Săndel Bălan face bani cu piesa „Lasă-mă, papa, la mare!” și după 25 de ani: „În America, aș fi fost însă milionar în dolari!”. Cum împarte câștigul cu fetele Andre?

Săndel Bălan face bani cu piesa „Lasă-mă, papa, la mare!” și după 25 de ani: „În America, aș fi fost însă milionar în do
📅 2024-09-16

Săndel Bălan, fostul impresar Andre, încasează bani din drepturile de autor, pentru „Lasă-mă, papa, la mare”, și acum, la 25 de ani de la lansarea piesei. În exclusivitate pentru Click!, acesta ne-a dezvăluit în cât timp a compus melodia, care i-a adus celebritatea, dar și care este rețeta uriașului succes înregistrat de Andreea Bălan, fiica lui, și de Andreea Antonescu.

Cât plătesc posturile de radio pentru difuzarea unei piese?

Săndel Bălan, autorul pieselor „Lasă-mă, papa, la mare” și „Moșule, ce tânăr ești!”, continuă să încaseze bani, din drepturile de autor, pentru aceste hit-uri ale trupei Andre. Nu a dorit să să ne dezvăluie suma exactă pe care el o primește, preferând să generalizeze, pentru a nu-și atrage invidia colegilor de breaslă:

„Piesa „Lasă-mă, papa, la mare!” a fost difuzată foarte mult, vara asta, de cam toate posturile de radio, mai ales în sezonul estival, iar „Moșule, ce tânăr ești!” se difuzează, la greu, de Crăciun, de Sărbătorile de Iarnă. Banii din difuzări se duc la Uniunea Compozitorilor din România, apoi, de acolo ne vin nouă drepturile de autor.

Posturile de radio nu plătesc însă foarte mult pentru difuzarea unei piese, ceva, sub un euro, dar, dacă este difuzată des, se mai adună ceva bani și de acolo. În străinătate, posturile de radio plătesc însă triplu”.

„Legile românești nu te ajută însă prea mult!”

Săndel Bălan e convins că, dacă ar fi locuit în America, ar fi fost cu adevărat un artist bogat:

„Mulți cred că am făcut sute de mii de euro, din hit-urile trupei Andre, dar nu e adevărat, orice compozitor foarte bun ia în medie cam 1.000 de lei lunar, banii vin o dată la trei luni, sunt sume mulțumitoare. Însă, legile românești nu te ajută prea mult.

Sunt convins că, dacă aș fi locuit în America, iar Andre ar fi avut acolo succesul din România, cu siguranță eram milionar în dolari! Nu de alta, dar prețurile din drepturile din difuzare erau altele!”.

Ce bani primesc, de fapt, fetele Andre?

Săndel Bălan susține că, în timp ce el încasează bani din drepturile de autor, fetele Andre, Andreea Bălan și Andreea Antonescu, primesc bani, de la Credidam, pentru aparițiile la tv, precum actorii:

„De câte ori este difuzată o filmare, de atâta ori ești plătit cu diverse sume fixe. Primesc și ele bani frumoși, în funcție de numărul de apariții tv”, a mai menționat compozitorul, exclusiv pentru Click!

În cât timp a fost compusă piesa „Lasă-mă, papa, la mare”?

Săndel Bălan ne-a mai dezvăluit, exclusiv pentru Click!, și în cât timp a compus piesa „Lasă-mă, papa, la mare”, care a trecut proba timpului, fiind difuzată, și în 2024:

„Am compus-o cam în trei zile, cel mai repede, dintre toate, existau trei variante, am ales-o pe cea mai bună. Andreea a stat mereu lângă mine, în studio. Sunt și piese care se fac în mai mult timp, le mai lași, la dospit, în sertar, te mai întorci la ele, în funcție de inspirație”.

Secretul succesului trupei Andre?

„Fetele au venit cu un pachet complet, pe scenă, cu muzică și dans, au și avut lipici la public, iar eu le-am compus piese care au prins foarte bine și care și acum sunt ascultate cu aceeași plăcere”, ni s-a mai confesat Săndel Bălan, exclusiv pentru Click!

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Click

Ce părere are Mihaela Rădulescu despre Iulia Vântur. Vedeta TV i-a zis în direct, pe Insagram ce gândește, iar actrița a reacționat imediat. FOTO

Recent, Iulia Vântur a atras atenția pe Instagram după ce a postat o imagine spectaculoasă, care a stârnit rapid reacții din partea fanilor și prietenilor apropiați.

Cât de bine îi merge Cristinei Spătar după ce s-a recăsătorit! Radiază și îi priește din plin căsnicia

Cristina Spătar (52 de ani) înfloreşte pe zi ce trece. Artista reuşeşte să îmbine de minune viaţa de familie cu cea profesională.

Primele declarații ale Ozanei Barabancea, după ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”: „M-a durut foarte tare”

Ozana Barabancea, în vârstă de 54 de ani, este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste din România. Recent, aceasta a discutat deschis despre circumstanțele în care a fost exclusă din cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”, într-un interviu emoționant.

Titi Aur, sfaturi vitale pentru șoferi, pe timp de ploaie: „Dacă ai Ferrari nu te bagi în nămol!”. Cum acționezi, de urgență, dacă viitura ți-a luat mașina?

Titi Aur le oferă sfaturi importante șoferilor care pleacă la drum pe vreme rea. La ce să fie foarte atenți, pentru a nu-și risca viața?

Heidi Klum, cu jumătate de sân pe afară! Cum a apărut pe covorul roșu

Heidi Klum (51 de ani) și-a etalat silueta incredibilă la petrecerea aniversară organizată de revista People, la The Chain House, din Los Angeles.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..