,,Adu-i doina” - Eugenia Nicolae - povestea muzicală a unei iubiri atemporale - Radio Crazy

,,Adu-i doina” - Eugenia Nicolae - povestea muzicală a unei iubiri atemporale - Radio Crazy
📅 2024-03-02

Piesa ,,Adu-i doina” reprezintă o poveste muzicală plină de magie, desprinsă direct din paginile basmelor, cu o puternică inspirație folclorică. Începând din copilărie și evoluând către o iubire matură, povestea piesei traversează frontierele timpului și spațiului, ajungând în veșnicia nemuririi, așa cum sugerează și versurile melodiei. Compusă pornind de la refrenul memorabil al trupei Class din anii ’96, reinterpretarea aduce o notă modernă și vibrantă acestei povești muzicale pline de farmec.

Povestea piesei este una cu tâlc. Linia și textul original au fost scrise de Constantin Arvințe și lansate sub denumirea de ,,Trecui dealul la Băiuț”. Ulterior, în ’96, Class a lansat remake-ul piese sub denumirea de ,,Adu-i doina”. Remake-ul pe care Eugenia vi-l prezintă astăzi a fost realizat de ea alături de Alex Cotoi.

Videoclipul a fost regizat de Rimenescu, 1st AC Saimon Bivol și video production Viorel Gasnaș.

,,Piesa <<Adu-i doina>> dezvoltă o poveste de dragoste inocentă într-o iubire matură. Iubirea dintre cei doi începe din copilărie și se sfârșește prin veșnicia nemuririi, așa cum spune și textul piesei. Este o poveste idealizată. Mie îmi amintește de basmele spuse de bunicul meu. Am compus această piesă pornind de la refrenul cântat de trupa Class prin anii ’96. Îmi doream de mult timp să refac această piesă și iată că în final s-a întâmplat.

Mi-a fost foarte drag să lucrez cu Alex Cotoi, producătorul piesei. Eu zic că am adus în actualitate acest refren, l-am îmbrăcat așa cum știm noi mai bine și sper să trezească amintiri frumoase tuturor ascultătorilor.

Așa cum v-am obișnuit, ador folclorul și orice piesă lansată de mine vreau să aibă un flavor tradițional. Îmi plac melismele muzicii noastre, cuvintele din popor uitate, expresiile românești.

Sunt foarte mândră de proiectul care a ieșit alături de Global Records și Bad Sheep Entertainment.” ne spune Eugenia Nicolae.

Eugenia Nicolae, născută în Slatina, Olt, și-a început călătoria muzicală alături de tatăl său, absorbând tradițiile folclorului și muzicii lăutărești. Studiind vioara și canto, a continuat la Universitatea Națională de Muzică din București, explorând diverse genuri muzicale. Cu o carieră de trei ani în compoziție, Eugenia a lansat 14 single-uri, pregătindu-se să lanseze un EP și compunând peste 50 de piese pentru artiști precum Puya, Elena Gheorghe și alții. Talentul său versatil și dedicarea pentru muzică o plasează într-o poziție distinctă în peisajul muzical românesc.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri crazy radio

“Ring Ding Ding” – Tu le răspunzi lui Karmen și Andrei Bănuță?

“Ring Ding Ding”, interpretată de Karmen și Andrei Bănuță, este o piesă electrizantă despre puterea de a lăsa în urmă relațiile toxice, spre binele propriu. Este vorba de acel gen de relații în care încrederea și iubirea nu au primat niciodată, ci mai degrabă egoismul și superficialit...

Alan Walker, la IntenCity Festival

Alan Walker este unul dintre headlinerii Festivalului IntenCity, care va avea loc la Craiova, în perioada 28-30 iunie 2024.   Legendarul DJ norvegian va electriza în această vară scena Festivalului IntenCity, aflat la cea de-a treia ediție, cu piesele sale care au cucerit inimile fanilor din...

Tamiga & 2Bad – Amor

Tamiga & 2Bad au lansat recent o nouă melodie pop intitulată “Amor”. Piesa combină elemente de muzică latino, creând astfel o atmosferă vibrantă și totodată visătoare. Versurile melodiei vorbesc despre pasiunea și iubirea pentru o persoană specială, cu un mesaj care transmite dori...

Din 8 martie intrăm în lumea hoților de buzunare în filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: • Avanpremiera filmului de la Cinema Muzeul Țăranului ce va fi...

Amintiri pe portativ – ,,Nostalgic” – albumul de debut al Dayanei

Albumul ,,Nostalgic” al Dayanei începe cu o notă delicată și profund introspectivă, aducând ascultătorii într-o călătorie sonoră și emoțională prin trecutul și prezentul artistei. Prima piesă servește ca o poartă către universul său interior, dezvăluind amintiri și trăiri care au sculptat i...

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..