeana pentru obtinerea de surse de energie regenerabila si eficientizarea energetica a spatiului de micro productie de la Cluj. Nu in ultimul rand, la final de an, Kadra a incheiat un parteneriat cu EMI International, liderul european in domeniul solutiilor industriale de acces.

"Parteneriatul cu EMI International ne creste competitivitatea si ne deschide accesul spre alte piete europene”

Parteneriatul dintre Kadra, cel mai mare furnizor de solutii integrate de automatizare si management al accesului din Romania si liderul european EMI International este activ din noiembrie 2023. „Grupul EMI vine in acest parteneriat in special cu experienta sa din domeniul industrial. Noi, Kadra, o completam cu expertiza de pe segmentul medical si cu solutiile integrate de management automat al parcarilor, zona unde suntem lideri de piata. Kadra isi propune ca strategie de viitor sa creasca cifra de afaceri pe segmentul de servicii tehnice, in timp ce Grupul EMI a dezvoltat un business solid in acest domeniu. Evident, acest lucru – care este doar un exemplu – ne va fi util in strategia de dezvoltare. Parteneriatul cu EMI International ne creste competitivitatea si ne deschide accesul spre noi piete europene”, explica Andreea Strugaru.

"Pentru anul 2024 am bugetat o crestere a cifrei de afaceri de peste 20%"

Cat priveste anul in curs, oficialul Kadra estimeaza ca trendul ascendent al cifrei de afaceri si profitului va continua: „Pentru anul 2024 am bugetat o crestere a cifrei de afaceri de peste 20% bazata pe oportunitatile pietei si pe contractele deja semnate”, spune Andreea Strugaru.

Un obiectiv important al Kadra pentru anul acesta este cresterea zonei de servicii (mentenanta si service). „Exista potential pe acest segment al pietei, pentru ca oamenii incep sa inteleaga ce inseamna concret mentenanta: o protejare a investitiei. Avem echipe experimentate, diagnosticieni excelenti, care pot sa previna aparitia situatiilor acute. Pentru ca, pana la urma, mentenanta se ocupa cu prelungirea duratei de viata a solutiilor de acces, optimizarea investitiei realizate si evitarea incidentelor neplacute”, spune co-ownerul Kadra. 

Digitalizarea si cresterea eficientei energetice, doua directii importante ale investitiilor in 2023 se vor mentine prioritare si in 2024, mai precizeaza Andreea Strugaru.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri fereastra

Tema centrala Schuco la Fenterbau/Frontale 2024 a fost SUSTENABILITATEA

La standul Schüco de la edititia 2024 a FENSTERBAU/FRONTALE tema centrala a sustenabilitatii a fost prezenta in mod consecvent ca un fir verde prin intreaga sa prezenta la targul din acest an. Standul, cu o suprafata de 585 mp, s-a evidentiat prin arhitectura cu plante luxuriante, un concept comp...

WESTAG: Vanzari de 214 milioane de euro si cresterea ratei profitabilității in 2023

Furnzorul german de usi Westag, a generat vanzari in 2023 vanzari de 214 milioane de euro. Veniturile din exploatare au evoluat bine si au atins 15,6 milioane de euro, in crestere de la 14,4 milioane de euro in anul precedent. Aceasta a fost consecinta unei implementari riguroase a prioritatilor ...

ASSA ABLOY: Yale lanseaza noua generatie de incuietori smart Linus L2

Yale, principalul furnizor de solutii de securitate pentru locuinte inteligente, anunta lansarea pe piata din Romania a Yale Linus® L2 noua generatie a produsului sau emblematic. Conceputa pentru a creste confortul utilizatorilor, cu un accent deosebit pe securitate, noua incuietoare smart fa...

REHAU WS: Inovatii pregatite pentru viitorul NZEB, la Fensterbau Frontale 2024

La Fensterbau Frontale 2024, REHAU Window Solutions a prezentat cele mai noi dezvoltari aduse solutiei de profile Artevo, lansata anul trecut. REHAU Window Solutions ofera astfel partenerilor sai cele mai inalte standarde in ceea ce priveste solutiile pentru ferestre, pastrandu-si pozitia de juc...

VEKA Alu-Connect, un raspuns la trendul solutiilor compozite PVC-aluminiu

Dupa o pauza de sase ani, cauzata de criza pandemica si de efectele economice pe care aceasta le-a declansat, VEKA si-a invitat din nou partenerii din intreaga lume sa ia contact direct cu cele mai recente solutii tehnice dezvoltate, care au fost prezentate in cadrul celei mai prestigioase manife...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..