Imaginea 1/6: Carmen Brumă învață pe brânci! Vedeta ne-a făcut un top al alimentelor de consumat pentru o bună concentrare în sesiune
Carmen Brumă s-a apucat serios de treabă la 47 de ani. Vedeta stă cu burta pe carte, mai ales că acum este în sesiune și învață de zor.
Imaginea 1/6: Carmen Brumă învață pe brânci! Vedeta ne-a făcut un top al alimentelor de consumat pentru o bună concentrare în sesiune
Pentru că este mereu o perfecționistă și are de trecut 5 examene, Carmen Brumă este foarte stresată ca totul să iasă bine. Ea e studentă în anul 1 la Master Nutriție și Siguranță Alimentară la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.
Pe lângă vedetă, mulți studenți sunt în sesiune, așa că am rugat-o pe Carmen Brumă să ne facă un top al alimentelor care pot da o bună concentrare tuturor în această perioadă de învățat.
În primul rând, apă trebuie să fie nelipsită pentru hidratare. Și cafeaua are rolul ei. Nucile, afinele și semințele de dovleac sunt recomandate de specialista în nutriție Carmen Brumă, mai ales pentru această perioadă de plină sesiune.
„Apă îmbunătățește funcționalitatea creierului. Corpul uman este făcut din apă, iar atunci când nu este hidratat corespunzător, organele nu mai funcționează optim și nici creierul. Prin urmare, hidratarea este esențială!
„Creierului îi plac fructele de pădure (care conțin antocianine, catehine, quercetina). Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, îmbunătățesc memoria și puterea de concentrare, ameliorează comunicarea dintre neuroni, reduc inflamația din creier, ajută neuronii să formeze noi conexiuni.
Afinele conțin și vitamina C îmbunătățesc memoria pe termen scurt și oferă protecție împotriva stresului”, ne-a spus Carmen Brumă din experiența ei de până acum.
De asemenea, vedeta recomandă și consumul de avocado, ceai, ciocolată neagră și pește.
„Avocado este un fruct minunat pentru creier, pentru că este bogat în grăsimi mononesaturate, vitaminele esențiale K, B, C, E și acid folic. Protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale, îmbunătățește memoria și puterea de concentrare.
Cafeaua conține antioxidanți, aminoacizi. Dacă nu se face abuz, cafeaua îmbunătățește memoria și menține un creier alert. Cafeaua stimulează producția de serotonină (un neurotransmițător important, care induce o stare de bine). Cafeaua este un stimulator excelent, dar efectele sunt temporare și nu trebuie să depășești 300-400 mg cafeină/zi.
Ceaiul are și el proprietățile lui. Ajută la procesarea informației și îmbunătățește memoria. Ciocolata neagră dă o stare generală de bine, crește puterea de concentrare și îmbunătățește memoria. În plus, ciocolata neagră, consumată în doze moderate, îmbunătățește fluxul sanguin și menține sănătatea cardiovasculară. Nucile conțin proteine și vitamine. Sunt recomandate în cazurile de depresie, anxietate și insomnie. Nucile îmbunătățesc funcția cognitivă și previn afecțiunile neurodegenerative, sunt informațiile primite de Click! de la Carmen Brumă.
„Semințele de dovleac și de floarea-soarelui conțin antioxidanți care protejează creierul de deteriorarea radicalilor liberi. Sunt bogate în vitamina E (care susține performanțele cognitive și reduce riscul de demență) și B1. Semințele sunt surse de magneziu, esențial pentru învățare și memorie.
Peștele gras este recomandat (somon, păstrăv, sardine). Peștele gras este bogat în acizi grași esențiali Omega-3, proteine, fier și complexul de vitamine B. Aceste substanțe sunt importante pentru îmbunătățirea memoriei. În plus, protejează celulele corpului, inclusiv neuronii. Dacă nu reușești să consumi măcar două porții de pește gras pe săptămână, poți lua suplimente cu Omega-3”, a specificat Carmen Brumă care este un exemplu de voință pentru toate femeile și nu numai.