Facilitățile acordate elevilor la călătoria cu trenul - Radio Crazy

Facilitățile acordate elevilor la călătoria cu trenul - Radio Crazy
📅 2024-09-16

În contextul începerii anului școlar, pentru facilitarea călătoriei elevilor cu trenul spre/dinspre localitatea în care învaţă, CFR Călători reamintește că:

Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază, pe tot parcursul anului calendaristic, în baza carnetului/legitimației de elev cu viza pentru anul şcolar în curs sau a adeverinţei şcolare valabilă pentru anul școlar în curs, de:

Conform prevederilor legislative în vigoare, acordarea facilității de gratuitate în baza vizei anului şcolar 2023/2024 se poate face numai pentru călătoriile care se efectuează până la data de 30.09.2024 inclusiv.

Excepție: elevii care au înscris pe carnet “an terminal”, nu mai beneficiază de această facilitate începând cu data de 9 septembrie 2024.

De la data de 1 octombrie 2024, facilitățile acordate elevilor la călătoria cu trenul se vor acorda numai în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2024/2025.

Emiterea biletelor și abonamentelor de călătorie pentru elevi:

Biletele de călătorie gratuite se pot procura de la:

1. stația cf de urcare nu este deschisă activității de vânzare;

2. îmbarcarea se face în afara programului de lucru al caselor se bilete;

3. stația cf de îmbarcare nu este deservită de personalul aparținând CFR Călători;

4. în cazul în care călătorul prezintă un bilet eliberat în tren valabil la un tren care a sosit în stația de îmbarcare pentru noul tren într-un interval de până la 15 minute – cu condiția prezentării imediat după urcarea în tren la personalul de tren;

Abonamente de călătorie lunare cu număr nelimitat de călătorii gratuite se pot procura de la:

Confirmarea/validarea calității de elev se poate solicita la orice stație sau agenție de voiaj CFR Călători dotată cu sistem electronic de emitere, în cadrul programului de lucru al acestora, în baza carnetului/legitimației de elev în original, care are înscris nume, prenume și CNP elev și este vizat pentru anul școlar în curs sau în baza adeverinței doveditoare emisă de unitatea de învățământ de apartenență, prezentată în original. Confirmarea/ validarea calității de elev la casele de bilete se efectuează o singură dată pentru fiecare an şcolar. După confirmarea / validarea calității de elev și crearea profilului de utilizator online se emite un ID în baza căruia se vor purea procura bilete/abonamente online pe site sau prin aplicația descarcabilă pe telefon.

Documente necesare la emiterea biletelor/abonamentelor de călătorie la casele de bilete și în tren:

Pentru emiterea biletelor și abonamentelor de călătorie lunare gratuite pentru elevi, este necesară prezentarea următoarelor documente:

Verificarea în tren

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, elevii trebuie să prezinte următoarele:

Atenționare

În cazul în care, în tren, elevii nu prezintă documentele precizate mai sus, aceştia vor fi consideraţi ca fiind fără bilet/abonament de călătorie şi vor fi trataţi conform legislaţiei în vigoare (vor suporta plata tarifelor de taxare în tren -superioare tarifelor de la casele de bilete).

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri crazy radio

GYMBRO x Jost x Philip Strand dau tonul cu “Mood” – o piesă care pulsează de libertate și ritmuri energice

Într-o colaborare plină de energie, GYMBRO, Jost și Philip Strand se unesc pe piesa “Mood”, care începe cu un refren captivant ce stabilește tonul. Melodia evoluează rapid într-o interpretare de pian energică, creând o atmosferă vibrantă și dinamică. “Mood” explorează tema...

Noua ta trupă preferată – Blind Date – lansează prima lor piesă – “911”

Pagina lor de TikTok, cu peste 1.2 milioane de aprecieri, spune clar și răspicat: „your new fav boyband.” Și au dreptate, pentru că băieții de la Blind Date te vor cuceri instantaneu. Astăzi, trupa lansează oficial prima lor piesă – „911″. Pregătește-te pentru cinci voci excepționale ...

Ritm fără limite – “No Plan (Yo)” – Holy Molly

Let the music flow… Prinde-o de mână pe Holy Molly și aruncă-te în ritm, într-o lume unde, așa cum spune și ea, ai nevoie de “No Plan (Yo)”. Îmbrățișează spontaneitatea și libertatea fiecărui beat, unde muzica devine ghidul tău și fiecare moment este o invitație de a dansa fără ...

Liviu Teodorescu x Roxen – prima colaborare explozivă pentru „Nu pleca”

Cine îți e acum jumătatea… Doi dintre artiștii tăi preferați, Liviu Teodorescu și Roxen, colaborează pentru prima dată în piesa „Nu pleca”, aducând o combinație de talent și emoție care te va captiva de la primul play. Piesa vorbește despre durerea unei despărțiri și greșelile din tre...

🐑 Animest.19: Competiția Românească aduce pe marele ecran 12 scurtmetraje îndrăznețe 🇷🇴

Din ce în ce mai inovatoare și complexe stilistic, cele 12 filme scurte incluse în Competiția Românească la cea de-a 19-a ediție Animest pictează un tablou urban de ansamblu al animației autohtone contemporane.  Scurtmetrajele din selecția de anul acesta sunt un mix de producții semnate de studen...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..