Topul pensiilor în showbiz! Câți bani primesc vedetele din România, după recalculare: „Fără 5.000 de lei, ești vai de mama ta, în România!”

Topul pensiilor în showbiz! Câți bani primesc vedetele din România, după recalculare: „Fără 5.000 de lei, ești vai de ma
📅 2024-09-16

Majorările promise de Ministerul Muncii, în 2024, în urma recalculării pensiilor, le-au dat mari speranțe celor care trăiesc de pe o zi pe alta. Reporterul Click! a stat de vorbă cu artiștii pensionari care deja vor beneficia de bani în plus. Am aflat de la ei și care ar fi pensia ideală, pentru a trăi demn, la bătrânețe, în România.

Jolt Kerestely, compozitor: „Mi-au mărit cu 300 de lei”

Jolt Kerestely (90 de ani) și-a manifestat indignarea față de politicienii care au adus țara în sapă de lemn. În urma recalculării pensiilor, compozitorul piesei „Copacul”, interpretat magistral de Aurelian Andreescu, dar și al altor zeci de șlagăre, a fost anunțat că va beneficia de o majorare. Iată ce pensie avea inițial, dar și cât îi va aduce în plus poștașul:

„Nu pot accepta situația, puteam avea cea mai bogată țară, am ajuns la sapă de lemn. Mi-au mai dat 300 de lei la pensie. Pensia inițială era de 4.500 de lei, dar și câtă muncă se află în spatele acestor bani!

Dar mulți au muncit și degeaba. Nu vedeți că românii au ajuns la fundul sacului, că nu mai au ce vinde? Eu mereu scriu articole și rog pe toată lumea să fie mai activă. Dar nimeni nu ne poate schimba viața, dacă noi nu vrem”, ne-a declarat celebrul compozitor, exclusiv pentru Click!

Elena Merișoreanu, solistă: „Mi-au dat în plus 81 de lei”

În ceea ce o privește pe solista de muzică populară Elena Merișoreanu (77 de ani), ea a beneficiat de o majorare, mai degrabă simbolică, în 2024, la pensie:

„Mie, în urma recalculării pensiei mi-au dat în plus 81 de lei. Doar atât am primit, deși am 38 de ani de muncă. Probabil s-au gândit că pensia mea este destul de bunicică, de peste 4.000 de lei.

La prețurile astea atât de obraznice și de nesimțite, prin farmacii și prin supermarketuri, un pensionar fără 5.000 de lei nu s-ar putea descurca. Iarna, sunt și utilitățile, pe lângă mâncare și medicamente.

Eu tot întâlnesc vara prin mall doamne și domni în vârstă, îmbrăcați bine, care stau pe bancă. Au zis că stau pe acolo, pentru că acasă nu au aer condiționat. Nu au bani nici de o apă, le-am cumpărat tot eu.

Și la țară, vezi atâta lume amărâtă, vin părinții cu copiii în ciorăpei, le-am mai cumpărat adidași. Iar la biserică, dacă mergeți duminica, veți vedea și oameni bine îmbrăcați, care, cândva, au fost cineva, dar care acum au pensii mici. Cer și ei pachete cu mâncare”, a menționat Elena Merișoreanu, exclusiv pentru Click!

Aurel Pădureanu, artist: „Fără 5.000 de lei, ești condamnat!”

Artistul Aurel Pădureanu (74 de ani), soțul regretatei Cornelia Catanga, are o pensie foarte mică, undeva în jur de 2.000 de lei. A dorit să precizeze că, în România, nu ai cum să trăiești din acești bani. Iată care ar fi pensia ideală, conform cheltuielilor unui pensionar:

„Ca să trăiești civilizat în România și să nu îți pui problema zilei de mâine, îți trebuie în jur de 4.500-5.000 de lei, ca să ai bani pentru utilități, medicamente, dar și pentru ce pune pe masă. S-au scumpit toate.

Dacă nu ai acești bani, ești condamnat, ești vai de mama ta! Ce să faci, să închizi lumina, să nu-ți iei medicamentele? Ce să faci cu 1.500-2.000 de lei? Dacă îți iei din ei medicamentele nu ai ce pune în farfurie. Un pensionar din Italia, din Franța, are cam 1.500-2.000 de euro lunar”.

Și-a amintit și de anii comunismului, când pensionarii trăiau mai bine:

„Pe vremuri, cântam la Băneasa, și veneau pensionarii cu nevestele lor coafate și îmbrăcate frumos, ca să le ofere o friptură și să asculte muzică, mai dădeau ceva bani și la orchestră. Alte vremuri...”.

Gheorghe Turda, solist: „Am o pensie de 9.000 de lei”

Cântărețul de muzică populară Gheorghe Turda (76 de ani) are o pensie de invidiat. A precizat însă că nu beneficiază de o pensie specială, ci de una militară, după ce a fost șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne, fiind general în rezervă:

„Eu am o pensie bună, de 9.000 de lei, dar am și cotizat la stat, preț de peste 50 de ani, am lucrat cu carte de muncă. Să vedem dacă îmi va mai mări, eu intru la altă categorie, în alt mod se calculează la noi, poate prin decembrie să mai primim ceva.

Oricum, din pensia mea, îi ajut și pe copiii mei și pe nepoți, plus că dau mulți bani pe benzină, ca să ajung la concerte, și duc un stil de viață sănătos”, ne-a declarat acesta, pentru Click!

Marina Voica, solistă: „A mai crescut un pic!”

Cântăreața de muzică ușoară Marina Voica (88 de ani) susține că o duce decent, din punct de vedere financiar, și că nu avea mari așteptări în urma recalculării pensiei: 

„Mi-a mai crescut un pic pensia, cu ceva bănuți, dar nu mă bazez pe ea, pe acești bani. Eu, de fapt, nu am o pensie pentru anii de muzică, ci am o pensie de urmaș, după soțul meu. 

Nu este mare, pentru că el a murit foarte tânăr, nu avea foarte mulți ani de muncă, dar mai și cânt, adaug bani. În plus, am o indemnizație de merit, destul de bună, deci pot să-mi permit să-mi cumpăr orice”, a precizat artista, exclusiv pentru Click!

Monica Tatoiu, pensie-record, de 26.000 de lei

De departe, cea mai mare pensie din showbiz o primește Monica Tatoiu (68 de ani). În urma majorării, cu 4.000 de lei, ea are acum o pensie lunară de 26.000 de lei. A lucrat ca profesoară de matematică, dar a fost și directoarea unei în companii multinaționale de cosmetice. Însă, pentru acești bani, Monica Tatoiu susține că a muncit până la epuizare:

„Eu n-am avut probleme, niciodată nu am cerut să mi se mărească salariul, nu am cerut să mi se dea, mereu mi s-a dat. Eu am avut salariul de 40.000 de euro, la care s-au plătit taxele. Trebuia să știu să mă opresc de mai devreme și tata a fost la fel, în 25 de ani,

l-am văzut o oră pe săptămână, stătea numai în spital, a murit în spital, nu a avut concediu în 25 de ani, iar eu l-am copiat, meseria a fost viața lui. Mi-am uitat și copilul sub birou, iar eu mi-am dat seama în mașină că lipsește. Totul vine cu un cost. Mă doare când îmi zice asta băiatul. Asta-i viața, nimeni nu-i perfect”, a spus ea, într-un interviu pentru capital.ro

Serghei Mizil primește numai 1.200 de lei

În schimb, vedeta tv Serghei Mizil (70 de ani) primește o pensie extrem de mică. El a dezvăluit anul trecut suma de care beneficiază, conform anilor înregistrați în câmpul muncii:

„Gândiți-vă că eu am pensie de 1.200 de lei și mă costă medicamentele 2.000! Dacă era să trăiesc din pensie, nu puteam să îmi iau medicamentele, nu mai zic de plătit căldură, masă. La toate firmele, mi-am plătit taxele pentru a avea pensie, plus că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici, însă de acolo nu mi-a venit pensie”, menționa în 2023 Serghei Mizil, în podcastul „Pe bune”.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Click

Ce părere are Mihaela Rădulescu despre Iulia Vântur. Vedeta TV i-a zis în direct, pe Insagram ce gândește, iar actrița a reacționat imediat. FOTO

Recent, Iulia Vântur a atras atenția pe Instagram după ce a postat o imagine spectaculoasă, care a stârnit rapid reacții din partea fanilor și prietenilor apropiați.

Cât de bine îi merge Cristinei Spătar după ce s-a recăsătorit! Radiază și îi priește din plin căsnicia

Cristina Spătar (52 de ani) înfloreşte pe zi ce trece. Artista reuşeşte să îmbine de minune viaţa de familie cu cea profesională.

Primele declarații ale Ozanei Barabancea, după ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”: „M-a durut foarte tare”

Ozana Barabancea, în vârstă de 54 de ani, este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste din România. Recent, aceasta a discutat deschis despre circumstanțele în care a fost exclusă din cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”, într-un interviu emoționant.

Titi Aur, sfaturi vitale pentru șoferi, pe timp de ploaie: „Dacă ai Ferrari nu te bagi în nămol!”. Cum acționezi, de urgență, dacă viitura ți-a luat mașina?

Titi Aur le oferă sfaturi importante șoferilor care pleacă la drum pe vreme rea. La ce să fie foarte atenți, pentru a nu-și risca viața?

Heidi Klum, cu jumătate de sân pe afară! Cum a apărut pe covorul roșu

Heidi Klum (51 de ani) și-a etalat silueta incredibilă la petrecerea aniversară organizată de revista People, la The Chain House, din Los Angeles.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..