Elle Macpherson, criticată după ce a susținut că și-a tratat cancerul cu dietă și sport

Elle Macpherson, criticată după ce a susținut că și-a tratat cancerul cu dietă și sport
📅 2024-09-16

Actrița australiană Elle Macpherson (60 de ani) a fost criticată după ce a dezvăluit că și-a tratat cancerul la sân, depistat în urmă cu 7 ani, cu metode homeopate.

Elle Macpherson susține că și-a tratat cancerul cu dietă și sport (Foto: GettyImages)

Elle Macpherson a refuzat să facă chimioterapie

Ea susține că a refuzat sfatul a 32 de medici, care i-au spus să facă mastectomie, chimioterapie și terapie cu hormoni. Modelul a refuzat să își trateze cancerul cu ajutorul medicinei moderne, preferând o abordare holistică.

Ea a urmat o dietă vegană drastică, a făcut exerciții fizice și a meditat, relatează tabloidul britanic Daily Mail. „Toată lumea mi-a spus că sunt nebună, dar am început un tratament care a rezonat cu mine”, a explicat ea în cartea sa autobiografică, „Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself”. Ea a închiriat o casă în Phoenix, Arizona, unde a stat opt luni și unde a urmat tratamentul cu ajutorul unui medic homeopat și a altor doi terapeuți. În prezent, Elle Macpherson, care deține o avere de 95 de milioane de dolari, susține că boala este în remisie.

Fanii și familia au criticat-o

Unii fani au calificat-o drept „șocant de iresponsabilă” pentru alegerea ei de a adopta o „abordare holistică, condusă de ceea ce i-a spus inima”, împotriva sfaturilor medicilor.

Modelul a recunoscut că fiii ei Flynn, 26 de ani, și Cy, 21 de ani, dar și fostul partener Arpad „Arki” Busson au avut reacții mixte cu privire la abordarea ei neobișnuită a diagnosticului de cancer. Acest „tratament” neconvențional nu este recomandat de medici, deoarece deși menținerea stresului la un nivel scăzut și o dietă sănătoasă pot într-adevăr reduce riscul de cancer, dar odată ce boala s-a instalat, nu există dovezi că pot micșora tumorile.

Experții în sănătate au declarat anterior că modelul promovează terapii „periculoase” care le-ar putea costa viața pe femeile care îi urmează exemplul. Nu este prima dată când Elle Macpherson a vorbit despre stilul său de viață, promovând în mod regulat o companie de suplimente naturale și o dietă bazată pe plante - precum și rutina ei de exerciții fizicie

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri Click

Cât de bine îi merge Cristinei Spătar după ce s-a recăsătorit! Radiază și îi priește din plin căsnicia

Cristina Spătar (52 de ani) înfloreşte pe zi ce trece. Artista reuşeşte să îmbine de minune viaţa de familie cu cea profesională.

Primele declarații ale Ozanei Barabancea, după ce a fost dată afară de la „Te cunosc de undeva”: „M-a durut foarte tare”

Ozana Barabancea, în vârstă de 54 de ani, este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste din România. Recent, aceasta a discutat deschis despre circumstanțele în care a fost exclusă din cadrul emisiunii „Te cunosc de undeva”, într-un interviu emoționant.

Titi Aur, sfaturi vitale pentru șoferi, pe timp de ploaie: „Dacă ai Ferrari nu te bagi în nămol!”. Cum acționezi, de urgență, dacă viitura ți-a luat mașina?

Titi Aur le oferă sfaturi importante șoferilor care pleacă la drum pe vreme rea. La ce să fie foarte atenți, pentru a nu-și risca viața?

Heidi Klum, cu jumătate de sân pe afară! Cum a apărut pe covorul roșu

Heidi Klum (51 de ani) și-a etalat silueta incredibilă la petrecerea aniversară organizată de revista People, la The Chain House, din Los Angeles.

Premiile Emmy 2024: Cele mai frumoase ținute de pe covorul roșu. Sofía Vergara, decolteu de infarct

Lux și opulență la cea de-a 76-a ediție a premiilor Primetime Emmy, duminică seară! Actrițele au strălucit pe covorul roșu de la Peacock Teather din Los Angeles, făcând să pară că evenimentul este, de fapt, o paradă a modei. Click! îți prezintă cele mai frumoase ținute de la prestigioasa gală.

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..