Mugur Mihăescu, prima reacție după ce ANPC a închis o locație din lanțul Zest Food: „Am avut o înțelegere de...”

Mugur Mihăescu, prima reacție după ce ANPC a închis o locație din lanțul Zest Food: „Am avut o înțelegere de...”
📅 2024-09-16

Lanțul de restaurante Zest Food, administrat de actorul Mugur Mihăescu, cunoscut din serialul „Vacanța Mare” sub pseudonimul Garcea, se confruntă cu o criză majoră. Recent, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat controale la una dintre locațiile Zest Food și a descoperit o serie de nereguli grave care au condus la aplicarea unor amenzi de 20.000 de lei și la închiderea temporară a locației până la remedierea problemelor.

Mugur Mihăescu. Foto: arhiva.

UPDATE, ORA 14.00 Mugur Mihăescu, în exclusivitate pentru Click!, a transmis că nu are nicio legătură cu lanțul de restaurante Zest Food, ci a avut doar o „înțelegere de imagine”.

Ce legătură am eu cu Zest ca afacere? Am avut o înțelegere de imagine la lansare și atât. Dacă fac promovare la Coca-cola înseamnă că e afacerea mea????", a precizat Mugur Mihăescu, în exclusivitate pentru Click!  

Știrea inițială

În urma inspecției, autoritățile au constatat că locația respectivă prezenta condiții igienico-sanitare precare, care puneau în pericol sănătatea consumatorilor. Iată principalele nereguli identificate:

Tavan casetat cu izolație neprotejată: Tavanul era casetat și avea izolație din vată de sticlă expusă, ceea ce reprezenta un risc de contaminare.

Exfolierea vopselei și infiltrații: Tavanul era deteriorat, cu exfolieri de vopsea și infiltrații, acumulând praf.

Aparate de aer condiționat deteriorate: Aparatele de aer condiționat aveau site de filtrare acumulate cu praf și impurități, emițând un aer viciat și mirositor.

Hol de tranzit cu miros viciat: Holul de tranzit comunica cu zona de colectare a apelor menajere, generând un miros neplăcut și amoniacal.

Lipsa spațiilor și echipamentelor adecvate

Spațiu de depozitare inadecvat: Nu exista un spațiu corespunzător pentru depozitarea ambalajelor preparatelor culinare.

Substanțe și ustensile de curățenie în fluxul de producție: Substanțele și ustensilele de curățenie erau plasate în zona de producție, riscând contaminarea preparatelor.

Lipsa echipamentelor de protecție: Lucrătorii din blocul alimentar nu dispuneau de echipamente de protecție adecvate.

Nerespectarea reglementărilor și standardelor

Utilizarea preparatelor fără etichetare internă: Preparatele și semipreparatele culinare nu aveau etichetare internă, ceea ce împiedica verificarea conformității acestora.

Nerespectarea regimului de temperatură: Preparatele nu erau depozitate conform indicațiilor producătorului privind temperatura.

Lipsa autorizației de funcționare: Locația nu avea autorizația de funcționare emisă de Primăria Sectorului 4 pentru activitatea de alimentație publică.

Reacția autorităților

Decizia ANPC de a închide temporar locația și de a aplica amenzi subliniază gravitatea problemelor identificate și intenția autorităților de a proteja sănătatea consumatorilor. Sebastian Hotca, președintele interimar al ANPC, a subliniat că scuzele operatorilor economici nu sunt suficiente în fața unor situații care pun în pericol sănătatea publicului. „Rămânem la fel de intransigenți cu prestatorii de servicii care, pentru un profit facil, nu ezită să pună în pericol sănătatea sau chiar viața consumatorilor”, a declarat Hotca.

Ce a declarat Mugur Mihăescu

Zest Food SRL, înregistrată în satul Joița din județul Giurgiu, este operatorul din spatele cunoscutului lanț de pizzerii Zest Pizza. Afacerea a înregistrat în anul 2023 o cifră de afaceri de peste 16 milioane de lei și un profit estimat la peste 3,5 milioane de lei, conform portalului Lista Firme. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Click

Ce părere are Mihaela Rădulescu despre Iulia Vântur. Vedeta TV i-a zis în direct, pe Insagram ce gândește, iar actrița a reacționat imediat. FOTO

Recent, Iulia Vântur a atras atenția pe Instagram după ce a postat o imagine spectaculoasă, care a stârnit rapid reacții din partea fanilor și prietenilor apropiați.

Cât de bine îi merge Cristinei Spătar după ce s-a recăsătorit! Radiază și îi priește din plin căsnicia

Cristina Spătar (52 de ani) înfloreşte pe zi ce trece. Artista reuşeşte să îmbine de minune viaţa de familie cu cea profesională.

Primele declarații ale Ozanei Barabancea, după ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”: „M-a durut foarte tare”

Ozana Barabancea, în vârstă de 54 de ani, este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste din România. Recent, aceasta a discutat deschis despre circumstanțele în care a fost exclusă din cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”, într-un interviu emoționant.

Titi Aur, sfaturi vitale pentru șoferi, pe timp de ploaie: „Dacă ai Ferrari nu te bagi în nămol!”. Cum acționezi, de urgență, dacă viitura ți-a luat mașina?

Titi Aur le oferă sfaturi importante șoferilor care pleacă la drum pe vreme rea. La ce să fie foarte atenți, pentru a nu-și risca viața?

Heidi Klum, cu jumătate de sân pe afară! Cum a apărut pe covorul roșu

Heidi Klum (51 de ani) și-a etalat silueta incredibilă la petrecerea aniversară organizată de revista People, la The Chain House, din Los Angeles.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..