Actorul român care a fost incinerat în mare secret. Ultimul boem al „Generației de Aur” și-a dorit ca averea să fie donată unui azil de bătrâni

Actorul român care a fost incinerat în mare secret. Ultimul boem al „Generației de Aur” și-a dorit ca averea să fie dona
📅 2024-09-16

Pe data de 3 martie 2013, România a pierdut un mare actor. Dumitru Rucăreanu, cunoscut mai bine publicului cu numele de Titi Rucăreanu, s-a stins din viață în urma unui cancer de pancreas, și, așa cum și-a dorit, a vrut să fie incinerat în secret, vrând să evite „spectacolul” de care a avut parte colegul său Sergiu Nicolaescu. De asemenea, actorul, ultimul boem al „Generației de Aur”, și-a donat toată averea unui azil de bătrâni.

Dumitru Rucăreanu a fost incinerat în mare secret / foto: colaj captură video

Născut pe 26 octombrie 1932, la Ghimbav, în judeţul Braşov, Dumitru Rucăreanu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1956. A jucat, de-a lungul timpului, la Teatrul de Comedie din București, dar și la Teatrul Naţional din Craiova, în numeroase roluri.

De asemenea, muzica a rămas mereu cea mai mare dragoste a sa, motiv pentru care, de-a lungul vieții sale, a lansat un CD cu melodii care au rămas în sufletele oamenilor chiar și acum.

Actorul cunoscut mai bine publicului cu numele de Titi Rucăreanu, ultimul boem al „Generației de Aur”, a dispărut din lumina reflectoarelor după ce a ieșit la pensie. Dorința lui era de a își petrece bătrânețea în liniște alături de soția sa. În anul 2012, artistul a descoperit că suferă de cancer în stadiul avansat la pancreas. În speranța că va scăpa de boală, a apelat la o intervenție chirurgicală, din păcate, însă, medicii nu au putut să îi elimine tumoarea, aceasta fiind într-un stadiu destul de avansat. Așa a aflat că mai are de trăit între 6 și 12 luni.

Și-a dorit să fie incinerat în secret, în prezenţa a 4-5 persoane apropiate

A vrut ca bunurile să îi fie vândute, iar banii să ajungă la un azil de bătrâni /foto: arhiva Click!

Dumitru Rucăreanu și-a aranjat din timp funeraliile, vrând să evite „spectacolul” de care a avut parte colegul său Sergiu Nicolaescu. Și-a dorit să fie incinerat fără public și presă. Prin urmare, trupul marelui actor a fost incinerat pe data de 7 martie 2013, la ora 13.00, prezenți fiind doar câțiva membri foarte apropiați ai familiei. Cenușa artistului a fost împrăștiată în mare, după cum acesta și exprimase dorința în testament. A murit discret, iar nimeni din apropiații săi nu a știut acest lucru, cu excepția a două-trei persoane din familie care s-au ocupat de detaliile incinerării.

O prietenă foarte apropiată familiei, Măndița Constantin, a dezvăluit ulterior ce s-a ales de averea actorului. Potrivit ei, Rucăreanu a vrut ca bunurile să îi fie vândute, iar banii să ajungă la un centru de îngrijire pentru bătrâni.

Dumitru Rucăreanu a primit, de-a lungul carierei sale, numeroase distincţii şi premii, printre care trofeul de excelenţă la Gala Festivalului Comediei Româneşti din 2010.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Click

Ce părere are Mihaela Rădulescu despre Iulia Vântur. Vedeta TV i-a zis în direct, pe Insagram ce gândește, iar actrița a reacționat imediat. FOTO

Recent, Iulia Vântur a atras atenția pe Instagram după ce a postat o imagine spectaculoasă, care a stârnit rapid reacții din partea fanilor și prietenilor apropiați.

Cât de bine îi merge Cristinei Spătar după ce s-a recăsătorit! Radiază și îi priește din plin căsnicia

Cristina Spătar (52 de ani) înfloreşte pe zi ce trece. Artista reuşeşte să îmbine de minune viaţa de familie cu cea profesională.

Primele declarații ale Ozanei Barabancea, după ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”: „M-a durut foarte tare”

Ozana Barabancea, în vârstă de 54 de ani, este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste din România. Recent, aceasta a discutat deschis despre circumstanțele în care a fost exclusă din cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”, într-un interviu emoționant.

Titi Aur, sfaturi vitale pentru șoferi, pe timp de ploaie: „Dacă ai Ferrari nu te bagi în nămol!”. Cum acționezi, de urgență, dacă viitura ți-a luat mașina?

Titi Aur le oferă sfaturi importante șoferilor care pleacă la drum pe vreme rea. La ce să fie foarte atenți, pentru a nu-și risca viața?

Heidi Klum, cu jumătate de sân pe afară! Cum a apărut pe covorul roșu

Heidi Klum (51 de ani) și-a etalat silueta incredibilă la petrecerea aniversară organizată de revista People, la The Chain House, din Los Angeles.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..